Trasenie bábätka pred zaspávaním

laskomilka
10. feb 2014

Ahojte mamicky, stalo/ stava sa vam, ze sa vase babatko trasie pri zaspavani? Mam polrocnu dcerku. Stava sa mi, ze ked ju kojim, predtym, ako zaspi, zacne sa nachvilu triast. Hlavne hlavkou, rukami, trochu mozno celym telom. Nasledne sa mi zda, akoby sa potom uvolnila. Je to podla vas normalne alebo to treba riesit? Viem, ze deti sa strasu aj pri cikani, no toto je nieco ine (nesuvisi to s tym). Trasenie trva asi pol minuty, deje sa len pri zaspavani a skoro vzdy len pri zaspavani na prsniku, tak mozno raz za den sa jej to stane.

stanulienkat
10. feb 2014

Natoc si to na mobil a ukaz doktorke!!!

luba28
10. feb 2014

@laskomilka jednoznacne s tym chod k lekarke,....

jul11
10. feb 2014

@laskomilka som to tu uz v jednej diskusii viedela,nieco ako tik to je a aj na you tube tam bol odkaz,ale momentalne to neviem najst

hatapkagb
10. feb 2014

@laskomilka Ahoj.tak toto zaivame aj my s nasou 5a pol rocnou dcerkou trva to uz asi viac ako 3roky presne ako pises ked zaspava cela sa trasie,take akokeby soky dostavala trva to 15-30sekund a vtedy vieme ze uz spinka tvrdo.pytala som sa len znamych nikto to nepozna a tiez by ma zaujimalo preco to je tak

siska53
10. feb 2014

@laskomilka nas sa obcas triasol pri dojceni,ale pri osloveni alebo zmene polohy to prestalo. Sli sme na neurologiu a vyklul sa z toho reflux.
ja som to vravela pedine,tak nas pre istotu poslala.
vyziadaj si pre istotu vysetrenie.

horalocka
5. mar 2014

nas to robi tiez, vsimla som si, ze sa takto parkrat triasol ked zaspaval na prsniku. chystam sa na to spytat lekarky.

kandrea
17. máj 2014

@horalocka prosím vás zistili ste niečo?

horalocka
17. máj 2014

@kandrea pytala som sa na to lekarky a ta nas odkazala na neurologa...no neriesili sme to, lebo sa to stalo asi 3 krat ked bol mensi, odvtedy sa to neopakovalo, tak vam neviem poradit....

siska53
17. máj 2014

@horalocka mozno ste,aj vy mali reflux.. My sme radsej sli,moja mi vtedy povedala,ze nema sa preco triast,tak nam,dala vymenny listok,ale mala som,si pisat presne casy,kedy sa triasol,co sa mu na telicku triaslo.

pivonecka
18. nov 2014

ahojte, este niekomu to robia deturky? Mne to mala spravila uz dvakrat. Pytala som sa aj neurologa a povedal, ze epilepticke záchvaty vyzerajú inak. Na video sa to natocit neda, nemam mu to ako ukazat

babulina
19. nov 2014

nas syn to mal, neurologicka to uzavrela ako predspankovy tras, do roka to uplne vymizlo, boli sme sledovani ale iba z dovodu vyskytu epilepsie v rodine, inak by to ze vraj nechala len tak, po roku sa to uz nikdy nezopakovalo

matkovazuzka
4. mar 2015

nam sa to tiez deje, pri zaspavani na prsniku, ale nie vzdy malemu zacne sklbat rucickami, hlavickou, niekedy ma ocka zavrete niekedy otvorene, trva to par sekund kym ho neoslovim,alebo mu pobucham po ritke. Lenze nabera to na intenzite aj sa nam to castejsie opakuje dokonca dnes bol uplne mimo tak ho triaslo ze som ho nasilu musela odtrhnut od prsnika a az potom zareagoval. Sme objednany na neurologiu, bojim sa co to moze byt :(

siska53
4. mar 2015

@matkovazuzka drzim paste! U nas to bol reflux - skryty.

matkovazuzka
5. mar 2015

@siska53 dakujeme, dufam ze to nebude nic vazne a takyto skryty reflux sa aj nejako lieci ?

