Tobrex - veľký jačmeň

silvia765
1. jún 2024

Ahojte dievcata, máte niektorá skusenosti s masťou a kvapkami tobrex? Pomohli vám? Maly má jeden rok, má veľmi veľký jačmeň na vonkajšej strane spodného viečka. Skúšam mu to pretierať rumancekom teplými cajovymi sackami, kombinujem ešte s ocuflesh a optahlmo septonex masťou avšak ani po 4 dňoch nevidím progress. Viete mi prosím poradiť čo pomohlo vám? Ďakujem za každú radu

rodinka20
1. jún 2024

Asi ku očnej by som išla... Ja som mala 2× mne nepomohli maste, kvapky nič. Len operácia. Dúfam, že to nebude váš prípad ešte je maličký 😪 neviem aká masť je tobrex. Ja som mala Tobradex alebo aj framykoin no ako píšem, nepomohlo nič.

rodinka20
1. jún 2024

Alebo možno aspoň ku detskému doktorovi a on ťa keď tak, pošle na očné.

silvia765
autor
1. jún 2024

@rodinka20 snáď časom to prejde, ja som to mala minuly rok 4 mesiace, mne to stiahli kortikoidy, aké maly je ešte veľmi maly na kortikoidy

dzescebuly
1. jún 2024

@silvia765 kamilky nepoužívať v žiadnom prípade,je to možný alergén

silvia765
autor
1. jún 2024

@dzescebuly pomýlila som sa v popise.. repík… ale vidím že ocianka je asi najlepšia lebo ako krby ten jačmeň začal trochu reagovať

ivka21
1. jún 2024

@silvia765 jacmen sa najskor zhorsi a potom pukne ale 4 t. Je uz dost sla by som zas k ocnej

larinka552
1. jún 2024

Mozes skusit este Opticleaner mast. Ta je urcena vyslovene na jacmen a je volnopredajna.

silvia765
autor
1. jún 2024

@ivka21 maly to má 4 dni, čakáme na výsledky či nemá aj mykoplazmy.. zároveň má moraxelu v nose, čiže myslím že je to aj prejav imunity. Ja som mala jačmeň 4 mesiac minuly rok z imunity

silvia765
autor
1. jún 2024

@larinka552 ďakujem kúpila som ale maly po nech veľmi plakal asi mi nesadla …

ivka21
1. jún 2024

@silvia765 jaj ja som zle precitala, mi sme naposledy liecili 2 tyzdne a zlepsilo sa to az ku koncu a po 2 tyzdnoch kontrola u ocnej

silvia765
autor
1. jún 2024

@ivka21 čo vám pomohlo ivka? Trvalomto dva týždne? Tiež ste mali taky veľký červený jačmeň skoro cez štvrť ocka?

rafena
1. jún 2024

Ja som človek v dôchodkovom veku. Začal sa mi robiť jačmeň. Asi som si zaniesla infekciu, lebo mám problém so suchými očami a masírovala som si slzné kanáliky.
Pomohli mi vlastné sliny. Umytý prst som si naslinila a masírovala oko. A znova a znova oblízala a znovu do oka. Pomohlo mi to. Aj zvieratá si rany vylizujú. Maminka by mohla dieťatku jemne vylízať očko. Ublížiť by to určite nemalo.
Mne sa ten jačmeň vstrebal. Nevyhnisal. a už na druhý deň sa to výrazne zlepšilo.
Sliny sú dezinfekčné a liečivé. Samozrejme čisté sliny. Nie hneď po jedle.