Tmavozelená stolica u ročného dieťaťa

jankap55
4. jún 2017

Ahojte mamicky. Potrebovala by som informaciu, mozno radu. Syn ma jeden rok, a jeho strava je uz normalna. Kazdy den ma ovocie, zeleninu, nejaky ten jogurt, pecivo a normalny obed a vecer pred spanim UM. Napriek tomu je jeho stolica taka kremova, nie tuha aka by mala byt, a tmavozelenej farby. Doktorka nam odporucila aspon na tyzden nasadit bezlaktozove mlieko a vyrobky a po tyzdni sa jej mam ozvat. Mate s tym niektora skusenosti? Ziadne problemy nema, len ta stolica ma velmi znepokojuje. Dakujem za kazdu radu

jankap55
autor
4. jún 2017

Nasadila som mu aj probiotika, ale nic sa nezmenilo

pribinak
4. jún 2017

@jankap55 tak sa dohodni s mudr, aby mu dala vzorku do labaku

jankap55
autor
4. jún 2017

@pribinak asi budem musiet. Dakujem za tip

katrin21
4. jún 2017

nepije vela umeleho mlieka? lebo tie byvaju obohatene o zelezo a potom je stolica tmavozelena.. moja taku mala, kym bola len na mlieku, ako zacala jest prikrmy, tak sa to upravilo.... a ona este aj brala zelezo....
Ale moze to byt aj tym nesstravenim mlieka , alebo aj nejaka bakteria... vtedy byva az hnackovita a tmavozelena stolica... tiez.

jankap55
autor
4. jún 2017

@katrin21 UM vypije za 24 hodin okolo 500 ml. Inak ma normalnu stravu. A toto trva uz asi 2 mesiace. Najprv som to pripisovala zubom, ale zubky sa uz prerezali a stolica sa neupravila. Predtym mal normalnu stolicu. A ked som hladala priznaky intolerancie ci celiakie, tak nic z toho nema. Pockam si asi na ten rozbor

denisa098
5. jún 2017

Nepapa cucoriedkovy jogurt?

dmband
5. jún 2017

Obidve moje deti mali tmavozelenú riedku stolicu ako novorodenci. Pri synovi sme tiež skúšali probiotiká, ale nepomohlo to, dokonca sa mu začali v stolici objavovať krvavé nitky. Na radu kamošky, ktorej syn mal oficiálne diagnostikovanú intoleranciu bielkoviny kravského mlieka, som zo svojej stravy vylúčila všetko mliečne a už na druhý deň som videla v stolici rozdiel, do týždňa mal syn v plienke klasickú novorodeneckú "praženicu". Pri dcére sme potom už vedeli, čo a ako. Pri obidvoch som nedala do úst nič mliečne cca do 10. mesiaca, potom som začala jesť kyslomliečne výrobky, deťom som ich veľmi opatrne ponúkla až po 1. roku. A pohoda. U vás to nemusí byť ono, ale ako som písala, po pár dňoch sme vedeli, na čom sme, za pokus to stojí. Akurát podľa mojej skúsenosti treba byť fakt dôsledný, vylúčiť aj pečivo, v ktorého zložení je napr. srvátka. Čiže malému nič také pár dní nedať. Akurát neviem, či sa dá nemliečne UM kúpiť len tak. My sme sa iba dojčili, takže sme to nepotrebovali...

denisa098
5. jún 2017

Bazlaktozove mlieko beba v lekarni predavaju stoi cca 10 euro,a nemaju objednaju.Pouziva sa I pri hnackach.Dobre radite dmband

jankap55
autor
5. jún 2017

@dmband dakujem za radu. UM som uz kupila. Po 3 dnoch sa farba konecne zmenila na hnedo zltu, uz len ta konzistencia ma trosku trapi. Zajtra mu uz ho idem dat. Kupila som mu aj bezlaktozove jogurty a maslo, tak hadam to zaberie

jankap55
autor
5. jún 2017

@dmband
@dmband a teraz uz mliecne papate normalne?

dmband
6. jún 2017

@jankap55 Áno, 4-ročný syn už všetko, aj obyčajné mlieko, syry, sladkú smotanu atď. Dcérka má len niečo vyše roka, tak tá zatiaľ len kyslomliečne - jogurt, kefír, kyslú smotanu vo varenom jedle. Držím palce, nech problém čo najskôr rozlúsknete. A už len na okraj - intolerancia laktózy je niečo iné ako neznášanlivosť BKM, pri tej sa nesmú ani bezlaktózové výrobky, no ak u vás pomohli, možno je to na dobrej ceste. Úplne tuhá stolica takisto nie je nijaká výhra, s tým máme takisto bohaté skúsenosti 😉, ale to už je na inú debatu...

jankap55
autor
6. jún 2017

@dmband dakujem za radu. Trosku sa to zlepsilo, farba uz je normalna. Uvidime co bude dalej