Tiková porucha

ajinka41
7. feb 2021

Dobrý večer, prosím vás, je tu nejaká mamička, ktorá má skúsenosti s tikovou poruchou u detí?

ewka9
7. feb 2021

Syn máva tiky..vždy to trvá nejaký čas, potom z ničoho nič prejdú a neskôr po nejakej dobe sa mu vráti iný tik a takto dookola:/

ninusa221
8. feb 2021

Mám.

frogieq
8. feb 2021

@ewka9 mám to podobné u syna. Ste to aj nejako riešili? Neurologia? psycholog? davate mu niečo na to, napr. magnezium?

ajinka41
autor
8. feb 2021

@frogieq
My navštevujeme psychiatra, u nás sa už ale tiky dosť výrazné. Je tam diagnostikovaná tikova porucha. Dávame magnézium, esprico, guajacuran. Iným liekom sa, zatiaľ, vyhýbame. Ako je to u vás?

ajinka41
autor
8. feb 2021

@ninusa221
Môžem sa opýtať, v akom štádiu to je u vás? Aké sú to tiky? Čo užívate?

ajinka41
autor
8. feb 2021

@ewka9
Ako to zvládate? Užíva niečo syn? A koľko má rokov? U nás je to zakaždým dačo iné, tiky sú už aj vokálne.

ninusa221
8. feb 2021

@ajinka41 mam známu ja ich nemam... iba cbd olej lieky vysadili všetky lebo dieta len spalo a bolo psycho..

kockopes2206
8. feb 2021

.

janka0020
8. feb 2021

Môjmu synovi pomáha pyridoxin (vitamín B6). Tiky máva, keď má z niečoho stres, väčšiu psychickú záťaž. Po pár dňoch užívania pyridoxinu mu to prejde.

ewka9
8. feb 2021

Zatiaľ sme to riešili iba s pediatrom, ten navrhuje počkať do piatich rokov a potom ak budú problémy pretrvávať tak smer neurológia, psychológia..vraj to má veľa detí, väčšinou chlapci..syn má 4 roky a dávam zatiaľ iba Bkomplex..rozmýšľala som, že skúsim detské magnezko ale teraz mu tiky utíchli tak ešte asi počkám..teraz ma napadlo že niekedy v začiatkoch sme boli aj u očnej lekárky a tá tie tiky dávala do súvisu s alergiou, vtedy mal len také očné tiky, výrazne zmurkanie a tak ale neskôr toho bolo viac..istého času aj akoby pokasliaval (zvukový tik) no vždy to po nejakom čase prejde chvíľu je kľud a potom znovu ale v inej podobe..🤔verím, že z toho vyrastie..ale môže to byť aj psychika, syn je dosť citlivé vnímavé dieťa..

ninusa221
8. feb 2021

Moja sesternica mala velmi silne tiky až sa bila do hlavy vydávala zvuky no proste katastrofa uz to bolo moc ako nasadili ten olej tak nema tiky vobec občas ju mikne aj bola taka zvláštna ( psycho) a aj sa normalne už rozprava, komunikuje 🙆🏽‍♀️

diuska86
17. feb 2021

Tiež by ma zaujimali názory iných mamičiek,aj čo majú staršie detičky a si tým prešli,čo pomohlo,zabralo,či sa to vytratilo a pod.

janula1502
19. feb 2021

Mám 6 rocneho syna a ma tiky take, ze si odkasliava (ale tak riadne) a myka hlavou. To mykanie prislo az neskor. Chodime psychologicke na biofeedback (boli sme doteraz 8krat), ale teda zatial nevidim ziadne zlepsenie, davam mu Esprico uz par mesiacov 2x za den. Inak neberie ziadne lieky. Teraz sa chystam este raz poriadne porozpravat s lekarkou, lebo je to v poslednej dobe velmi intenzivne. Neurologicka povedala, ze je hyperaktivny, malokedy obsedi, inak je velmi sikovny, je prvacik. Ja uz som z toho niekedy hotova, dost sa kvoli tomu trapim, bojim sa, co bude v skole, ci sa mu nebudu posmievat a milion dalsich veci 😞

ivanaa346
24. jún 2024

@ewka9 Dobrý večer ,prosím Vás prešli synovi tie tiky alebo sa mu stále vracajú ?

ivanaa346
24. jún 2024

@janula1502 Prosím Vás ako to dopadlo so synčekom s tikami? Prešlo to ?

ajinka41
autor
8. júl 2024

@ivanaa346 dobrý deň, neprešli, máme to diagnostikované ako Tourettov syndróm.

ivanaa346
8. júl 2024

@ajinka41 a prosím na základe čoho mu to diagnostikovali ? Pri touretovom syndróme musia byť aj zvukové tiky či podľa niečoho iného ?

ajinka41
autor
8. júl 2024

@ivanaa346 po roku komplexných motorických aj zvukových tikov.

hrabovo
8. júl 2024

@ajinka41 co vám na to predpísali? Máme takého chlapca v dedine a trapia sa iba.... Ale neriesia to :(

ajinka41
autor
9. júl 2024

@hrabovo užívame tiapridal, ale neviem, či dačo pomáha, dostal haloperidol, ale ten sme nenasadili, snažíme sa to zvládnuť bez neho.

hrabovo
9. júl 2024

@ajinka41 a neskusali ste EEG biofeedback? Nemyslím 10-20 terapii, to je nič, ale dlhodobejsie branie terapie (aspoň 2x v týždni) ?

ajinka41
autor
9. júl 2024

@hrabovo nič mi to nehovorí. Určite si to pozriem.

hrabovo
9. júl 2024

@ajinka41 odkiaľ ste?

ajinka41
autor
9. júl 2024

@hrabovo pozerala som to, syn má len 9 rokov, myslím, že to je terapia pre starších. Sme z Liptova.

ivanaa346
15. júl 2024

@ajinka41 Prosím synovi ste dávali pol tabletky za deň alebo celú a kolo mal vtedy rokov .

ivanaa346
15. júl 2024

@ninusa221 Aký olej prosím vás nasadili na tie tiky ?

ajinka41
autor
19. júl 2024

@ivanaa346 dávkovanie liekov sa u nás postupne zvyšovalo, cca od 5. roku, teraz má 9 a užíva 0,5 - 1 - 1,5.

ninusa221
21. sep 2024

@ivanaa346 nakoniec sa zistilo že to neboli original tiky ale tik tok tiky treba si o tom ak tak prečítať keď máte deti na tiktoku