Ahojte maminky, mame strasny problem s ockami malz syn ma 3 mesiace a trva to aj pomaly mesiac a prob;em je v tom ze malynkemu zacalo zlzyt ocko lave a potom sa mu zacal tvorit aj hnis az tak ze sa mu ocko lepi a ja som s toho hotova a boli sme aj u ocnej a dala nam uniflof a nezaberalo 3 dni stale to iste a najhorsie kvapkala som mu to a hned zacal plakat a tak sa mu to aj vyplavila . tak som mu zacala kapkat MM mlieko a zabralo ciastocne ale sme nechodili vobec von a dneska som bola vonku ani nereval a oko mal zalepene strasne a kvapkz mu nechcem davat lebo mu to nejako nezaberaa s trasne mi place s toho a vsetko sa mu dostane von.Ja si neviem pomoct ale s ocnou som nebola spokojna ako vzsetrila krpca a 2 ma nechcela zobrat ye nepatrim podla obvodu. Preto prosim o radu co mam robit lrbo vyzera to tak ze to aj na druhom ocku ma lebo si sucha ocka a ja stale stat nad nim nemozem stat,strasne som zufala aby nemal nasledky sak je len malinky. za odpovede dakujem
@celiaticka Skus zmenit ocnu. Mojim detom, ked boli takito malicki, prestrekli slzne kanaliky a bol pokoj. Je to sice trosku neprijemny zakrok, ale kratucky (par sekund), robi sa ambulantne a snad budete mat pokoj. Nepamatam si, ci som potom este davala antibiotika, ale to ti povedia. Drzim palce.
My sme mali niečo podobné. Malá to mala na jednom očku, stále slzavé, zlepené, karpavé. Najskôr sme mali od očnej kvapky ( už neviem názov), pri kvapkaní som jej musela masírovať noštek zhora dole, aby sa uvoľnil slzný kanálik. Bohužiaľ nepomohlo a museli jej prestreknúť ten slzný kanálik. Odvtedy našťastie všetko ok. Mala by si zmeniť očnú lekárku, ak nie si spokojná, myslím, že si s tým sama neporadíš.
Uniflox sú atb a mala si kvapkať ďalej,skús si nájsť na nete ako správne kvapkať do očka,mat. mlieko je mlieko ako každé iné a teda aj kysne...ono bolo dobré v čase,kedy neboli lieky,lebo sa do oka kvaplo niečo sterilné....ja to vidím na zápal spojovky,čo je inkekcia a treba atb...choď znova na očné k tej istej,že sa to zhoršilo..alebo k inej,ale choď....tie očká by som bez atb nenechala...PS som očná sestra
@celiaticka skus este kupit v lekarni sypany caj z ocianky rostokovej. urob z neho malemu caj a vytieraj mu s tym aspon 2x denne ocka. u nas to zabralo uplne na 100 percent. vseliake kvapky z lekarne, ATB kvapky zaberali len docasne. bylinky pomohli na trvalo.
@celiaticka ahoj, zájdi za svojou detskou lekárkou a nech sa na to pozrie - nám takto detská predpísala Pamycon kvapky a tie zabrali v pohode 🙂
@celiaticka harmancek kup a rob mu take obklady na ocka ked by vydrzal,...uvaris ,namocis tam odlic.tamponiky a prilozis na ocka take teplucke,...uvidis zaberie mu raz-dva,...ja som to mala ako mala a preslo mi to az do chronickeho zapalu spojiviek,lebo sme tiez dlho nevedeli ,ze co by zabralo,..aj oftalmo-framykoin som brala kvapky aj mast a tiez na chvilu preslo a zas sa vratilo,ale ten harmancek je skvely aj na prevenciu neskor,...