ako keby ho len teraz zacalo bolievat brusko je to možne ale normalna vec podla vas???
Ahoj...to je skor otazka na doktora (ale predpokladam, ze to si uz konzultovala)...ak su to koliky, tym sme si presli aj my (syn uz ma 10 rokov 🙂)..ale...pamatam si, ze som takmer nic nemohla jest, vsetko mu cez materske mliecko vadilo a brusko velmi bolelo...ukludnilo ho vacsinou iba to, ked som si jeho hole brusko prilozila na moje hole brusko a takto sme sa nosili a nic ine nespravili 🙂 ... Co sa tyka toho, kedy to zacalo (koliky), to si celkom nepamatam, ale myslim, ze to prislo skor, nez v 3-mesiaci, cca do 4-5 mesiaca.
Ked moja mala zacala po druhom mesiaci pravidelne plakavat odporucili mi masirovanie bruska a cviky pre babatka - natahovacie. Nasa pediatricka mi potom este poradila pridavat pred kazdym kojenim coliprev kvapky na bolest bruska - pomahaju aj na travenie lakozy z materskeho mlieka. Bolo to narocne obdobie ale po troch mesiacoh to prestalo.
Ak ho boli bruško môže ho mat nafuknute alebo to môže byť poruchou trávenia. To sa detom stáva. Skus mu dať kvapky coliprev. Nám pomohli aj na detskú koliku aj pri bolesti bruška.