Ahojte maminky, potrebovala by som poradiť, mám skoro 3 mesačného synčeka, už skoro 2 mesiace je na UM a na začiatku mával trochutvrdú stolicu, potom sa mu to napravilo kakal pekne 1 krát za den a teraz asi Týžden nekaka len každý druhý den mu pomáham bud cvičením a ked nepomôže tak rúrkou,ale netvári sa že by ho bolelo bruško, on práveže vôbec netlači akokeby sa nepotreboval vykakať, myslíte že to je v poriadku?
@majkatomik moja dcéra má štyri mesiace od narodenia ju dokrmujem s UM a tiež mávala a niekedy máva problémy s kakanim. Výrazne sa to zlepšilo odkedy som jej začala robiť slabšie UM. Dávam vždy O polovicu odmerky menej než sa podľa návodu má dávať. Inak ako sa už V predošlom príspevku píše treba dávať piť vodu. A včera mala kakala až po troch dňoch, ale keďže ju nebolelo bruško tak som to ani moc neriešila. Synovi som dávala odvar zo sušených sliviek, čo mi v Anglicku kde sme vtedy žili odporučili V poradni. A fungovalo to. Taktiež cvičenie S nožičkami a masírovanie brucha pomáha.
@cinkatko no dávam mu aj vodičku aj čajík teraz a volala som doktorke tak povedala ze pokiaľ nemá bolesti tak mám počkať a že sa uvidí, no včera sa pri cvičení ak som mu držala nožky dlho pri brušku tak sa vykakal ale nemá tvrdú stolicu že by mu šlo ťažko, taká hustejšia ale to máva od začiatku UM
@adelakk no ja tiež dávam viac vody ale odmerky som dávala ako je napísané, ale od včera mu idem robiť ešte slabšie, hádam nebude hladný 😒 lebo on je veľký hladoš aj tak už papá oveľa viac ako by mal. Ja by som sa bála keby nekakal 3 dni furt si poviem že počkám kým sa sám vykaká ale neviem.... pýtala som sa aj dr či môžem ten odvar zo sušených sliviek ale povedala že ešte nie že je ešte malý. A to cvičeie cvičím s ním pred každým papaním 🙂 tak neviem teda čo to bude
@majkatomik kdyz nema bolesti, nelamej si s tim hlavu. Pokud mu tlaceni stolice nedelalo problem a nevidela jsi krev, tak myslim ze to je v pohode. Asi mu to vyhovuje prckovi 🙂
@majkatomik Ahoj moj to mal tiez az v 3mesiacoch a tiez som ho dorkmovala UM , ked sa mi nemohol vykakat tak som mu davala kamilkovy caj, zarabala som mu dotoho kamilk.caju aj mlieko,na odporucenie lekara a pomohlo nam odvtedy sme taky problem nemali, ziadnu trubicku som pouzit nemusela ;) 🙂 🙂
@cinkatko nerobilo mu to problém normálne tlačil, tak ale veľa ciká on má za 2 hodiny takú plienku že niekto by si myslel že ju má pol dňa aspoň 😝
@macik662 to stále si mu robila mliečko do kamilkového čaju?
@majkatomik 2-3x denne,mne ten caj moc nechcel pit,ale takto nam to zabralo
@cinkatko dávala som cca 4 sušené slivky do 200 ml vody . variť kým nie sú úplne mäkké. Niekedy stačí dať vypiť iba trocha tej vody. Ak nezaberie tak to treba spolu rozmixovať, pridať ešte prevarenu vodu aby to nebolo moc husté, precedíme cez jemne sitko a dať vypiť. V UK sa dá prune juice kúpiť. Ten je ale lepšie zriedit S vodou,záleží od koncentrácie. Čaj som malému V UK vôbec nedávala, začal piť čaj až keď mal rok A pol, dovtedyiba vodu. Annabel Karmel má výborne knihy S receptami pre bábätká. Ja som synovi robila rôzne kasicky a podobne veci podľa jej receptov. Keď sa narodil som nemala nikoho kto by mi poradil a tak mi to fakt pomohlo.
@majkatomik ahoj....moj má 2 roky a problémy s kakaním začali až po pobytoch v nemocnici....ale aj tam mi tvrdili, že nemusí kakať každý den, skúšali mu bruško, vraj ked všetko spotrebuje na vlastnú energiu, tak nekaká....to ked menej papal...a inbak...nám zaberá jediné...ale zato vždy...do šálky dám dve vrecká harmančekového čaju, zalejem...nechám lúhovať aspon 15 minú...pootom tam dám 2_3 lyžičky cukru...musí to byť presladené...a ked vypije, vždy sa vykaká....aj teraz...týžden do neho pchám probiotiká, hylak, duphalac od lekárky, čípky na kakanie a nič....dala som čaj a pekne kakal.... 🙂 starý dobrý recept starých mám... 😉 😉 😉 😉 😉
@majkatomik to je dobre, ze tak moc pije. Ta moje je sice starsi (13 mesicu), ale taky dokaze za 3 hodky promenit plinku na sutr. Kolikrat se stane, ze ji musim prevlect, protoze si pospini i obleceni... 😀
@denisenko ale môj malý ká ešte len 2,5mesiaca 😒 takže taký silný čaj nemôže a cukor už vôbec 😖
@majkatomik ja bych vymenila mleko a sla k doktorovi - pro jistotu. Kazdopadne podavej po kazdem vupiti mleka prevarenou vodu a v tech horkach prubezne i po zbytek dne. Vim, ze u kojenych deti to je v celku normal, kdyz nekakaji i tyden, ale s UM si tim uz tak jista nejsem... 😒