Toxoplazmóza a CMV u 2-mesačného

minneli27
24. jan 2024

dobry den, kvoli pretrvávajúcej žltačke u 2 mesacneho syna robila dr odbery a vysli protilatky IgG na toxoplazmozu (netusim kedy to stihol prekonat, alebo ci to ma odomna ale pocas tehotenstva som mala protilatky negativne… ) a protilatky IgM aj IgG na CMV. mali ste niekto podobnu skusenost v tak malom veku? bojim sa o syna.

subartic
24. jan 2024

@minneli27 syn má nejaké psychomotorické ťažkosti ?

cookie29
24. jan 2024

Pozri, opytaj sa priamo lekara. Zltacka je jednym z priznakov toxoplazmozy u novorodenca. V kazdom pripade je to vazne, je mi luto a urcite bude treba dietatko pozorovat, lebo vela problemov sa objavi az neskor, niekedy az v puberte. Robili mu aj IRM mozgu a oftalmo vysetrenie? Viem, ze kamaratka bola na ocnej operacii uz ako 20rocna prave kvoli novorodeneckej toxo. Nastastie u nej to ziadne vazne nasledky nezanechalo. Drzim palce.

subartic
24. jan 2024

@minneli27 mňa by skôr viac desilo to CMV ako toxo , dokáže viac poškodiť plod , preto sa pýtam či má problémy psychopmotorického rázu , sluch , zrak .

minneli27
autor
24. jan 2024

nema praveze ziadne tazkosti, vyzera byt zdravy, prosperuje, počuje vsetko, vidi, vnima.. dr povedala ze sa mam ukludnit 🙂 ze v porodnici robia testy zo slín a tie mal negativne, tskze to vrodené nema… mame ist na kontrolne odbery, tak som zvedava…ale teda ajtak som v strese cely den :(