Trojmesačné bábätko si udrelo hlavičku

18. nov 2021

Asi ma ukameňujete ale.. Včera som malú chcela dať cvičiť hlavičku na koberec som jej dala hraciu podložku. Koberec máme taký huňatejší.. Ale ako som otočila malú tak si buchla hlavu nebola vysoko nad zemou ale bolo to počuť 🙈dáko ani nezareagovala neplakala nemala červený fľak a ani hrču. Papať mi papá. Grckanie neviem sledovať lebo má reflux. Zreničky som skúšala reakciu na svetlo a reagovali obe a takto ako ju sledujem tak sa mi vidia obe rovnaké. Chcem sa spýtať dáko otras mozgu alebo niečo jej nehrozí? Čítala som že deti majú pružnejšie kosti a ani ten úder nebol naozaj dáko extra silný. Skôr ma to trápi kvôli tomu že má len 3 mesiace. Mám ju len sledovať či ísť za lekárom? V noci spala ako vždy.

bagre
18. nov 2021

je ok, reaguje podľa popisu normálne a nepadla na tvrdú plochu
ale nabudúce keď sa nestretne s huňatým kobercom tak nečakaj do rána a nepýtaj sa na mk ale choď k doktorovi

iwesska
18. nov 2021

Akoze pri tom ako si ju pokladala na zem si buchla hlavu? To by som vobec neriesila pokial ti nevypadla z ruk hlavou na zem.

saxana000
18. nov 2021

Ziadny stres ked len trosku zadunelo keby ti spadla z postele alebo z kocara robila by som paniku.Pockaj zachvilu bude skusat sediet a tolko krat si este hlavu chlopne ked sa prekoti..potom ked zacne chodit...ona ta hlava je trochu na to prisposobena ze si ju sem tam aj narazia.

autor
18. nov 2021

@bagre
@iwesska
@saxana000 Ďakujem za odpovede. Ide aj o to že neviem ani podľa toho sledovať či je plačlivá alebo nie lebo ona je strašne náladová 🙈ráno sa usmievkala kukala ako zvykne a potom postupne začala byť ufňukaná a išla spať ale to ona o takom čase robí.

luciannka83
18. nov 2021

Mne minula tak mala 4mesavna pustila hlavu, ked som ju ukladala na pracku na prebalovaciu podlozku. Z 5cm ale taky buchot,vze az zadunelo a ona ani nepostrehla ze sa daco stalo.

bagre
18. nov 2021

toto sledovať isto nemusíš, takýchto ťukov ešte bude... aj keď bude sedieť že sa zo začiatku preklopí dozadu - ostaň v kľude
iné pády sú z výšky, resp. na niečo veľmi tvrdé, to sleduj, ale vždy radšej až po návšteve lekára

autor
18. nov 2021

@luciannka83 deti ani nepostrehnú a matka sa zrúti 🙈 ide o to že ona je moje prvé bábätko čiže neviem čo áno čo nie 😔 povedala som si kým papá je to fajn 🙈ale potom som čítala že tam aj zreničky a také veci treba sledovať a už mi z toho drbne nikde inde sa nepozerám len na jej oči poviem si je to OK ale sledujem ďalej a potom stav že veď nie sú rovnaké kuknem ešte viac a sú 🙈och..

autor
18. nov 2021

@bagre ďakujem ❤️

bagre
18. nov 2021

mužovi padla dcéra z gauča v 5.mesiacoch - leteli sme na pohotovosť a pamätám si ako som skoro zomrela od strachu že zaspí a viac sa nezobudí tak som ju intenzívne budila celou cestou 😀 bola ok, a zaspávala, lebo bol večer a ešte k tomu auto... no ale strach je strach, to nevysvetlíš rozumu pri prvom dieťati... 😉

terezkinotec
18. nov 2021

@iwesska aj to sa stáva.... Poznám prípad keď mala 3mesacna spadla z prebalovacieho pultu pupkaca tvárou na tvrdú podlahu. Stačila chvíľka nepozornosti. Bohu vďaka ze sa jej nič vážne nestalo mala iba oskrety nostek narazenu Peru a kolienka obite, samozrejme plakala, ale za 5 minút už bolo po placi. Rodičia to viac prežívali ako ona(ani sa nečudujem ja by som asi infarkt chytil) , ale chvalabohu nic sa jej nestalo, a mala je zdravá.

tosomja
18. nov 2021

Mne vypadla z hojdacieho kreslá, ani neviem ako sa zosuchla dole, nebola zapnutá, mala tri mesiace. A tak, že ležala pod tým vajcom. Trošku plakala, ja som bola taká vystresovaná z toho, že sa asi viac zľakla mňa. Ani nebuchlo s ňou, len zrazu ležala na zemi. 🙄

kkovacovak
18. nov 2021

Neboj sa ešte jej párkrát obiješ hlavu o zárubne alebo pri vkladaní do auta 😄 Deti toho znesú veľa takže bude určite v poriadku.