Ahojte máte už niektorá skúsenosti s trhaním zúbkov mliečnych pri mastocytoze?
@vea28 ahoj ďakujem za odpoveď a aká je to ľahšia forma? Aby som mala predstavu...moja dcérka má 5 rôčkov a zubárka jej chce vytrhnúť dva predné...lebo sa jej vytlačili nové zúbky a tie keby sa neposunu musela by nosiť strojček...
Tak moja dcéra má prejavy na koži. Cca 30 fliačikov po celom tele, ktoré rastú s ňou. Diagnostikovali jej mastocytózu v jednom roku,ale objavila sa asi, keď mala dcéra 4-5 mesiacov. Nepribúdajú, má stále tie isté. Pochodili sme rôzne vyšetrenia ako gastro, alergológiu, imunológiu, kardiológiu, hematológiu a kožné, všade sú výsledky dobré. Bola jej operačne vzatá vzorka s mastocytómu a dva krát sme boli v Prešove na sérovú tryptázu, lebo ani Martinu to nechceli urobiť. Nikdy sme k dcére nepristupovali ako k chorej, je pravda, že pri kiahniach, ktoré mala 2x sme boli opatrní a testovali sme potraviny na nej, aj keď nemá žiadnu alergiu. Nemohla žiadne koncentrované vitamíny ako C a bylinkové sirupy, ale bežnú stravu v pohode, občas sa vysype po tvári, ale vraj to pre zvýšenú citlivosť tráviaceho traktu. Musím priznať, že častejšie ju bolievalo bruško a má každú črevnú virózu, ktorá je aktuálne v škole alebo bola v škôlke. Teraz čakáme na pubertu a vraj by to malo zmiznúť podľa profesora MUDr.Peča, kam chodíme niekoľko krát do roka. Asi takto.
@vea28 tento týždeň sme boli u MUDr. Vorčakovej v Martine a nasadila dcérke denerel ktorý musí užívať každý deň...ake antihistaminiká užíva tvoja dcérka?
@vea28 a ako myslíš zmiznúť....tie fľaky by mali celkovo zmiznúť? Si spokojná s MUDr.Pečom?
Áno, keďže sa zatiaľ nepotvrdilo, že sú na vnútorných orgánoch, tak na 90% by v období puberty mali úplne zmiznúť. Hormonálna zmena sa o to postará. Čakáme,tak som tiež zvedavá, lebo puberta dcére začína. Brali sme dlhodobo Zyrtec kvapky,ale teraz ich berie len, keď sa objaví dáka reakcia ako alergia. S profesorom MUDr. Pečom som spokojná, dlho čakáme v čakárni, ale je odborník,tak veľa ľudí k nemu chodí z celého Slovenska a ordinuje len jeden deň - v pondelok.
Môžem sa opýtať ako ste na tom vy?
@vea28 dr Peč je v univerzitnej nemocnici v Martine? Moja dcérka má 5 rôčkov a veľa fliacikov odhadom okolo 100 možno menej ma to po celom brušku chrbatiku zadočku krku a aj na hlavičke plus nohy...berie fenysfyl ale len keď ma reakciu...ale doktorka jej chce nasadiť denerel na každodenné užívanie keď ma tak veľa fliacikov...
Áno, má ambulanciu na kožnom a na opačnej strane chodby ako je detská kožná, ordinuje len v pondelok, ale nie cez prázdniny, až od septembra.
@vea28 aké antihistaminiká mate a ako často ich užívat
Dcéra neužíva nič. Iba občas Zyrtec kvapky ak má alergickú reakciu.
Ahojte, pridám sa k vám.. Diagnostikovali nám ju v auguste.. Berieme denne 3×fenistil..chcem sa spýtať či ste niektorá, teda vaše detičky skúšali tú terapiu svetlom..
Ahoj, máme biopron lampu a aj všetky filtre,ale nebola u nás žiadna zmena po dlhodobom nasvecovaní.
Skúsila by som na tvojom mieste si ju najskôr požičať, je to väčšia investícia. Ak vám situácia dovolí a ČR je blízko, informovala by som sa na tom pracovisku, hlavne, aké majú výsledky a pod.
No skúsim zohnať niekde..a uvidím.. keby ťa to moc neoptazovalo,mohla by si mi prosím napísať celý ten názov tej lampy?... ďakujem ❤
@vea28 Dobrý deň, syn má tiež mastocytozu. Teraz bojujeme s tým,že mu zubár nechce opraviť zúbky lebo má mastocytozu a boji sa reakcie na lokálnu anestézy a chce po nás aby bol syn otestovany či bude mať reakciu. Mali ste aj vy problém s ošetrením zubov v lokal.anesteze? Ako ste to riešili? Ak poznáte zubarku,kt.nema problém ošetriť dieťa s mastocytozu v lokal. anestéze napíšete mi kontakt?
@dollydo Dobrý večer, dcéra mala dobré zúbky,trhali jej, bola 2x v narkóze a nikdy, nikto od nás nič také nežiadal. My sme chodili na kožné k profesorovi MUDr. Pečovi do Martina alebo do Prešova MUDr. Martináskovej. Možno je otázka, akú máte formu. Dcéra mala prejavy na koži a veľmi citlivé trávenie. Teraz má 15 a je to z pokožky preč, trávenie lepšie. Sérovú tryptázu mala vždy pod hranicou. Absolvovala všetky povinné očkovania a kontraindikácie žiadne. Je vôbec reálne také testovanie urobiť, prípadne kto to vystaví?
Ahoj, moja dcéra má ľahšiu formu mastocytózy a teraz má 10 rokov. Vytrhla si už veľa mliečnych zubov a aj jej jeden trhala zubárka. Nebol žiadny problém.