Ahojte. Mám dcérku- za 2 mesiace bude mať 3 roky
Cca mesiac má vyslovene až fóbiu zo včiel a mušiek
Nemala žiadny negat zážitok, jednoducho to prišlo. Bývame v rd so záhradou, kt je na jar a v letw plná hmyzu- keď minule okolo nej poletovala včielka začala hystericky plakať a museli sme ísť dnu
Malé mušky viem väčšinou zvládnuť- odvediem pozornosť, vysvetlim že sa nemusí báť atď
Pred mesiacom mala vo vani malú mušku, 2 týždne bolo potom kúpanie utrpenie- vyliezala mi u vane, musela som ju defacto celú dobu zabávať aby sa okúpala (a to vaňu milovala) a ani po 2 týždňoch nie sme tam kde predtým.
Včera bola na prechádzke s otcom- boli pozrieť kravu s teliatkom. Zabzučala jej pri uchu mucha a dostala hysák- vrhla sa na muža, nechcela sa pustiť- nevedel ju ukludniť, museli mi zavolať face time a plakala defacto celú cestu domov a dokázaka som ju ukludniť až ja
Mali takéto obdobia vaše deti? Ako jej pomôcť?
Moja dcéra sa tiež bojí hmyzu, ale tak normálne. Keď v jej blízkosti zabzuci včela, alebo osa tak odbehne. Je chvíľku vylakana, ale hneď ju to prejde. Toto by som asi už prebrala s lekárom keď takto výrazne reaguje a s veľkým strachom. Ak ju to neprejde, tak si neviem predstaviť ako budete chodiť von. Hmyzu bude čím ďalej tým viac.
normálna vec, a nič z tým človek nespraví, mne majú tiež deti stres, keď nedajbože preletí včela, osa, alebo hocičo čo lieta a to majú 4 a 8 rokov a obaja starší už asi od troch rokov, takže veľa zdaru, toto je údel nás matiek 🙂
ano mali. Bolo to bud v 3 alebo v 4 rokoch. Syn na pieskovisku spustil jakot ako slon. Som si myslela, ze mu ruka odpadla. Vrieskal ako pavian. Pricina bola ze okolo letela mucha 🤦🏼♀️ Tiez nemal ziadny negativny zazitok. Nastastie ako prislo, tak odislo. Trvalo to len jedno leto.
Ahoj. Aj moja keď mala asi 3 roky. Raz nám mucha vletela do auta. Skoro aj zo sedačkou vyskočila z okna 🙂, kým sme zastavili. Hrozný strach z nich mala. Ale prešlo to. Síce s hmyzom nie je kamoška, ale je to už fajn. Neboj, vyrastie z toho.
Skus jej ukazat aky maju musky a hmyz vobec fascinujuci zivot.
Najskor v ropravkach, potom v reale napriklad ist k niekomu co ma vceli ul a vysvetlit ako vcielky tvrdo pracuju cely zivot. Alebo si naliahnite octove musky v skumavke a nech ich pozoruje. V lete mozes tiez do akvarka nachytat cvrcky, chrusty a nech ich pozoruje par hodin a potom vypustit. Moje oblubene boli lienky.
Mam 30 a mam fóbiu z hmyzu 🤣 ked sa nam vyroja mravce v kuchyni, aj týždeň tam nejdem 🤣 nevidím v tom nejaký zásadný problém, je to nepríjemné, trošku asi úsmevné pri dospelej zene 🙂
Ahoj,moja dcéra má od detstva fobiu z pavúkov a bohužiaľ,doteraz ju to neprešlo a to bude mať už 18 rokov...
Nepomohli vysvetľovania,že jej neublížia,že je oveľa väčšia,než oni,takže sa vlastne oni boja jej,že sú síce škaredé,ale veľmi užitočné,prečítala som jej starú grécku bájku o Arachné,no proste nič nepomohlo... Ja tiež pavúky nemusím,hlavne tie veľké čierne chlpaté ( nemyslím tarantuly,tie u nás chvalabohu nie sú 😅 ),ale nikdy ich nezabíjam,vždy ich chytím do pohára a vypustím von,lenže ona sa bojí aj úplne malých 2 milimetrových. Doteraz ma hystericky stále volá,napr.keď jej nejaký vlezie do izby,aby som ho dala preč. Ale zaujímavé,že miluje hady,lebo som ich roky chovala,takže s nimi vyrastala a už ako 1 a 1/2 ročnej som jej dala prvýkrát do ruky pytona 🙂
Čiže v jej prípade to bude asi trvalé,ale tvojej dcérke by možno pomohlo,keby si jej čítala alebo púšťala rozprávky o včielke Maji,prostredníctvom toho by sa jej snáď hmyz mohol zapáčiť,alebo by ho aspoň začala akceptovať ako súčasť každodenného života.