Trojmesačná dcérka má upchatý noštek

cioo
17. dec 2016

Dcerka ma upchaty nostek strasne chrci nijak mi to nejde odsat von ma tri mesiace . Ked kychne tak tak pisklavo ako od priedusiek sa mi zda aj ked zakasle tak tiez tak pisklavo poradte mi co mam robit. Dakujem za vsetky rady

sophielucy
17. dec 2016

Zdvihnúť matrac pod hlavou, nech neleží, aby jej nezatekalo do hrdielka. Bude ju to dráždiť a bude kašľať. Nech spinká v 45 stupňoch polohe. Izba musí byť chladná, žiadne teplo a sucho, to vysúša sliznicu. Radšej ju teplejšie obleč. Bolo by dobré, keby ti cez deň spinkala vonku. Ak máte suchý byt, tak je rozvešaj okolo postieľky mokré uteráky... Neodporúčam oddávať, my sme to robili, okrem plaču a kriku sme našej rozdráždili sliznicu a tá jej opuchli. Museli sme byť hospitalizovaný, v nemocnici jej dávali len inhalovať a nosovú sprchu. Kúpila som prístroj aj doma, je fantastický. Existuje aj morská soľ v spreji, to nám odporučil nosný.. ale mne sa viac osvedčil ten inhalator. Držím palčák, nech to rýchlo prejde.

sophielucy
17. dec 2016

Ach tá automatická úprava slov..... Neodporúčam odsávanie.... Držím palčeky....😉

bosoriak
17. dec 2016

@cioo Tak ja zas odporucam odsavat, mam 3 deti, pri soploch som odsavala kazdej. Najprv nastriekat fyziologicky roztok alebo nastriekat sprej morskej vody, chvilu pockat so zaklonenou hlavou, povysavat a kvapnut Nasivin podla vekovej kategorie. Robim to tak vzdy a stale a este nikdy nemali zo soplov zapal stredneho ucha alebo zapal priedusiek.
Samozrejme suhlasim s vyvysenou polohou, chladom a vlhkejsim vzduchom.

Kazdopadne ak piska pri dychani a pri kychani, isla by som k lekarovi. Moze mat zapal priedusiek alebo zacinajucu laryngitidu a s tymi si nechaj poradit od lekara.

Drzim palce.

sibalka21
17. dec 2016

@cioo morsku sol v spreji mame aj my, skuste to, vola sa to tusim nejak Sterimar, odporucil nam pediatricka na upchaty nostek ;)

fiviasebi
17. dec 2016

Ahoj určite chod na pohotovosť súhlasím ze to môže byť začínajúca laryngitida a to nie je sranda viem o com hovorím. U lekára ta poucia co a ako a predpisu ti pre prípad potreby čipky keby sa to zhoršilo. Nechcem strašiť ale z vlastnej skúsenosti viem ze laryngitida sa objaví aj do 5 minút a hlavne v noci alebo nadránom. Určite chod k tomu lekárovi. Držím palce