Trojmesačná dcérka má Covid-19

denyskalili
31. mar 2022

Ahojte, dcérka je pozitívna, pokasliava, sopliky ani velmi nema, ale ma teploty aj do 39, pani doktorka jej robila crp, zapal nema ziadny, no povedala ze ked bude teplota 38.5 a viac tak da atb. Chcem sa spytat ci ma vobec zmysel dat atb, neviem co mam robit, je velmi slaba, place, spinka vela :( ďakujem za odpovede.

stastna17
31. mar 2022

riadit sa lekarom on je momentalne po tebe zodpovedny za jej liecbu a hlavne sa ukludnit.

dadka128
31. mar 2022

@denyskalili co nie je teraz môže prísť, určite ak sú teploty je aj zápal, len je ešte skrytý a to sranda nie je

hipuska
31. mar 2022

Koľko dní to trvá? Asi neurobis nič, len čakať. Bežná choroba trva min.3 dni kým sa začne človek cítiť trošku lepšie. Takže, len starostlivo sledovať a uvidíš, či sa bude lepšit či.nie. Ak by nebolo zlepšenie po 3 dňoch, súhlasila by som s atb. Ešte by som odporučila merať saturaciu ak tak.

hiuna18
31. mar 2022

@denyskalili Môj syn mal dva dni 40 teploty. V podstate ich prespal. Potom už ani ťuk. ATB mi pripadajú zbytočné.

queen_mary
31. mar 2022

Podla mna daj na mamicku nado mnou, ktora vie lepsie ako lekarka, ze atb su zbytocne. A potom sa zamysli nad tym, co moze mat horsie dosledky. Ci nelieceny covid, alebo atb par dni. Boze zenske. Na mnozenie sa by sa mal robit nejaky iq test.

hipuska
31. mar 2022

@queen_mary ale zase no....povedzme si úprimne, sú dr ktori predpisujú ATB pri každej banalite bez rozmyslu. Dieťa malo crp nízke. Moju dr by ani nenapadlo predpisovať lieky.

stastna17
31. mar 2022

@hipuska ale ak sa nieco stane 3.mesacnemu tak zodpovedny je lekar, ty si zoberies na svedomie ak sa nieco stane? ze si ty zhodnotila jeho stav ? ja ma uz vacsie deti viem uz povedat nedavajte im atb ked bude zle sa ozvem, ale ked boli do roka netrufala som si ja sama si ordinovat co im mam, nemam davat, nie som zdravotnik. A kedze ma 3m. su to asi prve atb tak nevieme ci bez rozmyslu bude davat mozno teraz usudila dr ze treba a do 3. rokov neda ani raz. moja tak mala bola chora na 4.mes. brala atb a dalsie az v skolke.

dievcacitajucelist
31. mar 2022

@denyskalili Ja tiez niesom zástancom ATB ale tak drobec ma len 3 mesiace tam je zvýšená opatrnosť na mieste...a dr povedala, že az pri zhoršení stavu/teploty...skús "zbyť" teplotu zabalom, kúpeľom vo vlažnej vode a pod. Držím prsty aby sa malá čím skôr vyliečila

hipuska
31. mar 2022

@stastna17 ja vždy u dr podpisujem papier, že s liečbou súhlasím. Prilis malo info ohľadom priebehu ochorenia. Covid je predsa vírusové ochorenie. Tam ATB nezaberajú. Každopádne by som sa aspoň dožadovala informácie, k čomu vlastne tie ATB chce predpísať. Či je tam už niečo pridružené, napr.nalez na prieduškach alebo čo. Ťažko povedať. Ako vravím, moja dr by lieky nedala, len preto, že dieťa má teplotu 38,5, negatívne crp a potvrdený covid. Všetko ale záleží aj od toho, ako dlho už ochorenie prebieha.

nelca0510
31. mar 2022

@queen_mary to vážne ma dať na cudziu ženu v diskusii a nie na lekárku?

stastna17
31. mar 2022

@nelca0510 to bola ironia 🙂

denyskalili
autor
31. mar 2022

Rano o 8 mala 38,2, dala som nurofen sirup a odvtedy bez teploty, dr. predpisala atb, ale povedala ze mam pockat do zajtra, a ked bude teplota zas tak jej mam dat. Dúfam silno ze uz nebude mat :(

marika97
31. mar 2022

@denyskalili syn mal covid pred 3 tyzdnami ked mal presne 3M a 2 dni. Jemu to zasiahlo hrdlo, tak nam lekarka predpísala capiky. Nastastie teploty nemal, no lekarka nam predpisala este isoprinosine sirup, teda antivirotikum kedze je to virus a tiez fenistil kvapky. Nemali sne ziadne ATB. Ostal este trosku zahlieneny ale za týždeň sme boli fit. Skore uzdravenie

nevenka
31. mar 2022

@marika97 presne, ten Isoprinosine predpisala aj sesterke, mala mala covid ako 11 mesacna a dala im toto, ziadne ATB, aj nasa dr. ho pri covide predpisala obom starsim detom a davam aj tetaz malickemu 15 mesacnemu, mame virozu a neviem, ci je to covid, ci nie.

denyskalili
autor
31. mar 2022

@marika97 a ake bolo davkovanie toho isoprinosinu prosim, lebo mam ho doma, starsia dcerka to brala na alergiu. Dakujem.

nelca0510
31. mar 2022

@denyskalili ak ho aj máš doma,nech ti ho nenapadne dať 3 mesačnej, lebo ti to tu poradili. RAD sa s doktorkou.

ankare
31. mar 2022

@denyskalili skoré uzdravenie!

cucica
31. mar 2022

Ja by som sa tiez riadila svojou doktorkou.

marika97
31. mar 2022

@denyskalili tak isoprinosine 2 ml a 4 kvapky fenistilu. Ale ako vám písali, poraďte sa so svojou lekárkou, či je to pre vás vhodné.

denyskalili
autor
1. apr 2022

Od vcera je uplne bez teploty, takze jej nedam nic okrem vitaminov 🙂 volala som aj lekarke, ze vraj u deti to vacsinou prebieha tak ze 3 dni teplota a potom nic. Takze som spokojna 🙂

mamkalentedkova
1. apr 2022

@queen_mary a odkedy sa vírusy liečia antibiotikami ? CRP je negatívne..neviem prečo si niektoré matky vymýšľajú diagnózy,ktoré nie sú ..
@dadka128 teploty môžu byť aj pri víruse a vôbec nemusí byť žiaden zápal

Bábätko je dojčene alebo na UM ? Mamička tiež prekonala ? My sme.nali covid ,keď sme mali 6mesiaciv.Ziadne antibiotiká ..liečili sme prejavy ,znižovali teplotu antipyretikami ,na dutiny kaloba ,fenistil na kašeľ .Inak veľa tekutín ,čajík ,voda ak je dojčene ,čo najviac prikladať a dojčiť a dojčiť ...Ak by teploty neustupoval,možno by som radšej zopakovala CRP a až tak nasadila ATB.