Tretiaka bolieva hlava

elka86
24. nov 2014

Ahojte,

predpokladám, že tu už je podobná téma, ale neviem ju nájsť. V poslednom čase syna (tretiak) bolieva ráno hlava. Tak sme sa dnes vybrali k lekárovi, odtiaľ na očné, nikto mu nič nezistil, doporučené vitamíny, tekutiny...
Doma bol v pohode, nič ho nebolelo až kým som nespomenula, že na druhý den ide do školy.. To sa chytil za hlavu, vraj má veľké bolesti. Pokiaľ nevidel, že ho sledujeme, v pohode sa hral, keď nás uvidel, hneď sa chytil za hlavu.
Tak som sa snažila vytiahnuť z neho, či má v škole nejaké problémy typu šikana a pod. Ale vraj nič. Prospechové problémy nemá, v kolektíve je obľúbený. Rozprávala som sa aj s jeho učiteľkou, nič si nevšimla.
Tak naozaj neviem, či sa naozaj necíti dobre, alebo ďalej "pátrať" po iných dovodoch týchto problémov.

Máte podobné skúsenosti? Ako ste to riešili?

enka81
24. nov 2014

ja som podobný problém neriešila, môj syn je teraz druhák, Ale podla toho co píšeš si myslím, ze je to psychického pôvodu, to ta vlastne už aj napadlo. Problém nemusí byt len v triede, ak chodí do družiny, môžu byt za tým iné deti, pripadne pri ceste zo školy, môže sa niečoho alebo niekoho báť a to, ze si na otázky dostala neg. odpovede neznamená, ze problém nie je, možno nechce povedať pravdu, lebo... Tých dôvodov je strašne veľa. Asi by som skúsila pozorovať, pripadne sa skusit dopracovať k pravde obklukami, pripadne by som navstivila detsku psychologiku, mozno aj na skole mate, urcite by som to nepodcenovala, to co sa nam zda ako banalita, ze to prejde, moze v detskej dusi narobit riadnu sarapatu a nasledne problemy do buducna.
A este taka poznamka, ked vas nevidi a v pohode sa hra a hlava ho ,,boli " ked ho vidite, tak si myslim, ze ho neboli, len sa v podstate snazi uputat vasu pozornost a mozno sa vam snazi povedat nieco, len asi sam nevie ako.

elka86
autor
24. nov 2014

Enka,doslova s tebou suhlasim.On je totiz strasne precitlively a taki byvaju cielom sikany..
Cely den sa snazim so synom rozpravat,vediem ho k tomu,ze mi moze povedat vsetko(dobre,ci
zle), ale k nicomu sme sa nedopracovali,tak neviem.Uz teraz mam stresy, co zajtra bude..

enka81
25. nov 2014

neviem, aky vztah mate s triednou ucitelkou, ale mohla by si za nou zajst a poprosit ju, aby ho skusila par dni viac sledovat , mozno by na nieco prisla.