Trifed sirup - skúsenosti

23. nov 2023

Ahojte, dcéra(20m) je chora uz 10dni,strašne je zahlienena, dnes sa uz aj povracala z toho
Napriek liečbe ktorú mame, nezaberá
Volala som dr, ta nam predpísala trifed sirup
Mate s nim prosím skúsenosti
Ďakujem

martyzpp
23. nov 2023

Moj syn bol po nom taky otapeny, spavy a ked bol hore, bol nevrly a protivny. Ale na chorobu zabral. Uz mu ho ale davat nebudem. Mal zeleny trifed.

pe_mi
23. nov 2023

Po trifede bývajú deti ospalé, niektoré mrzuté.mamičky to moc neuznávajú,čo som počula.nam to spôsobilo len ospalosť.mali sme ho 3x.myslim,že ten žltý je taka hnusoba, zelený už nie.pockame na iné komenty,či hovorím správne

heln
23. nov 2023

ano, po trifede byvaju deti ospale atd, ale vyborne zabera na kasel. obsahuje pseudoefedrin, ten ovplyvnuje spravanie. ja som ho raz uzivala, ked mi neprechadzal dlho kasel a prvu davku som si dala v praci, bola som jak sfetnuta, a akurat ma zavolal veduci pre daco, tak som mu s rehotom vysvetlovala, ze som si dala sirup na kasel. ale to bolo len po tej prvej davke.

katulienocka999
23. nov 2023

Nás máš zelený trifed, už 2x a nemal žiadne účinky z neho. Čítala som všelijaké recenzie ale keďže nič nezaberalo tak sme dali a bolo to v pohode 🙂

pe_mi
23. nov 2023

Ale inak zaberá výborne,ako maminy píšu.

jesenzima
23. nov 2023

Moje dieťa po trifede spalo, ale pomohlo mu to

andy57
23. nov 2023

zlty u nas vzdy zabral, ale nevsimla som si, zeby boli deti nejak spave, alebo zmenu spravania...

nikpa
23. nov 2023

Zaberá výborne ale dieťa býva ospalé, čo niekedy keď je choré a umrnčane nemusí byť na škodu 🙂

sonalove
23. nov 2023

áno aj u nás zabral , syn 3r bol po ňom taký kľudnejší 😉 (inak je ako duracelka) a zaspal namiesto o 13 -sám o pol 12. po spánku zasa behal ako divý. aj večer išiel o hodku skôr spať. spánok a kľud počas choroby mu iba prospel, sirup zabral a kašel prestal.

slavomira236
23. nov 2023

Mojim ho vzdy davam na nocny dusivy kasel. Len ten im zabera. Zlty..cez den davam ine sirupy

palculienka40
23. nov 2023

Trifed ak si dobre pamatam obsahuje pseudoefedrin. Jedna znama lekarka povedala, ze je to najvacsi bordel a moj muz po nom skoro infarkt dostal. Dcerka mala zavrate dostala to raz. Potom som vzdy pytala ine ako trifed, ze ho netoleruje.

cookie29
23. nov 2023

zeleny a zlty su. No a je to dobre svinstvo, niektore deticky po tom spia, moje malo vrtulu v zadku

palculienka40
23. nov 2023

Lepsi je erdomed sirup alebo solmucol plus antihistaminika

anavixy
23. nov 2023

Zrovna trifed je liek ktory si musis vyskusat sama na svojom dietati (ostatne alo vacsinu liekov a inych veci..), tu vzdy najdes dva velke tabory - moje dieta bolo strasne ospale vs. moje dieta bolo hyperaktivne az agresivne. A potom maly tabor tych, co povedia, ze je to sirup ako kazdy iny a dieta bolo uplne v pohode. Deti do minimalne dvoch rokov by na bezny kasel nemali uzivat ani Solmucol, Muconasal napr. Aka bola doterajsia liecba? Nemoze byt zahlienenie sposobene prave nou? Uziva mukolytika/expektorancia?

rebellefleur
23. nov 2023

U nas zlty trifed vedie. Deti nie su po nom ani ospale,ani vrtulu v zadku nemaju, ale hlavne, je to jediny sirup,kt im velmi rychlo zaberie. A to mame vyskusanych za tych rokov x liekov. Ja na neho nemozem dopustit

jaskolka
23. nov 2023

Syn mal žltý Trifed, zabral mu a vôbec nijaké nežiaduce účinky nemal, ani ospalosť ani nadmerná energia.

