Ahojte. Mala mala práve 3 roky a od septembra chodí do škôlky. Skôr nechodí. Každý druhý týždeň donesie sople a je chorá. Mame este 5 týždňového doma,ktorý už od nej raz sople mal.
Som už z toho zúfalá berie rôzne sirupy na podporu imunity a nič z toho.
Škôlku miluje a potrebuje sa vyhrať s deťmi,doma sa sama nudí.
Hovoria mi,že ju mám nechat rok doma,no myslím si že aj po roku keď by nastupila by bola situácia úplne rovnaká.
Poraďte či ste to mali aj vy? Dakujem
Samozrejme...týžden v skolke, dva týždne doma pri oboch chalanoch. Niekedy aj 5 týždnov doma, ked mal zápal dutín. Tym si prejde snad každý skolkar.
Ako pisu baby vyssie. Je to klasika. Viac doma ako v skolke.
podobnu situaciu som mala aj ja, mala nastupila ako 2,5rocna a doma som mala 3-mesacnu, milovala byt medzi detmi,ale bola dva tyzdne doma a 2 dni v skolke, najviac mi bolo malej luto, ktora to vzdy schytala, po polroku sa to zmenilo, uz vydrzala aj mesiac v skolke, a choroba trvala max tyzden, teraz ma 5 a sople jej prejdu aj za tri dni, takze len vydrzat. Neberie nic na podporu imunity. Mensia uz je tiez v skolke a kedze je uz na vsetko zvyknuta, tak nebyva chora.
My sme mali opak. Minulý rok bol syn chorý v septembri a potom skoro nič a tento rok je to katastrofa, každý druhý týždeň riešime kašeľ, už syn odovzdal všetky možné vzorky u doktora a všetko čisté proste kašle, za týždeň to prejde a môže ísť do škôlky.
Takže nemyslím, že by odklad rok na toto pomohol, ale nie som doktor, je to len môj názor.
bohuzial s tymto sa potyka, kazda mamiicka.....3 roky to je najhorsie pre dieta- treba budovat imunitu......treba len pretrpiet, kazdy sme si tym presli, skuste davat kapucinku na skolkarske bacily .:-ň
@sinda11 Tak to býva prvý rok v školke. Ale pokiaľ má len soplíky bez nejakých gezírov a sú číre a bez teploty a podobne, načo ju nechávaš doma. Sopeľ nie je choroba... Pardon ak týmto nejakú mamičku urazím ale keď sme my ako malé deti chodili do školky tak normálne aj so soplíkom. Treba naučiť že má vreckovku v každom vrecku a smŕkať.
Ako s tým nemáš čo spraviť, väčšina detí znáša prvé škôlkárske obdobie tak povediac ťažko. To fakt len pretrpieť
@sinda11 presne tak, ako postu baby vyššie, prvý rok v škôlke katastrofa, druhy rok o niečo lepší a tretí rok bola chorá len raz, na jar dostala angínu, takže ozaj len pretrpieť! A je lepšie keď si chorobami deti prejdú v škôlke, ako potom neskor v škole a treba doháňať učivo 😉
Postu - píšu 😊 telefón si píše co chce 😂
Moji nebyvali chori ani v skolke..takze nie su len take chorobky vsade... Kazdopadne zavisi, ake ma choroby, ako vazne, ci potom dostane/nedostane antibiotika, ako dlho sa doliecuje - ide uplne doliecena/nedoliecena? Vetraju poriadne, chodia von? A ano obcas dat dieta rok neskor pomoze...
aj môj starší syn fungoval prvý rok v škôlke tak, že týždeň škôlka - týžden až dva doma so soplíkmi, bacilom v nose...atd...teraz je predškolák a je to už lepšie
My fungujeme tak, že každé ráno (v chrípkovej sezóne resp keď prvýkrát kychne) dostane za lyžičku zarobeného medu a citrónu s olejcekmi od Doterry. OnGuard, Tymián, Oregano, Lemon, pripadne klinček ak aj skriabe v krku.
Na noc púšťam do difuzera Air a OnGuard pripadne Eukalyptus.
Do škôlky chodí od 2,5 roka. Celkovo (teraz ma 4roky) vymeskal dokopy asi 10 dní, aj to niektoré skôr kvôli mne ako kvôli sebe.
Takže za mňa toto je jediná cesta ako sa popasovat s vírusmi a baktériami skolkarskymi. (A teda dobre to funguje aj mne v tehotenstve).
Kľudne napíš pre viac info ale u nás to funguje a kamoškam, čo robia podobne, sú deti takisto zdravé.
Aj moja dcerka bola tyzden v skolke, dva tyzdne foma. Pediatricka, imuno, plucne, travili sme tsm poldenky pravidelne, sirupy a vselijake kury na imunitu pravidelne, problemy v praci som mala pravidelne. Ustallo sa to na prelome prveho a druheho stupna ZŠ.
@sinda11 nečítala som komenty ale je to klasika. Rok navyše by nepomohol. Aj tak by prišla do kontaktu pre ňu nezmamimy bacilmi v kolektíve a prešla by tým istým. Česť vinimkam. Moja nastúpila ako 2,5 ročná a katastra. Po prvom dni mala 40tky a odvtedy to išlo. Týždeň škôlka a tri doma. Vyskúšali sme xy prípravkov na imunitu. Hrozilo nám vyberanie mandlí. Nakoniec nám dr predpísala bronchovaxom a to bol progres riadny. Síce ochorela ale soplik trval deň,dva nie ako vtedy. Takmer vždy sme mali nejaké lieky alebo sirupy. Teraz užívame C, D a keď treba do nosa sterimar.
