Ahojte mamičky,
po trojročnej prehliadke nás detská lekárka poslala na urológiu, nakoľko sa malému nedá pretiahnuť predkožka cez žaluď. Na nete a aj tu v diskusii na MK som sa dočítala, že mnohým mamičkám pomohla pri sťahovaní mastička Triamcynolon, tak som si ju zohnala a chcela by som to najprv skúsiť touto cestou. Chcela by som Vás poprosiť o odpoveď, či sa Vám to pomocou tejto mastičky naozaj podarilo a vyhli ste sa tak sťahovaniu sondou. Ďakujem.
je to na predpis?
ahoj adus..nas maly bude mat 2 roky a tiez sa mu neda pretiahnut predkozka a ma tam aj take tukove bublinky a preto ju treba stiahnut (alebo sa nam vyhrazaju operaciou,co by som ja nerada)..tiez som si dala predpisat triamcynolon a uzivali sme ju asi 8 dni..viacej som nechcela,kedze je to silny kortikoid..zlepsilo sa to,ale len o kusok (trebalo by s tym asi dlhsie mazat..)...teraz mazeme repikovou mastickou (dostat v lekarni bez predpisu),ale zatial asi len necely tyzden a kusok sa to zas pohlo..treba asi na to cas...tak tolko nase skusenosti a dufam,ze sa to bude zlepsovat..nechcem ho dat rezat a do narkozy 😔
U nas pomohol Bactroban, ale pravidelne pracovat kozickou, vo vode , potom natriet. Ja som to nechala na m.m
ano, pomohol. Pediatricku som poprosila o jeho predpisanie nakolko mi na chirurgickej ambulancii(tam chodim so synom koli pruhu) odporucili navstevu urologickej ambulancie koli synovej fimoze. Sla som k pediatricke, pozdielala svoje obavy a spytala som sa jej na tuto kortikoidovu mast v suvislosti so snahou vyhnut sa urologii. Predpisala, odporucila davkovanie a bolo 😀. Kludne napis IP, ak potrebujes vediet viac 😉
Ahojte, tiez mame problem s predkozkou.Stretavam sa s roznymi vyjadreniami, ale ja by som bola najradsej keby to islo prirodzenou cestou a aby moj malinky chrobacik nemal soky a stresy.Pocula som o pouziti masticky len som nevedela ci to je u nas mozne a ci to naozaj funguje.Kolkokrat a ake mnozstvo ste pouzivali za den?Ja ale stale neviem kolko mozem malemu stahovat.
adus, nám pomohlo