Treba ísť na pohotovosť s možným šarlachom bez horúčky?

rejmonz
2. jún 2023

Ahojte, cez tyzden sa mi zapalila mandla, vcera uz som mala.biely povlak s hnisavym loziskom, bez horucok,v pondelok som objednana ku Dr.. Rocnemu synovi sa dnes urobil vysyp krk telo, 3rocna dcera zas mala biely povlak.na jazyku. Obaja su (zatial) bez horucky alebo zapaleneho hrdla, no je piatok vecer, nechcem hystercit a letiet zajtra na pohotovost, mozeme cakat do pondelka ci radsej predsa len ist? Ake mate skusenosti...dakujem

lucylaw
2. jún 2023

@rejmonz No uvidíš, aký budú mať priebeh,môjho syna začalo vo štvrtok večer trochu bolieť hrdlo,v piatokmal teplotu max.38 a celý deň bol odpálený,v noci z piatka na sobotu sme skoro vôbec nespali,čo už tak plakal, že ho bolí hrdlo,že už mi odmietal aj vodu piť,v sobotu ráno sme utekali na pohotovosť,bol to šarlach,CRP mal 89, moč úplne zlý..Takže za deň a pol ho to úplne odrovnalo..Nemusí to byť váš prípad,ale keby sa im pohoršilo,tak by som išla na pohotovosť,ak je to šarlach,treba čím skôr nasadiť ATB..

kp7333
2. jún 2023

Pockala by som. Nech si vyplachuju usta a kloktaju Glimbax, pri teplote podat lieky. Ak je to sarlach, do pondelka budu mat malinovy jazyk s typickou vyrazkou. Moje ked mali sarlach, doktorka to najprv vyhodnotila ako herpeticku anginu a kazala davat len Florsalmin. Ulavilo sa im od bolesti hrdla, ale o 2 dni sme tam boli zas, lebo uz mali malinovy jazyk a vedela som, o co ide. Az vtedy im dala antibiotika.

1mina
2. jún 2023

Zalezi od priebehu. Moja mala ked mala sarlach tak jej ostalo ale brutal zle, horucky, odpalena bola, vracala. Ja som aj sla na pohotovost ale tam nic, a druhy den rano nam dala detska dr atb (to sa uz aj vysypala)

kacena4
2. jún 2023

urcite by som nesla na pohotovost, ale v pripade zhorsenia volala co a ako

katkasmacka
2. jún 2023

Ahoj,pokial ide o sarlachovu anginu treba to liecit antibiotikami. Aj ked maju lahky priebeh sla by som k dr. aby som vedela ci je to naozaj sarlach. Pisem preto lebo nasa mala to nedavno absolvovala.

ivet1908
16. jún 2023

Mame od stredy teploty. Bolest hrdla, ale je strasna. Vysev cele telo. Dnes u lekara, že šarlach. Dali nam antibiotika. Mame ist ma dovolenku k mori 1.7. Myslite, ze to mam zrušiť? Prosim poradte mi? Neviete ako dlho bude infekcny?

kp7333
16. jún 2023

S antibiotikami by to malo prejst do tyzdna, max 10 dni.