Babenky dnes mi na poradni dr. Vravela ze maly ma skoro uz uzatvorenu fontanelu, ma aj memsiu hlavicku ale on sa celkovo narodil malynky. Ze vraj to budene musiet odsledovat a ak mu nebude rast hlava ist neirologovi. Na kontrolu k drm idem az o 6 tt no mne sa to zda byt dost meskoro, hlavne potom co som si precitala co to mozem sposobit. Hlavme ze sme cca pred 2tt boli ja sone hlavy a tam dr. Nic nespomonala ze by bol problem. Len ja som voci nasin dr. V dunakskej strede nedovervicam a neviem ci to vobec dobre pozerala. Mala ste niektora podobny problembci by ste mi nevedeli odporicit v okoli Ba ci a Komarna nejakeho dobrejo det. Neurologa ktory spravi vysetrenie aj bez odporucanie det. Lekara. Dakujem
Off topic, ale 6tt = 6 tyzden tehotenstva, potom to cele vyznieva zmätočne
Malému vsetko dobree
To mäkké na hlave? Také moja staršia dcérka ani nemala. Len keď mala modrú hlavu boli viditeľné tie čiarky, kde sú spojené lebečné kosti. Nikto nič neriešil. Mladšia mala maličkú, neviem kedy jej to uzatvorila.
Sinalgis sukromne centrum zavolat objednat sa -Bratislava Mileticova hned sa sestricky opytaj na sumu vysetrenia bez papierika od lekarky. My sme platili 50e s papierom ale co sa tyka odbornosti jedny z najlepsich.
ahojko neboj nepanikar nestresuj my sme sa narodili uz z uzavretou fontanelou a mala zije a je ok. dr to bude sledovat (robi sa to pri kazdej poradni) a ak by sa zmensovala ci uzavrela, popr. ak by sa zacal menit tvar hlavicky uz pod uzavretou fontanelou az potom sa nieco riesi, ale je to skor len esteticka zalezitost ak tam nie su tlaky na mozog, nie akutny stav. takze ziadne obavy. len sleduj. a raduj sa dalej z drobatka. akurat ta dr. vystrazila tym co si mala povedat pre seba ☹ deti maju rozne velke fontanely niekto ju ma v roku otvorenu na prst niekto uz v 9mesiacoch uzavretu a funguje normalne je to len o vyvoji. ak nie je pod tym mozog utlacany, nie su ine priznany neurologicke ako napr. zaostavanie vo vyvoji, epilepsia... tak sa vobec nemusis obavat (to zaostavanie nemyslim, ze v 4m ma robit toto a robi to v 4,5 ci v 5m ale rapidne zaotavanie) napr. v 6m neudvihne hlavicku z podlozky na brusku.... takze neboj sa ozaj si uzivaj babatko a nestrachuj sa nevhodnej poznamky doktorky
@m_ opytaj sa jej, že prečo máš čakať. Že by si rada potom šla hneď teraz.. ale podľa mňa Dr.to povedala len tak (s)proste ako mne vtedy naša. A bola som z toho tiez celá vystresovana. Neberú ohľad na to ako to môže mamička vziať a že si môže robiť starosti a jednostaj na to myslieť.. typické.. povie ti len tak a vystraší ťa neskutočne. neboj,vsetko bude.podla mňa v poriadku. Len ťa tam musí poslať,aby sa nepovedalo,ze to nerieši.. Neboj,bud pokojná...😉😉
@reni0911 mojej malej sa zavrela fontanela v 4 mesiacoch. Chodili sme ale od 6 týždňoch na neuro do Malaciek, lebo je predčasniatko. Robili jej aj EEG, bolo ok. Aj ona mala celkovo menšiu hlavu. Potom sme boli aj v Sinalgise u Dr Megu, je super. Perfektny prístup, nečakáš. U nás je vsetko ok, malá je šikovná a múdra, aj u vás to dobre dopadne. Ak nechces čakať, skús ten Sinalgis. Držím palce
A nás zase vystrašila ohladom fontanely jedna zastupujuca lekarka kedže naša mala dovolenku hneď skonštatovala že sa malému už zrastá hlavička.a to má len 3 mesiace.že treba isť na neurologiu a bla bla.tak som hneď uťekala za mojim lekarom keďže v minulosti bol detsky lekar a on mi vysvetlil že aj keby sa mu zrastla skor.nič sa nedeje.ked hlavička rastie je všetko v poriadku.a naša pediatrička nam tiež vravela že je aj napriek tomu všetko ok.netreba sa stresovať 🙂 naš maly ma uz hned 5 mesiacov a hlavicka sa pomali uzatvara ale aj rastie 🙂
Dakujem babenky. Idem buduci tyzden na neurologiu. Drzte palceky. Krasny den
Aj my sme mali ten problém a hned sme aj museli na neuro. Šli sme a všetko bolo v poriadku.