Dobrý večer..idem si k vám žienky po radu lebo už som z tejto situácie zúfalá.
Ide o to,že som nefajčiarska v mladosti som si sem tam zapálila hlavne keď sme s babami tvavili noci vonku po víkendoch. Ale nikdy som nebola taká normálna fajčiarka proste nie.
Ale,mám 8 ročnú dcérku ktorá je veľmi proti tomu ak vidí fajčiť matky ktoré majú malé deti (vie,že to nieje správne).
A u nás sa stala taká vec,že som sa pohádali zo svokrou a muž mal na stole položené cigarety a samozrejmé som si zapálila a dcéra ma prichytila. Začala plakať,vrieskat ,že som ju sklamala ledva sa mi podarilo ju upokojiť, samozrejme som jej to vysvetlila.
Ale cca o 3 týždne sa situácia zopakovala, zas svokra keďže žije snami a máme dosť napäté vzťahy, len čo som cigaretu priložila k ústam dcéra má uvidela.
Bolo to stašne,znovu plač,vreskot že som jej klamala,nedodržala sľub adt.
Od vtedy máva dcérka zle sny,vždy sa jej sníva o tom že fajčím, vždy ma kontroluje keď vyjdem z domy a vrátim sa ovoniava ma proste som ju sklamala. Tak neskutočné má to mrzí, snažím sa jej to vysvetliť, ospravedlňujem sa ale vidím, že ju veľmi trápi to čo videla a hlavne ,že mi už neverí lebo sa to stalo 2x.
Prosím dajte mi radu,ako ju zbaviť tých zlých pocitov zo mňa, v noci sa prebúdza, plače vždy mi povieš že o tom sa jej sníva.
Som z toho zúfalá a plne si uvedomujem,že je to všetko moja chyba.
Od vtedy už ani muž nefajčí pred dcérkou.
Len proste ona mi povie,že mami veľmi ma trápi to že s si zapálila .
Prosím pomôžte mi ..
videla a hlavne to,že sa to stalo 2x
Trochu to všetci traja dramatizujete.
@hendikep nefajčím!!!
@koniarova áno možno,ale ona prosté bie že sa to robiť nesmie,u nás v rodine nikto nefajčí, len môj muž ale to chápe keďže on je ocko tal on môže ale prednou si nezačali už ani on.
Lebo jej nechce ublížiť
ved ok, ale 2x si fajcila tak asi v jej ociach to vyzera ako odrb. Len hovorim ze treti krat uz nefajc aby sa nestalo ze Ta znova prichyti. Logicky.
Preháňate všetci. Nikto by nemal fajčiť ale také scény robiť? Zvolaj rodinnú radu, vysvetlite jej, že aj rodičia (obaja!) robia chyby ako aj ona a že sa budete snažiť nefajčiť.
@hendikep však to je úplne samozrejme ,nikdy v živote si nezapalím a svokra tiež konečne odchádza do svojho vlastného domy takže o tomto nervov menej
tak potom no stress, nech to dcera tak nehroti … ale ked ma z toho nocne mory, nebude tam aj nejaka ina pricina? Preco vlastne vzdy odcudzovala zeny co fajcia pri detoch? Nevidela napriklad niekde vo filme ze sa nato zomiera alebo nieco podobne? Nepride mi ze to tak moze vyhrotit len koli samotnej cigarete.. ale ta cigareta nieco predstavuje 🤷♀️
Vidis, nikdy nehovor nikdy. Fajcis...prilezitostne
Tiež by som ti už neverila, a nehovor že nefajčíš keď fajčíš 💁
@hendikep starký umrel na rakovinu ,vždy v rodine hovorili o tom že on veľa fajčil to sa jej tak zafixovalo do pamäte. Proste matka s cigaretou a dieťa nejde do kopy. Aj keď vidí cudziu ženu fajčiť a ma dieťa tak nad tým krúti hlavou ..
Ty sa zamysli nad svojimi vyjadreniami. Tvrdia ze nefajcis niekolkokrat si to napisala a zaroven povies “ muž mal na stole položené cigarety a samozrejmé som si zapálila”. Dcera zacne vrieskat a o tri tyzdne to spravis znovu. Kludne tu aj stokrat napis ze nefajcis ale sak fajcis. Vidis ze to dcera nedava a spravis to znovu. Si na hlavu? Nedokazes sa ovladat?