matkovazuzka
5. mar 2015

@siska53 a co sa tyka vysetrenia ako to prosim ta prebiehalo, vobec neviem na co sa mame pripravit. Dakujem

siska53
5. mar 2015

@matkovazuzka skontrolovala ho neurologicka,mal na hlavicke aj taku ciapocku a mal byt v klude. Zvladol to. No a este mu robili sonu hlavicky cez tu fontanelu.
Kedze vsetko ok,tak sme sli na sono bruska,kde dnu mal ist tesne napapany. A tam sa potvrdilo podozrenie neurologicky.
Nasmu sa to zacalo prejavovat po 3.m.,mala som si pisat aj casy a datumy kedy sa to stava. Nez sme dostali termin,mal po 5.m. Liecba - dostali sme prasok -svatojansky chlieb,ktory sme davali pred papanim na zahustenie. Kedze o 2tyzdne sme zacali s prikrmami a jemu prikrmy chutili,papaval voraz viac prikrmov a menej mojho mliecka,tak sme postupne tu kasicku prestalu davat.

Ale mam pocit,ze mu ostal taky drazdivejsi zaludokhlavne v case,ked pil este aj mlieko tak sa lahsie dovracal. Su deti co trpia aj vo vyssom veku na reflux,je tu aj na to tema. Vkastne to ma asi po mne,lebo ja trpievam na palenie zahy. Takzr tam je lepsie jest mensie porcie castejsie a deti maju aj nejaky zoznam vhodnych a nevhodnych potravin. Ale to sa vas este netyka.

matkovazuzka
5. mar 2015

@siska53 ďakujem pekne za opis snáď to nejako zvládneme hlavne t aby bo malý v kľude lebo to j u nás dosť problém je neskutočne živý 🙂 držte sa ..

siska53
5. mar 2015

@matkovazuzka aj nas bol,ale hracky tam su,tak tie sme mu ukazovali. Hlavne nech vam to dobre dopadne.

matkovazuzka
5. mar 2015

@siska53 ďakujeme 🙂

christie12
17. apr 2015

@matkovazuzka ahoj? Narazila som na tuto temu, nas maly sa tiez trasie pri zaspavani na prsniku teda pri dojceni..dnes to bolo dost vyrazne :/ ako ste dopadli u doktora, co vam na to prosim povedal?

matkovazuzka
17. apr 2015

@christie12 ahoj neboj nemusí to byť nič vážne, každopádne určite hoď k neurológovi, nikdy nevieš čo sa za tým môže skrývať, teda po vyšetrení u nás mám pocit, že ani doktori netušia kde je príčina. Boli sme u neurologičky malý sa im javí v poriadku aj vyšetrenie cez fotanelu v poriadku, robieva sa nejaké hlbšie vyšetrenie cez čiapočku ako písala siska53, ale to u nás nebolo možné nakoľko malý chytil takú histériu pri vyšetrení že koniec 🙂 ale povedala nám doktorka, že podozrenie na epilepsiu nie je a teda nie je nutné ani to vyšetrenie a keby bolo potrebné tak pravdepodobne robené len v spánku a náš pediater povedal, že si to treba zvážiť lebo sa to robí v narkóze, každopádne ideme na kontrolu začiatkom júna. Neurologička nám akurát zistila pri vyšetrení slabý hypertonický syndróm takže chodíme teraz bobata cvičiť, malý je šikovný tak dobiehame čo sme zameškali 🙂 .. ešte čakáme na vyšetrenie či nemá reflux, ale čo som volala s doktorkou a podľa opisu ma presviedčala na gastroenterológii, že to nemá súvis, tak ja už neviem. Chceli sme chodiť s malým na babyplávanie, ale keďže nemáme vysvetlenie trasenia pediater nám to nedovolí a my teda si tiež veľmi netrúfame. Nie sme s manželom lekári a dúfame, že to nič vážne nie je, ale zhodli sme sa obaja na tom, že náš malý je zrejme taký jedák, že v tom afekte papania je taký napätý, resp. možno zaspáva že ho začne triasť z tej radosti že je na didíku 🙂 zrovna dnes malého triaslo pri kojení skúsila som ho schválne hladkať, osloviť nič žiadna reakcia až keď som mu skúsila vytiahnuť nasilu bradavku z úst prestal a kukol na mňa že prečo mu to beriem 🙂 .. takže tak trošku som sa rozkecala, ale viem aké to bolo pre mňa zlé keď som skoro nič o takomto trasení nenašla. Ak máš ešte nejaké otázočky kľudne sa pýtaj rada odpoviem ak budem vedieť 🙂 držte sa s drobcom a daj vedieť ako ste dopadli

