Trifed, Solmucol a Imunoglukan

15. feb 2023

Ahojte, dcéra pre dvoma týždňami mala sople a strašne suchý kašeľ. Dostala od lekárky žltý trifed a ak sa začne kašeľ meniť a začne byť vlhký tak kázala vysadiť trifed a dať solmucol. Už týždeň davam solmucol, je to už lepšie no stále ešte vykasliava. Nie je to už také ako na začiatku, aj sople už netečie prúdom no tri krát za deň jej ešte odsajem a ide jej hlien z nosa. Do nosa už dávam iba morsku vodu pred tým nasivin prvých 7 dní. Dnes som volala lekárke že teda stále vykasliava a kázala nasadiť imunoglukan akut, solmucol podľa uváženia a v pondelok do škôlky. Mala má tri roky, toto je taká naša prvá poriadna choroba. Mám nahradiť ten solmucol nejakým stopkaslom alebo niečo čo jej utíši kaslanie? Po dvoch týždňoch keď ju budú pocut že kašle tak mi ju ani nezoberú do škôlky. Čo mám robiť? Poradíte niečo od toho kašľu? Podľa mňa už nie je chorá už sú to iba také dozvuky.

luccija
15. feb 2023

Veď je streda do pondelka času dosť
Solmucol je dobrý prečo ho nechceš?vykasliavat môže aj 2 tyzdne

elenka.k
15. feb 2023

ak nevadí, pripnem sa, moje sú už veľké, ale teda, stále sa nad tým zamýšľam
ináč aj my sme frčali na trifete ale na zelenom zväčša, solmucol je fajn, ten mám rada, myslím dávať ho - rýchlo zaberá, aspoň na moje

autor
15. feb 2023

@luccija aha, to som nevedela takže ho môžem kľudne ďalej dávať? Minulý týždeň bola na trifede a teraz je neviem asi 5 dní na solmucole. Takže môžem aj do nedele v pohode dávať?

autor
15. feb 2023

@elenka.k inak hej, solmucol zaberá pekne len som nevedela či s ním pokračovať ale asi ešte pár dní s ním vydržíme. Ja som ten trifed dávala fakt so strachom lebo doktorka mi povedala že môže byť veľmi ospala alebo viac hyperaktívna 😀 ale našťastie bola v pohode úplne bez zmeny 😀

luccija
15. feb 2023

Trifed je perfektný aj, keď sa spravilo okolo neho haló s nafetovanymi deťmi.Solmucol uľahčuje vykasliavanie a dávaj jej dosť piť veď uvidíš či bude treba do nedele .

autor
15. feb 2023

@luccija áno ja som sa zľakla tiež keď som čítala ale u nás nič našťastie... Tak skúsim a ďakujem veľmi pekne 🥰

trik
15. feb 2023

Môžem dávať Solmucol aj do čaju, keď mi ho dieťa odmieta vypiť normalne?

autor
15. feb 2023

@trik asi áno, ja dávam do striekačky od nurofenu tiež sme mali doma boj 😂

jesenzima
15. feb 2023

Ak vykasliava, kašeľ netlm, nech to všetko vykasle ...solmucol je na vykasliavanie dobrý

trik
15. feb 2023

Ani striekačku veru nechce, reve ako zmyslov zbavený 🤦‍♀️

elenka.k
16. feb 2023

trifed som mala aj ja rada, vždy, keď som ich dala deťom - som si pekne oddýchla 😝 mojím zaberalo - na ospalosť