Trifed pre 13-mesačné dieťa

alickaf
1. feb 2024

Ahojte, môjmu 13m synovy dr predpísala sirup Trifed (zelený). No maly je po ňom cely deň hotový a ospalí.. a v noci place aj dve tri hodiny vkuse.. čo sa nám nikdy nestalo, keďže od narodenia spáva celé noci.. myslite že je to tým sirupom? To nočné budenie..
prečítala som si veľa diskusii, ohľadom trifedu. Mamičky bud píšu že dieťa je ospale ale veľmi aktívne až agresívne. No u nás je cez deň ospalosť a v noci zas naopak .. mame ho vysadiť?

natall113
1. feb 2024

Čo tak zavolať lekárovi? Myslím že bude lepšie vedieť ako mamičky na MK

angela85
1. feb 2024

Ja mám skúsenosť že je veľmi ospala, vôbec nebola aktívna či agresívna. Ako máte nastavené dávkovanie,že by ste to dali tesne pred spaním. Možno je cez deň dostatočne vyspatý a večer sa mu už nechce

alickaf
autor
1. feb 2024

@natall113 jasne že som mu volala. Povedala že to je normálne pri tomto sirupe lebo je veľmi silný a obsahuje pseudoefedrin. No mne to normálne nepríde aby moje dieťa bolo ako zíva mŕtvola a nevedelo chodiť alebo sa napiť pomaly a v noci plakalo 3 hodiny vkuse. Preto sa pýtam na skúsenosti tu

alickaf
autor
1. feb 2024

@angela85 no Trifed sa má dávať najneskôr do 17tej posledná dávka, aby v noci nedusilo dieťa na spanie. Nie nemyslím si že je vyspaty, spáva cez deň tak ako pred tým. Dva spanky tak isto dlhe

ivette1223
1. feb 2024

Za mna je trifed jeden bordel. Dospeleho ten liek da dole...nie este dieťa....

alickaf
autor
1. feb 2024

@ivette1223 presne mám teb istý pocit keď pozerám na to zloženie.. maly je po ňom cez deň ako handrová bábika …

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pehavcek
1. feb 2024

Nas mal trifed raz, asi ked mal 3 roky.V lekarni ma upozornili, ze moze byt ospaly.Nechapali sme s muzom co za dieta mame pred sebou.Vrcal nas, ceril zuby.Bolo vidiet, ze potlaca agresiu, ktora sa drala von.Po vysadeni sa dal hned do normalu.Keby sme to na vlastne oci nevideli tak by sme neverili co jeden liek dokaze.

dzulli1980
1. feb 2024

No moja dcéra zelený Trifed nemôže vôbec ... bola po ňom agresívna, kričala, bila ma, úplne ako nadrogovaná mi prišla ...

alickaf
autor
1. feb 2024

@pehavcek áno čítala som veľa takýchto skúsenosti s týmto liekom. Je to tým pseudoefedrinom, ktorý obsahuje.. môj syn v noci vrieskal ako keby som ho bila, tri hodiny vkuse.. pritom som ho mojkala na rukách, nosila ho, spievala mu.. vrieskal jak o život, toto sa nám v živote nestalo

pehavcek
1. feb 2024

@alickaf Neviem ci je fakt potrebne malym detom predpisovat taketo latky. Na trhu je mnozstvo inych liekov.

angela85
1. feb 2024

Naša bola veľmi ospala,celý deň prestala,na ďalší deň som jej ho vôbec nedala

alickaf
autor
1. feb 2024

@pehavcek veď presne to hovorím aj ja. Už mu ho nedám a ráno utekám kúpiť nejaký normálny sirup na kasel

angeli121212
1. feb 2024

@alickaf ja ako dospelá som bola z neho mimo bol to hnusný pocit úprimne ak by to bolo čo i len trochu možné pre svojho syna by som vypýtala radšej inú alternatívu

angeli121212
1. feb 2024

@pehavcek ja sa tomu tiež čudujem

aliaray1
1. feb 2024

@alickaf nie som lekarka, mam skusenost s kamosovymi detmi, mali cca 5 a 7r. Katastrofalna zmena spravania, vo vhodnej chvilke som ich vzala do mojej bylinnej zahradky, spolu sme natrhali mix liecivych bylin, spravili odvar a po 4 davkach bylinneho caju s medom a stoptussin kvapkach, paralene... za 2 dni im nic nebolo. U nasej dcerky v 13 mes.som pri prechladnuti aj covide volila:

- Thuya occidentalis 30Ch 1 granula rozpustena vo vode a pipetou do pusy na lacno,
- 1ml Cevitko
- Striedanie v intervaloch a 3hod paralen/nurofen
- Stoptussin sirup (neobsahuje alkohol, ale cukor),
- 1 ml Mollers tran detsky rybi olej,
- Vela vody, polievky (porova - uvolnovala hlieny),
- 3 kvapky Baby D od Jamieson,
- Nasivin soft a vela odsavania aby sa hlienmi dokola neinfikovali dolne dych.cesty,
- 0,5 ml Pikovit sirup
- vela oddychovejsich aktivit a vela vela spanku - uspavat ju vedel len nas roboticky vysavac kym bola v kociku doma zababusena pri otvorenom balkone - potom sme ju odkryli z dek a prekocikovali do spalne, ale zabralo... 🤪

Z covidu co doatala v sobotu bola do 26 hodin uplne vonku.