Dobrý deň,
Máte niekto skúsenosti s asymetrickým plazením vášho bábätka? My chodíme cvičiť vojtovku už asi polrok do rehabilitacneho centra v Bratislave. Nás maličký má čoskoro 9 mesiacov a plazí sa takto 3 týždne. Zapája len pravú nohu a ľavú ruku. Nemáte s tým niekto skúsenosti a teda radu či vám vojtovka pomohla alebo prípadne ste skúsili aj niečo iné ešte k nej? Ak máte odporúčanie na nejaké miesta kde by nám pomohli ideálne v okolí BA boli by sme radi.
Ďakujem za každú odpoveď ☺️
vojtovka pomohla plus nejake "cviky" v ramci hry, ktore ho motivovali. my sme chodili do luznej na vojtovku plus este sukromne v petrzalke.
@barboramax natoc bábätko na video a úkaz fyzioterapeutovi
@nwnw zvlastne, my sme chodili na cvičenie tiež a povedala nám, že plazenie je skvele, lebo sa trénuje prepínanie hemisfér
Či dieťa bude 4nozkovat o mesiac neskôr je už jedno. Ide o to, že z bruska sa samé pri platení rukami ťahá v pred a tým ich posiluje, nožičkami sa odráža a tým ich tiež posiluje
A ak ich strieda, tak je to uolne skvele
@barboramax vyziadaj sa do Tetisu aj ambulantne
@barboramax ahoj, moja sa plazila tiez asymetricky a dlhooo robila lietadielko a v nom strasne dlho vydrzala. Cvicila som s nou vojtovku, na zaciatku som videla zmenu, zacala sa inak hybat, ale plazila sa stale rovnako, aj lietadlo robila. Bolo pre mna fyzicky coraz narocnejsie ju udrzat pri vojtovke a ona velmi bojovala a plakala, tak sme presli na cvicenie na fitlopte, aby zapajala rucky, sikmy sed nacvicovala na lopte a potom sa onedlho rozstvornozkovala, chodit sa naucila behom tyzdna, a v roku a 8 mes uz vedela sama paradne kolobezkovat a na obe nohy jej to ide 😂
Ahoj, ak chceš, napis správu, mám rovnako starého chlapca, tiež sa plazi asymetricky dlho a som z BA 🙂
@nwnw no my chodíme pravidelne na kontrolu každý týždeň a v poslednej dobe s ním cvičí aj fyzioterapeut jeden cvik. Ostatné zas robím doma a tie občas skontroloval ako nám to ide ako napredujeme 🙂
@luci88nka Tak to sa teším že to dobre dopadlo. My robíme doma šikmý sed vojtovku 3x denne ale áno je to už veľmi náročne a v poslednej dobe s nami cvičil lekár raz týždenne iný cvik. + Máme overball a mali sme už niečo aj na fitlopte.
@barboramax fyzio vam nastavi cviky ako viac cvicit na tu slabsiu stranu. No a plazenie tiez nie je moc ziaduce, tak by ste mali cvicit ruky nech sa da na 4.