Vidno, že sa tu vyjadrujú len nefajčiarky, ktoré nevedia "vo co gou"...
Takže fajčiar je človek, ktorý je na tom závislý, tak ako napríklad ja. Človek, ktorý si raz za uherský rok zapáli cigaretu, ale vie bez nej v pohode žiť, nie je ospalý, nie je nasratý, nemá nízky tlak, ani iné abstinenčné príznaky, sa naozaj neradí medzi fajčiarov.
Takže ona, keď povie, že "nefajčí", znamená to, že nedúcha celú krabičku každý deň. To, že si kedy-tedy potiahne, síce v pravom slova zmysle vtedy fajčí, ale nie tak ako závislý fajčiar (ako ja). Chapeme?
A áno, tiež si myslim, že všetci traja robíte scény a šaškujete. Ja už síce fajčím len elektronicku, ale idem s deťmi do školky, tak len sa tak za nami dymí, jak z lokomotivy. Zatiaľ sa ma deti na to nepýtali, ale keď sa budú pýtať, poviem im, že som mal 16 a bol som najväčší debil na svete a že keby som mohol vrátiť čas, tak nikdy nezačnem (a už vobec nie kvoli blbej bývalej) a nech im slúžim ako odstrašujúci príklad
Ja som nefajčiar, nefajcim, teda v nervoch by som si veru cigaretu do huby nedala. Takže nefajčim. To je špecifikácia nefajčiara.
Fajcenie je tu nepodstatne ,nech autorka fajci ked chce ale je podla vas normalna reakcia dietata?
@biglovemom ak to ma spojené so smrťou starkeho, tak prečo nie, deti to omnoho viac prežívajú, starosť o niekoho
@mooonika1975 teraz to citam… dakujem.
Autorka opytala by som sa psychologa ako na nu
@thirstymonk ano? A to je kde napisane taka definicia? Potrebovala si zapalit od nervov? To uz nieco znaci. Mala tu potrebu.
Uprimne, urcite to nie je uplne ok. Nenavidim fajcenie, cigaretovy dym a smrad z oblecenia. Takisto moj muz mi zacal smrdiet kedze sa popri svokrovi naucil fajcit za posledný rok. Nas najmensi, 8 rocny syn to tiez odsudzuje ale cirkusy nerobi. Prosto povie, ze cigarety poskodzuju mozog, su zle, nechce aby dostal rakovinu (deti nie su hlupe, vnimaju aj reklamy aj obrazky na cigaretach atd) ale necirkusuje a uz vobec nie tak, zeby zle spaval atd. Objednajte sa k psychologicke. Ona nieco v sebe potlaca, co nevie spracovat. Mozno sa boji, ze jej obaja rodicia umrú kvoli cigaretam...berie ako zradu, ze nielenze fajci jej otec ale teraz si ju zradila uz aj ty. Treba to riesit
@thirstymonk ona nepíše, že nefajčí, ale najskôr napíše, že vyfajčila dve ciragety a potom sa dušuje, že by si nikdy v živote nezapálila a to je dosť divné
@biglovemom má osem rokov, ak si myslí, že jej mamu tá cigareta zabije tak je to asi normálne
Reakcia tvojej dcéry nie je v poriadku, tvoja reakcia nie je v poriadku taktiež, obe ste strašne prehnane dramatické, riešila by som skôr to ako fajčenie a tvoje tvrdenie že nefajčíš by som značne prehodnotila, pokiaľ si si mala potrebu zapáliť od nervozity a to hneď dvakrát v priebehu mesiaca, tak tam nejaký vzťah k cigaretám bude. Nemusíš byť fajčiarka, ale fajčíš. Len tu asi väčšina, vrátane mňa nechápeme, kde je logická podstata predloženého problému.
Mna by len zaujimalo cim jej kto vytvoril taku uzkost a strach z fajcenia ze je taka hystericka?Tam by som zacala.A nefajci!Daj si cokoladu 😁
Ospravedln sa, slub jej to zas, a uz nefajc