Topánky na mieru pre trojročné dieťa

igabi
19. feb 2021

Zdravím vás. Práve som sa vrátila z ortopédie s 3-ročným synom. Predpísali mu topánky na mieru. Veľa mi toho nepovedali ale chcela by som sa poradi, aký tým topánok ste dávali vy mamičky robiť detim. Vraj každý 6 mesiacov má nárok na jedny na mieru. Ale neviem ozaj ktoré. Čo papučky na doma alebo nejaké letné alebo celoročne. Ako to funguje? Práve som mu kúpila celoročne a papuče otvorené sandálky na doma ale pri tempe rastu to má tak za 2 mesiace malé. Vraj stoja aj 150 € preto som sa chcela s vami poradiť ako to riešite. Ďakujem veľmi veľmi pekne

anjelicek26
19. feb 2021

@igabi zavisi aky mate problem. Topanky na mieru bohuzial aj dlho trvaju, kamoska nadava ako pohan, kym su hotove, su synovi male... je to nejaka pobocka protetiky, kde to dava robit. Treba hlavne cvicit, nohu posilovat, su aj rozne alternativne topanky tych na mieru, ktore by mohli pomoct tiez, len treba definovat problem.

igabi
autor
19. feb 2021

@anjelicek26 má vpadnute členky a nohy do x. Ja som kúpila vyvýšené celoročky a vyvýšené papučky na doma. Mne skôr ide o to, že aký typ, myslim ci domácu obuv alebo na von je taký najpoužívanejší aby mal tie topánočky čo najviac na nohe.

shallimar
19. feb 2021

Ja som vybrala sandále a nosil to ako papučky v škôlke a teraz to ma ako papuče na doma.

romanka_369
19. feb 2021

@igabi moj syn 7 rocny ma clenky dovnutra a tym padom ploche nohy..od 3 rokov chodime kazdeho pol roka ortopedovy vzdy mu predpise vlozky do topanok a jedny topanky. Ja som davala papuce do skolky a teraz uz vlastne do skoly..chodili sme aj na rehabilitacie aj cvicime ale moc sa to veru nepohlo🤷‍♀️..za vlozky tusim doplacame 3,30 a papuce 16,60..do mesiaca boli vzdy hotové..

bucko555
19. feb 2021

Tiež máme papuče do škôlky tam ich má najdlhšie a tak nám aj ortopedická kázala a hlavne s otvorenou špičkou

anjelicek26
19. feb 2021

@igabi NASA má tiež nohy do x a chodil raz v týždni na fyzioterapiu a cvičné doma každý deň. Chodili sme aj plávať, ale to teraz padlo. Treba posilniť brušné svalstvo a priečne svalstvo ako je uchytené koleno, inak sa vtacaju dnu. Na členky to isté, treba cvičiť..

zuzanaete
19. feb 2021

Treba hlavne poriesit pricinu stavu noh. Zvycajne je problem vyssie v trupe - slabe svalstvo a to sa da vyriesit iba cvicenim. Orto topanky su niekedy prospesne, ale zvycajne iba zakryvaju problem.