Trifed expectorant

alissa1222
23. júl 2024

Baby ahojte,mala ma kašeľ, doktorka predpísala trifed. Ale to čo dnes mala predvádzala je neskutočne. Prosim nestretli ste sa s tým niektora že by deti po trifede boli podráždene , nevrlé ale viac ako kedykoľvek? Normálne som ju nespoznávala. Je poslednú dobu nervóznejšia lebo obdobie vzdoru ale dnes to bol extrem. A okrem toho zaspala dnes už o pól 9 čo inokedy o 10. A ak sa vám to náhodou stalo, vysadili ste ho aj keď pomáha ? Ďakujem! Samozrejme zajtra volám pediatricke. Len som sa chcela poradiť aj tu s vami. Pekny večer

anavixy
23. júl 2024

Ano, stretlo sa s tym mnozstvo rodicov, Trifed je tym velmi znamy. Urcite aj tu najdes desiatky tem o tom. Kludne ho vysad, je to liek na kasel, nie nic zivotne dolezite… ina pomoc nie je. Niektore deti su po nom agresivne, nervozne, naspidovane, ide su zasa ospale, uplakane, na dlasie zasa nema vobec nijaky vplyv.

andreakukelova
23. júl 2024

áno, môže to byť z toho sirupu. Vysaď ho a poraď sa s Dr., za aký sirup ho vymeniť

alissa1222
autor
23. júl 2024

Ženy ďakujem vám ! Len už kašle vyse týždňa a mali sme mucosolvan, kalciovy teraz tento..

dzulli1980
23. júl 2024

No moja dcéra bola po ňom ako nadrogovaná ... vrieskala, hysterčila, bila ma ... veľa deťom pomáha, no u nás "no go".
@alissa1222

xsuzannex
23. júl 2024

Ja len tolkoto po skusenostiach - vylej to svinstvo do hajzla..

jaskolka
23. júl 2024

Áno, je to možné. Deti reaguju na trifed rôzne, keďže obsahuje látku pseudoefedrin, niektore sú spave, iné sú ako utrhnute z reťaze a iné úplne bez problémov ho znášajú. Synovi ho napísala doktorka s tým, ze môže mať aj takéto účinky, našťastie on je ten typ, ze mu to nerobilo nič, a pomohol mu.

alissa1222
autor
23. júl 2024

Dnes soms a doma už normálne rozrevala..

kakika007
23. júl 2024

@alissa1222 mne ho dáva lekár keď už nič iné mi nezaberá a vždy ma upozorni, ze budem po ňom spať aj celé dni. Takže vtedy fakt nemôžem do prace. Tak u detí môže mať aj takéto následky, že tu únavu, spavost prejavujú nervozitou. Treba ju dat spať tak do hodiny po sirupe.

simona92101
23. júl 2024

@alissa1222 dcera mala po nom taky zachvat,ze lezala na zemi a kricala ako zviera v klietke,cela sa triasla.okamzite sme vysadili

zuzula507
23. júl 2024

@alissa1222 trifed je strašny bordel aj ked vraj niektorym detom pomáha, ja či už svojej alebo detskej doktorke už len stale pripomeniem ked ho nahodou navrhne , že trifed nie , už ho detom ani sebe nikdy nedám, najmenšia ho síce ešte nemala ale ani mať nebude .Tie nežiadúce su dosť zle pri ňom ,určite ho vysadte a doktorke to nahláste

andrea78
23. júl 2024

@alissa1222 ja som ho dietatu nedavala, uz nemam male deti, no brala som ho vo februari ja, doktor mi ho predpisal. Ja som bola hotova. Uplne mimo, vsetko so mnou plavalo a stale som spala. Uplne ma vyplo po kazdej davke, tyzden kym som ho vyuzivala mam normalne okna, pamatam, ze som si dala v prislusny cas davku, otapila ma strasna unava a konecna, ani na wc prejst. Pomohol mi velmi, ale tie vedlajsie ucinky...

angeli121212
23. júl 2024

@alissa1222 Ja ako dospelá som bola z trifedu mimo..

lalenka33
23. júl 2024

Trifed obsahuje pseudoefedrín z ktorého sa vyrába pervitín. Nikdy by som ho dieťaťu nedala. Čudujem sa , že ho pediatri stále a vo velkom predpisujú. My sme vždy v lekarni pri výdaji upozornili, aké ,,svinstvo" to je a ako môže pôsobit na deti. Niektoré sú omámené, niektorē hyperaktívne, agresívne...

jazula
24. júl 2024

@alissa1222 Mne tvrdila lekárnička, že po ňom bude ospalá a dieťa totálne nabudené, nevedela vôbec čo so sebou 🫣.
Inak ak má vlhký kašeľ, mojej dobre zaberá Ambrobene sirup.