Dobrý večer,synček prišiel zo skolky a som si všimla ze ma akoby viečko opuchnuté a ocko akokeby prizmurene. Nemá ho cervene, ani ho neboli. Chcela by soľ s nim ísť zajtra na ocne(mam lekárku ku ktorej sa neobkednava) ale vezmú nas bez výmenného lístka? Ze by som ho doniesla dodatocne? Lebo ocna robí od 8 rána a bola by som rada aby sme tam boli co najskôr a obvodná až od 11.
Malý ma 3 roky
Ďakujem
V tomto prípade potrebuje výmenný listok, ak ide o lekárku, ktorá má zmluvu s poisťovňou
Najskôr by som išla k pediatričke
Podla mna mozes ist rovno k ocnemu, len asi by to mal byt detsky ocny
@ariannazara Netreba, len ak ide o predpísanie okuliarov a s tým spojené vyšetrenia
Na ostatné musí byť VL
Na predpisanie okuliarov a akutny stav, ktory potrebuje okamzite osetrenie, nie je potrebny vymenny listok. Inac ano.
@patka06 prosím ta na akútny stav s dieťaťom, od teba nikto výmenný lístok pýtať nebude.
@ariannazara Máš pravdu na akútny nie, ten som zabudla napísať
Autorka nepopisuje akútny stav
@ariannazara no ja som bola so sebou akútny stav a u nás pýtali výmenný lístok veru, inak by ma nevzali
@janickacrazy zbytočne preháňajú ľudí, hore dole
A bol už u tej očnej ? Lebo napríklad ja k mojej ORL výmenný lístok nepotrebujem , lebo ma ma vedenú ( každý rok som tam aspoň raz ), takže výmenný lístok nepýta vôbec
@janickacrazy Mna uz raz ocna brala ako akutny stav bez vymenneho listka. Mozno pomohlo, ze som tam bola s malym dietatom a predstava, ze ma otoci a potom naspat, nebola lakava. Ale teda sama hovorila, ze akutne stavy moze takto brat.
@zuzanaete u nás nehrozí, proste nepríjemná sestrička, cez ňu vlak nejede, doktor možno o Tom ani nevie
Mna pytali listok aj pri okuliaroch, stacilo dodatocne, ale musela som nechat zalohu.
Pri akutnom stave netreba...co si myslim, ze mate. Ale kazdy lekar inak vyzaduje poslednu dobu.
Ja by som zavolala rano pediatricke a opytala sa jej.
Na očné netreba.