@sinda11 vela deti to tak ma.. vitamin D jej davas?? Plus nejaky imunoglukan a pod.. ked nastupili moji, oni mavali len obcas sople, ale..chora som.byvala ja a prip.muz..oni ledva sopel a my choroba taka, ze skoro dva roky som bola kazdy druhy mesiac PN! Takze..je to normalne.. tiez som riesila podporu imunity.
...to je individualne, najstarsi syn kazdu chvilu doma akazda choroba sa vliekla aj 2-3 tyzdne. Prostredna dcerka tak chora nebyvala nikdy a ak uz aj tieklo z nosa na druhy den bola zdrava ako ryba, uz chodi do skoly a chora vobec nebyva vydrzalo jej to od narodenia. Najmensi zas byva casto chory, ale nic vazne a ma to vzdy rychly pribeh ze o dva tri dni je zdravy...
@sinda11 je to normálne, že dieťa v šjkôlke chorlavie. U nás to trvalo u staršej rok, kým jej prešli tieto škôlkárske sople-kašle. Len v súčasnej dobe, ked človek nevie rozlíšiť, či su to len sople, alebo niečo horšie, by som dieťa asi nechala doma, ked do škôlky vyslovenechodiť nemusí.
Ahoj, ako uz bolo spominane vyssie, je to naozaj normalne. Skus imunitu posilnovat spravnou stravou- aby mala spravnu crevnu mikrofloru, castym vetranim, moja berie Draci sirup, rakytnikove bobule s medom, ProVen probiotika cmulacie, vitamin D v oleji Zinzino, kazdy den vypije stavu z Aronie alebo cvikla s jablkom, pustame difuzer... o dost sa jej zlepsila imunita. Drzim palce.
Minulý rok som dala 300€ do vseliakych kravin. imunoglukan, veci od justu... A to bola od marca korona a bola doma.
Aktuálne som skúsila tekuté kolostrum... A to dieťa je zdravé. Aktuálne je doma, lebo mala trochu sopel a kašeľ a ja som na MD.
Ale chodila do ms 6 týždňov. Zvyčajne nedokončila a ani týždeň. Takže, za mňa je toto top investícia. Pretože sme boli chorí všetci a stále...
Skuste preplachnut nos konvickou ked pride zo skolky + rano, vecer, mozno to uz zvladne.
Samozrejme je to klasika
Malá skúsila imunoglukan dokonca od alergo mala bronchovaxom a to iste. Trz berie kalciovy sirup a zatial ok
Skuste Rinogerminu, su to probiotika do nosa, nam to odporucil orl lekar Dr.Sojak. Naozaj pomohli, najprv dievcata protestovali, ze smrdi, ale porozpravali sme sa co urobia dobre bakterie v nose a spolupracovali krasne. Mavali strasne sople, az ich hlava bolievala.
je to normalne, dieta si takto buduje imunitu, doteraz sa s tolkymi virusmi nestretlo,prvy rok je vzdy takyto alebo aspon teda vacsinou... moja dcerka bola prvy rok skor doma ako v skolke,a to isla ako 4 rocna. Dalsi rok uz to bolo lepsie, a teraz je prvacka a od zaciatku sk. roka vynechala len dva dni. nikoho ani len nenapadlo zeby som ju mala zo skolky celkom odhlasit, deti s tymto rastu,a je lepsie ak si "zvykne" na virusy v skolke akoby malo v skole byt casto chore a vela vynechavat.
U nás to bolo rovnako prvy rok tata chodí druhy rok a zatiaľ dobre všetko
Z rovnakého dôvodu som mala staršieho syna doma prvý rok pri bábätku. O rok sa nič nezmenilo, len mladšie dieťa bolo väčšie a lepšie znášalo škôlkarske bacily. Že sopel nie je choroba, my na výtery chodíme pravidelne a bola to v jednom kuse moraxella, haemophilus, streptoccocus a stále dokola. Ak nebol v škôlke tak čistý ako ľalia. Tie detičky si to predávajú navzájom, to už tak je. Najviac ma bavia rodičia tvrdiaci, že ich deti sú zdravé, ako repy a pritom, chúdence, nie sú schopné ani dýchať nosíkom, facies adenoidea ako vyšitá 🙈 Nepomôžeš si. Teraz je ešte dobré obdobie, lebo je lepší ranný filter kvôli covidu. Inak to frčí hard core od septembra do marca 😃
Kazde dieta co je doma a nie je v kolektive je vacsinou zdrave.Ak ide do kolektivu uz tam to zacne.U nas to trvalo 3r.Tyzden v skolke 2/3tyz doma.Nic nezaberalo mudi iba tym prejst.Niektorym detom ani 3r nepomozu.Moja ma 6r berie kazdy den sprey na priedusky,imunor je chora tiez ale aspon nemusime brat za rok 6 ant.Treba budovat imunitu ak bude v skole malo by sa zlepsit ;)
@nominativ prosím a aké kolostrum konkrétne? Ďakujem
@sinda11 toto je pre väčšinu deti a rodičov klasika, že 1. rok v MS sú deti viac doma ako v škôlke a non stop sa riešia sople.
Ja by som ju neodhlasovaný, najmä ak chodí rada. Ale napr nedávala by som ju tam každý deň spávať. Alebo by som si ju napr v pondelky nechávala doma.
Nám zo tak odporúčala naša pediatrička