neniinka
22. aug 2016

To trasenie máme aj my stalo sa to zatiaľ len asi 3* mala 5,5 mes pár sekúnd to bolo, o 2-3 tydzne opäť už to trvalo dlhšie papala ceco a začala sa triasť hlavicka rúčky trosku telíčko vic som si nevšimla (sok) chytila som ju zdala sa mi byť mimo úplne do vertikálnej ej polohy a ona stále oči zavreté a reagovala opozdene.ale potom sa prebrala a zaspala beNym spánkom poobednym. Dnes po týždni sa to pri poobednom krmeni opäť stalo ale teraz to trvalo snad aj 30s ale nebola tak mimo,dochvela sa a pokračovala v papani. Pojdem s nou k dr. nenacham to tak manžel má epi, ale tusim ze vysvetlenie bude také ako Vás :(

emilia25
22. aug 2016

Moj syn ma 4 roky a zaspava tak ze sa kolise z boka na bok .a to ma od uplneho malicka ako babatko ked som chodila s nim na poradne doktorka mi hovorila ze pokial to robi cisto len pred spanim tak je to pohyb ako pri kocikovom uspavani.ze s toho vyrastie tak som zvedava kedy.robi to aj v skolke tak som im to vysvetlila.ked je moc unaveny 2 krat sa pohupe a spi jak dudek.cez den to nerobi vobec iba cisto pri zaspavani.

neniinka
22. aug 2016

@emilia25 ked toto neni hupanie je to skôr ako taká krcovita triaška. Keď sa mužovi začína zachvat to so sú také pohyby a potom to rastie ale až také to neni a hlavne sa vyspí a mala funguje normálne. Uz sme boli u neurologických budúci týždeň ideme na eeg. Tiež spominala tichý reflux ale moja spávala do 3 mes. S podlozenou postieľku a grckama minimálne ako malinka.

bezmotuzka
23. aug 2016
bezmotuzka
23. aug 2016

ja mam 4,5 mes. Chlapceka. Pozirujem to uz niekolko tyzdnov teraz uz dca dni po sebe ..len pri zaspavani zacne sa po chvilke triast hlavicka a ruky ..par sekund to trva..niekedy dlhsie..este som to neriesila s lekarom ..drobec je inak uplne v poriadku. Kto uz bol u lekara prosim napiste ake zavery boli .dakujem

christie12
23. aug 2016

@bezmotuzka ahoj,myslim ze zhruba v tom veku sme to mali aj my,stalo sa to niekolko krat.My sme boli prve mesiace sledovani na neurologii koli tazkemu porodu,ale po sone mozgu nas vyradili ze sme v poriadku,tak som to ani neriesila.Stalo sa to niekolko x, vzdy len pri zaspavani.Same to preslo.krpec bude mat dva roky a je zdravy 🙂 a tiez hlavicka a rucky.Vzdy len par sekund to trvalo.Tak neviem,ci som nejak pomohla.Snad vam to prejde.

bezmotuzka
23. aug 2016

@christie12 dakujeem..verim ze to je zalezitost kratkodoba a bude to len tym ze je este drobec maly a kadejake zmeny este sa deju u neho . Este raz Dakujem moc.

christie12
23. aug 2016

@bezmotuzka drzim palce.verim tomu ze budete okej ;)

lenculka55
30. aug 2017

@neniinka
@bezmotuzka
@matkovazuzka baby ako to dopadlo s tým trasenim? Vymyzlo to? Ako ste pochodili u neurológa? Ďakujem za info