Trakčný test

starekovajana
25. jún 2024

Ahojte, ja som bola u doktorky s malou (ma za týždeň 4 mesiace) a doktorka mi povedala, ze by sa mala lepsie pritahovat a zdvihat hlavicku - ked je na chrbatiku v ľahu a chyti jej rúčky a nadvihne ju, ze uz by sa mala snazit tu hlavu dvihat - a moja mala ju ma len taku ovysnutu :((.. tak neviem, lebo pasie konicky uplne krasne, hlavicku drzi vysoko a aj dost dlho, nepadá jej a aj nou otáča.
Máte niekto s tým skúsenosť?

katkaba1
25. jún 2024

@starekovajana Ahoj, ja mám predčasne narodené dvojičky a dcéra mala v trakčnom teste problém tiež presne s týmto. U nás to ale riešili podstatne skôr, mali 6 týždňov korigovane keď nás poslali za fyzio na cvičenia, to ešte ani na svete nemali byť.
Cvičili sme nakoniec Vojtovku, moja mala hypotonicke brušné svaly - laicky slabé bruško.
Krásne sme to vycvičili a dnes je aj ona, aj jej brat úplne v poriadku.
Nech Vám dá výmenný lístok ku fyzio aby ste to mali hradené poisťovňou.

any3108
25. jún 2024

moj syn ešte ako 5 mesačný vobec pri trakčnej skúške nespolupracoval, proste nevedel, čo sa od neho chce....inak bol psychomotoricky vždy v poriadku, sedel aj štvornožkoval ako 7 mesačný, chodil 13 mesačný 🙂 trakčná skúška je len jeden z faktorov, ktoré sa sledujú a hodnotí sa celkovo babätko aj na základe dalších kritérií...naša dr. to vobec neriešila, že nespolupracuje pri trakčnej skúške