Ahoj, mam troj-rocnu dcerku, ktora ma lymfaticke uzliny na krku a na záhlavy.
Prva uzlinka sa jej objavila tri tyzdne po narodeni vtedy mi lekari povedali, ze to je normalne a ze jej do roka zmizne. Nezmizla. Pribudli dalsie styri a zvecsili sa. Ked som to povedala lekarke zas mi povedala ze zmiznu, ale to uz som chcela aj krvne testy. Krvne testy boli v poriadku. Ja som sa na chvilu upokojila. Do pol roka pribudli dalsie, a ked mi doktorka povedala, ze to prejde tak som si nasla novu. Ta zistila ze prekonala infekcnu mononukleozu a ze tk ma z toho .... Tomu som ale neverila pretoze uzliny ma od narodenia v podstate a mononukleozu prekonala ked mala rok a pol co uz ich mala asi 8. Tak ma poslala na usg kde povedli ze niesu velke ze je to v poriadku 😂.... Neviem ci ja som ten blazon co si mysli ze to v poriadku nieje, alebo vsetci michalovski doktori. Teraz ma 3 roky uzliny ma po celom krku a zahlavy uz ich ani nepocitam... Jej zdravotny stav je stale horsi neustale je chora ma nejake zapali ci uz hrdla alebo criev, v noci sa poti, ma slabu imunitu a nasa doktorka nerobi nic ine len jej predpisuje tie najdrahsie lieky a same antibiotika 😑 uz neviem co mam robit.... Ak niekto mozte tak mi prosim poradte co mam robit nech uz sa tolko nemusim strachovat. Dakujem.
Aj moja dcérka mávala často zväčšené uzliny na krku. Hlavne tie vzadu za kývačom. Súviselo to s častými chorobami. Keď mala nádchu, tá za kývačom riadne narástla. Trvalo aj dva mesiace, kým sa zmenšila. Ona bola dosť chudá, tak jej ich bolo vodno. Mávajú to aj deti si zníženou imunitou. Je som jej pre istotu dala vziať krv na rozbor, našťastie bolo všetko v poriadku. Ako narástla, choroby ustúpili a uzlinky zmizli. Minule po nádche mala tú za kývačom znovu trochu väčšiu. Ak máš obavy, daj zobrať krv na rozbor. Ak by to pretrvávalo dlho, išla by som pre istotu na vyšetrenie na hematológiu. Tam bola kamarátka so synom tiež kvôli uzlinám, ale tiež im nič nezistili, len býval často chorý.
Ahoj, určite chod k svojej dr.ak je dcérka často chorá, pýtaj sa na imunoalergologiu. V Ke je skvela dr. Safcakova, rieš to čo najrýchlejšie.objednaj sa pripadne na prednostne vyšetrenie, alebo upros sestričku.Snaz sa absolvovať pripadne ďalšie vyšetrenia v detskej fakultnej nemocnici v Ke. Nechcem strašiť, ale ak sa mala v noci potí a má zväčšené uzliny mohol by to byt lymfom...krv môže byt v poriadku, vyšetrenie krvi nestačí....
Na imunoalergii sme boli vcera a nic sa nezistilo.... Chcela by som skorej viac objasnit tie uzliny len neviem uz kam mam ist, kde to vysetria poriadne a dobri doktori. Tiez sa obavam lymfomu preti to chcem riesit co najskor.
Ako vám vyšli alergo testy?
Vsetko v poriadku
U nas som uzlinova ja aj vsetky tri deti. Najmensiemu sa uzlinky porobili asi ako mesacnemu
@frederico ahoj môj syn Alik má tiež uzliny na krku dosť večšie obiavili sa mu po očkovaní keď bol bábo vtedy nepohol z nožičkami 5 dní bála som sa tiež sa v noci aj cez deň pri námahe dosť potí býva častejšie chorý má stále kruhy pod očkami a tvoria sa mu modriny tie má asi pomne mám (trombofiliu proteinovi defocit s)dávam mu imonoglukan 3 mesiace vkuse potom 3 pauza a zase,snažím sa dávať antibiotika čim menej. Teraz už 3 týždne kašle davam mu skorocelový sirup a dnes som začala na noc davať solmukol.Mala by si zmeniť lekára antibiotika davam len pri vysokom crp
S uzlin som aj ja nervozna podla mňa niaka infekcia prebieha v tele a vtedy sa obiavia dávam malému aj žihľavový čaj vraj čistí krv