ahoj, chcela by som sa opytat ci aj Vase tak male deti mavaju tiky. Moj pred mesiacom spadol z postele, boli sme na traumacke aj u detskeho neurologa, vsetko bolo ok. Posledne dva vecere ked zaspaval mal take zvlastne tiky, dost ma to vylakalo. Mikal hlavickou do lava a taktiez lavou ruckou, pokusala som sa to zadrzat ale nedalo sa. Zaspal a bol klud. Dnes som bola na neurologii, robili mu EEG a ultrazvuk hlavy a vsetko bolo ok. Ale ze ked sa to zopakuje tak si ho tam budu musiet nechat aby mu spravili EEG aj v noci aj pri zaspavani atd. Ale nechcem ho stresovat pobytom v nemocnici, ak je to bezne a casom to vymizne. Mate s tym skusenosti? Dakujem
@astazika ja sa tiez bojim, hlavne v suvislosti s tym padom. Aj v suvislosti s ockovanim, teraz sa toho vela vsade pise ako ockovacie latky mozu poskodit nervovu sustavu. Takze ked zacal robit tieto tiky nebolo mi vsetko jedno a radsej som hned sla na neurologiu, nich chvalabohu nezistili
@petjka ahoj, prosím ta ako ste dopadli, malý vsetko ok?? My to v tieto dni riesime, tiez bol ockovany a aj spadol z postele a ma tiky aj cez den na jednu stranu porad dakujem
ahojte, moj maly mal tiky cca od pol roka ked zaspaval tak mu akoby trhalo ruckou a obcas aj hlavkou. to trvalo s pestavkami asi dva mesiace. potom bol klud. to som sa pediatricky pytala ze co s tym a ona ze to mam sledovat a zapisovat co a ako.. tak to som robila ale vlastne to same ustupilo tak nic z toho. teraz mame 13 mesiacov a ked bezka tak obcas z nicohonic dava hlavku k pravemu plecu a od minuleho tyzdna ked nie k plecu tak s nou krutit (ako keby chcel ukazat "nie nie"). babka hovori ze nemam stresovat ze je to z unavy ( maly je vkuse v pohybe a slaby jedak(( ) a tak ho davam priebezne do postielky aby si vyrovnal chrbatik a odychol si ale neviem ci to staci. skusenosti s lekarmi mam onicom preto ich beriem ako poslednu moznost (cloveka stiahnu z krvi, vystrasia, odoberu energiu aj nadej a potom ho nechaju behat z nemocnice do nemocnice a cakat a cakat a nic z toho). sem pisem z jedineho dovodu, viac hlav - viac napadov a mozno aj nejake riesenie.. mozno..
@agfa Ahoj my mame tento istý problem len naš ma 6mesiacov a uz vyse mesiaca si to na nom vsimam a stresujem dnes som sla k dr no ma 2 tyzdne dovolenku tak budeme musiet pockat a uvidi sa dnes to robil po prebudeni dost dlho aj pocas dna a aj ked si spievame a hrame sa tak to robi ako keby mi chcel dat najavo ze nieco nieje v poriadku . ☹
@petjka Ahoj, moje dcera delala to stejne co popisuje Nela 82, kyvala hlavickou ze strany na stranu a vzdycky to bylo kdyz byla unavena a chtela zaspat, citala jsem, ze se tim deti uklidnuji kdyz chcou spinkat, casem to prestala delat.......no jsou i takovy pripady, kdyz napriklad deti bouchaji hlavickou o zed nebo o ohradku postele, takze myslim, ze je to v pohodke, nemusis mit strach, je to normalni..😉
@denkalienka ahoj denka, u nas to tiez zacalo od pol roka ale ako prislo tak odislo a teraz po dalsom polroku sa to opakuje. skus si to zapisovat tak ako to pozadovala nasa dr a mozno uvidis aj sama ze to je spojene s niecim a pomaly to ustupi same. ja som zacala znova zapisovat, mam zosit kde pisem co kedy jedol kedy papal a kakal tak tam pisem aj ked je problem s tikmi. skusim este tyzden vydrzat, postudujem si moje zapisy a ked to neprestane pojdem k dr. nech nas posle k neurologicke. inac mozno od veci ale nema vas chlapcek len prievan teraz sa vela vetra ked je tak strasne teplo a uska su haklive. zatial ahoj a drzim palce nech ste ok.
@agfa ved to ze mozno je to prievan aj v aute nemame klimu a obcas otvorime na oboch stranach okna nachvilku aby sme tam nezhoreli takze mozne to je zapisovat si to ani nemusim je to kazdy den aj 5x a uz aj ked tlesknem alebo lusknem prstami tak to spravi takze bud. tyzden s tym pojdem k dr
Po dlhsej dobe mozem napisat bol to prievan, mame citlive uska dodnes.. 😒
baby moja 13 mesacna, po ockovani hned 6.choroba, horcuksy 39, davali sme lieky proti horucke. zacala mat tiky, predtym nemala. spodnou perou so zaskripanim hybe do jedej strany a pri tom zatina pravou pastou na ruke. strasne sa bojim, ona bola aj hypertonicka od babatka. nemate niekto skusenost
@nikolka912 pytaj sa neurologicke ja som sa len po vysetreni ukludnila neboj mozno je to len docasna reakcia
Áno už sme boli aj na neuro. Asi vyčerpanosť po chorobe a ocko,máličko papapla a na silu sirupy sme davali...asi pre ňu stes....uvidime hádam máme za sebou
nikto nic?