Treba na očné výmenný lístok?

daranka18
10. dec 2024

Dobrý večer,synček prišiel zo skolky a som si všimla ze ma akoby viečko opuchnuté a ocko akokeby prizmurene. Nemá ho cervene, ani ho neboli. Chcela by soľ s nim ísť zajtra na ocne(mam lekárku ku ktorej sa neobkednava) ale vezmú nas bez výmenného lístka? Ze by som ho doniesla dodatocne? Lebo ocna robí od 8 rána a bola by som rada aby sme tam boli co najskôr a obvodná až od 11.
Malý ma 3 roky
Ďakujem

ariannazara
10. dec 2024

Na očné netreba.

patka06
10. dec 2024

V tomto prípade potrebuje výmenný listok, ak ide o lekárku, ktorá má zmluvu s poisťovňou
Najskôr by som išla k pediatričke

vanilkovazmrzka
10. dec 2024

Podla mna mozes ist rovno k ocnemu, len asi by to mal byt detsky ocny

patka06
10. dec 2024

@ariannazara Netreba, len ak ide o predpísanie okuliarov a s tým spojené vyšetrenia
Na ostatné musí byť VL

zuzanaete
10. dec 2024

Na predpisanie okuliarov a akutny stav, ktory potrebuje okamzite osetrenie, nie je potrebny vymenny listok. Inac ano.

ariannazara
10. dec 2024

@patka06 prosím ta na akútny stav s dieťaťom, od teba nikto výmenný lístok pýtať nebude.

patka06
10. dec 2024

@ariannazara Máš pravdu na akútny nie, ten som zabudla napísať
Autorka nepopisuje akútny stav

janickacrazy
10. dec 2024

@ariannazara no ja som bola so sebou akútny stav a u nás pýtali výmenný lístok veru, inak by ma nevzali

ariannazara
10. dec 2024

@janickacrazy zbytočne preháňajú ľudí, hore dole

nika11103
10. dec 2024

A bol už u tej očnej ? Lebo napríklad ja k mojej ORL výmenný lístok nepotrebujem , lebo ma ma vedenú ( každý rok som tam aspoň raz ), takže výmenný lístok nepýta vôbec

zuzanaete
10. dec 2024

@janickacrazy Mna uz raz ocna brala ako akutny stav bez vymenneho listka. Mozno pomohlo, ze som tam bola s malym dietatom a predstava, ze ma otoci a potom naspat, nebola lakava. Ale teda sama hovorila, ze akutne stavy moze takto brat.

zuzanaete
10. dec 2024

@nika11103 Je ine, ak si kvoli nejakej diagnoze v evidencii u odbornika a chodis tam na pravidelne kontroly, pripadne ak nastane zmena stavu. Ale pokial ide s novou diagnozou, tak treba vymenne listky.

janickacrazy
10. dec 2024

@zuzanaete u nás nehrozí, proste nepríjemná sestrička, cez ňu vlak nejede, doktor možno o Tom ani nevie

la_dolce_vita
10. dec 2024

Mna pytali listok aj pri okuliaroch, stacilo dodatocne, ale musela som nechat zalohu.

barbyebye
10. dec 2024

Pri akutnom stave netreba...co si myslim, ze mate. Ale kazdy lekar inak vyzaduje poslednu dobu.
Ja by som zavolala rano pediatricke a opytala sa jej.