biankaaaa
23. nov 2023

Syn užíval ten žltý a už v prvý deň mu po mesiaci, čo nič nezaberalo, konečne prestali tiecť sople. Takže za mňa účinok super. Ospalý nebol, ale počas dvoch nocí sa nám zobudil okolo 3 ráno s veľkým plačom a hodinu som ho nevedela douspať, čo plakal, tak je možné, že to bolo kvôli tomu sirupu, bežne sa mu to nestáva

lilyianka
23. nov 2023

Ja mam doma vždy pre istotu aj žltý aj zelený Trifed. Naozaj liek,čo zaberá.

slavka1988
23. nov 2023

Zelený nás strašne uspavam a mrzutá bola zo žltého strašne bolesti hlavy za mna teifet určite nedoporucujem aj keď na kašeľ zaberá

sojorez
24. nov 2023

Mam skusenost iba s trifed expectorant/ zeleny - dcera nervozna, agresivna, nocne mory a syn dostal zihlavku.

zuzula507
25. nov 2023

@anavixy preco solmucol a mucosolvan nie do 2 rokov ?

zuzula507
25. nov 2023

Syn 7rocný bral zelený trifed 7 dní viac sa vraj neodporúča a kašel neprešiel úplne, teraz berie antibiotika už ich doberá ale stále kašle.Popri trifedu mi zaspal 1 jediny raz inak bol práveže v kuse akčný behal lietal akoby ani chorý nebol

mikadooo
25. nov 2023

Ja dobre skúsenosti s trifed expectorantom, ale utlmuje malého trochu. Štandardne stačí 7 dňová liečba a je ok (samozrejme, nie len trifed, ale aj nasivin, morská voda alebo vincentka a vitamíny).

mikadooo
25. nov 2023

@mikadooo plus u tak malej aj odsávanie soplov v rámci liečby.

scorpionflower1
25. nov 2023

Maminy a mate skusenosti s tym, ze by Trifed chorobu aj skratil alebo len to detom ulavuje od priznakov?

anavixy
25. nov 2023

@zuzula507 je to odporucanie Ceskej pediatrickej spolocnosti, tieto lieky (vseobecne mukolytika) nie su schvalene pre takto male deti (dokonca niekde az do 4r) kvoli tomu, ze nie su schopne efektivne vykaslat mnozstvo hlienu, ktore sa zvysuje po podani liekov, nemaju dostatocne vyvinuty kaslaci reflex. Bavime sa o beznom kasli (nie napr zapal pluc ci priedusiek), nie je to tak, ze dieta tieto lieky nesmie vobec uzivat, ale malo by ich uzivat len ak je to lekarom indikovane (hoci niekedy opdporucaju tieto sirupy aj na bezny kasel, ale to je tak so vsetkymi moznym, ze to niekedy oporucaju aj bezdovodne..). Pokial dieta dobre vykaslieva, nemusi dostat na kasel vobec ziadne lieky. Casto to aj mamicky pisu, ze po niektorom sirupe dieta kaslalo este viac, tak to moze byt prave ten pripad. Prikladam link kde to najdete 🙂
https://www.prolekare.cz/media/dopis_pediatrum_...

scorpionflower1
25. nov 2023

@anavixy ano, cim dalej tym viac sa o tom hovori, ze sirupy na kasel su vlastne uplne zbytocna vec a ja mam tiez taku skusenost, ze moja dcera od Solmucolu kaslala este viac a nikdy jej nepomohol.

zuzula507
25. nov 2023

@anavixy my sme sa vela krát stretli s tým ak išlo o sirupy ktoré boli napr.od 3 rokov dcéra ma 1,5 a doktorka nám povedala môžete ich brať keď dáte polovičnú dávku že keby len podľa dávkovania sme sa riadili nemohli by jej dať nič

anavixy
25. nov 2023

@zuzula507 tam vobec nejde o davkovanie, ale o ucinnu latku. V pribalovom letaku sa pise formulka o tom ze su lieky a dokonca aj vela vyzivovych doplnkov ci vitaminov len pre deti od 3 rokov z legislativnych dovodov, pretoze na takych detoch sa netestuju ucinky. Toto je uplne o niecom inom, treba si precitat.

zuzula507
25. nov 2023

@anavixy ano rozumiem a tiez sa s tym stotoznujem, len som pisala ako nam odpovedala dr