Stretli ste sa s tým? Syn mi asi mesiac tvrdí, že sa mu občas trasú ruky. Tak som mu kazala, nech ma zavola keď to bude mať zase. No a včera som to konečne zastihla. Viditeľne sa mu triasla ruka, len prvá, práve s ňou jedol. Predtým to bolo tiež v takých bežných situácia, nemal ruky preťažené napr. z bicykla alebo z volakej hry.
Treba ísť k neurológovi.
@anjelicek26
@dzulli1980 chodíme na neurologiu od narodenia, syn je predčasne narodeny ale je tam uz len sledovaný, žiadny vážny problémi doteraz nemal. Viem, že to treba riešiť na neurologii len som chcela vedieť kým tam pôjdeme, z čoho to môže byť
Tieto veci sa dosť ťažko opisujú a diagnostikujú u dr. Ak sa podarí, urob si video ruky. Mne to pomohlo v diagnostikovaní.
tras ruk nie je diagnoza ake symptom. treba hladat kedy a z coho sa trasu. najcastejsie je to predavkovanie liekmi ak nejake berie pravidelne. treba pozriet ci to nie je po nich a pod.
@kacena4 neberie žiadne lieky, momentálne dokonca ani žiadne vitamíny. Bolo to pri raňajkách, sám sedel v kľude pri stole a jedol. Myslela som, že to máva keď sa napr. háda s bratom alebo ho za niečo vyhrešime, že zo stresu. Ale toto konkrétne určite zo stresu nebolo. A naozaj to bolo dosť intenzívne, žiadne slabé chvenie. Ešte ma napadlo, že sa možno moc tešil na tie raňajky, lebo to bolo jeho obľúbené sladké jedlo a dlho to nemal. No neviem, budem si to všímať pri čom sa to deje.
Možno mu chýbajú nejaké vitamíny
Áno tak, treba si odsledovať. Najlepšie je, si písať režim dňa, úplne do podrobná, moze sa nájsť súvis. Hlavne, ak by bol spúšťač niečo psychické. Fyziologické príčiny určí len lekár. + Ten video záznam. Môže to dosť pomôcť a uľahčiť diagnostiku. Počas trasu si treba všímať, či je dieťa pri vedomí-ci reaguje normálne alebo nejaké iné symptómy či neprebiehajú súčastne. Trasie sa iba jedna ruka? Postaviť dieťa, predpazit, vtedy býva aj výraznejši u niekoho.
@hipuska bol úplne pri vedomí, normálne sme sa spolu bavili, odpovedal mi na otázky, nemal žiadny vypadok. Ešte sa tomu smial, že je dôchodca 🙈 A hej, triasla sa len jedna, pravá ruka kde držal lyžicu.
Za mňa neurologicka
Ahoj nahodou som objavila tuto tvoju diskusiu. Moja dcera ma 7r a tiez sa jej trasu ruky od malicka od 1roka ked zacala chytat predmety a hrat sa. Neurolog nezistil nic zasadne, ani magneticka mozgu. Trasu sa hlavne ked je v strese, ale aj bez toho casto krat. Niekedy pride za mnou a pyta sa ma preco sa jej trasu nohy ☹ Uz neviem co s tym.. Dr.na nas pozera ako na blaznov.. Teraz je prvacka a traslave pismo si vsimla aj ucitelka ktora ma na to upozornila, ze ma dcera roztrasene pismenka. :-/ Zial zaujem lekarov hladat problem je biedny...
Ahoj, prisli mu na nieco preco sa to deje? Moj syn ma to iste
@deehra ahoj, no moja dcera mala 8r a stale ma tras. By som povedala, ze vekom sa to zhorsuje hlavne pri psych. vypätí, stres alebo aj ked sa veľmi teší. Ale aj ráno sa jej trasú, niekedy aj nohy. Na neurol.sa chystáme po 3rokoch.. Ak ste z okolia BA pozrite si evu toth a jej cvicenia na uvoľnenie trasu metoda TRE
Sla by som smer pediater - a odtial neurolog.