Trojmesačná dcérá má mäkkú stolicu a nevie kakať

shakespeare15
16. máj 2014

Ahojte vsetci, rozhodla som sa k Vam pridat, pretoze som mama ( prvykrat ) a este si neviem so vsetkym velmi poradit.

Skusala som najprv vyhladavat na stranke, ci sa tu uz nenachadza podobna tema, ale asi nie.
Ako pricinu neschopnosti dojciat sa vyprazdnit som nasla len - zapcha, tvrda stolica...

Moj problem je iny, moja trojmesacna dcera ma a vzdy mala stolicu makku, napriek tomu nevie kakat.
Ma aj koliky, ktore o dost ustupili ked som zacala podavat bezlaktozove umele mlieko namiesto sunaru, so sunarom to bola hroza a nevedela ho spracovat a infacol.

skusala som
doteraz co jej sadne na koliky a travenie toto sa osvedcilo, k tomu klasicke mazaze, cvicenie.
Dojcit uz nedojcim, pretoze to bolo to iste ako so sunarom...nespracovane zvysky stolice, place, zachvaty...
ale zasa by som sa chcela k dojceniu vratit. Nevedela kakat ani ako dojcena a dokrmovana, ani ako cisto na umelom mlieku.
Pri pouziti rurky, stolicu tvrdu nemala nikdy. Moja otazka je, preco sa napriek tomu, ze ma makku stolicu nemoze vykakat?
S cipkami to ide. Ale aj vtedy ju vacsinnou musim dat kakat stylom -nad vanu- s pokrcenymi nozickami a pritiahnutymi o brusko.
Dokonca nevie ani ked ma uplne vodnatu to zo seba dostat. Na zaciatku v nemocnici kakala aj styrikrat za den.

Pediatricka jej zaviedla rektalnu rurku a zhodnotila, ze prekazku nema, na sono gastre creva v poriadku, ziadny nalez.

Vraj to prejde. je to v pohode dieta, zvedave, usmievave etc... akurat mne to nejde do hlavy, makka stolica a nevie kakat...
Nemate niekto taku skusenost? Chcela by som vediet pricinu a mozno jej pomoct, je nekludna, sama sa nevykaka. Dakujem

andreafan
16. máj 2014

ahoj urcite by som odporucila navstevu detskeho chirurga.Nechapem ako moze dr.zavedenim rurky usudit ze prekazka tam nieje ked to sa potvrdzuje spec.vysetrenim irigografiou, rtg.Moj syn taktiez nekakal vobec sam a ani nemal potrebu kakat a prekazku mal na dlhsiom useku crievka.Urcite by som navstevu dets.chirurga nepodcenila . Mozno ma malinka len lenive crievko a tam Ti najlepsie povedia co a ako

blankaj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimibb
16. máj 2014

Moja dcera mala do 4-5 mes. problemy s kakanim...chytilo ju to vecer o 6tej a do 22hej plakavala a potom druhy kolotoc od 5tej rana.....x krat sa pucila tlacila a nic, tak som jej pomohla ohybnym teplomerom a vzdy mala riedku stolicu...napravilo sa to az ked sa zacala sama pretacat a mala viac pohybu....lebo v tej "necinnosti" sa ani crievka moc nehybu....

skus s nou kazdy den pocvicit, popritlacat nozky na brusko, nosit ju na predlakti ako "lietadielko"....ma len 3 mesiaciky, to telicko sa musi naucit spracovavat aj vylucovat, podla mna to chce naozaj len cas a trpezlivost... 🙂

inull5
17. máj 2014

@shakespeare15 presne ako píše@andreafan môže tam byť prekážka a to sobotu nezisti.sú na to iné metódu a zavedením rurky určite nezistí napr.zúženie distalneho úseku čreva.my máme podobné problémy no prisli az popprikrmoch a o dva týždne nas čaká operácia.