Dobrý večer, prosím vás, je tu nejaká mamička, ktorá má skúsenosti s tikovou poruchou u detí?
Mám.
.
Môjmu synovi pomáha pyridoxin (vitamín B6). Tiky máva, keď má z niečoho stres, väčšiu psychickú záťaž. Po pár dňoch užívania pyridoxinu mu to prejde.
Zatiaľ sme to riešili iba s pediatrom, ten navrhuje počkať do piatich rokov a potom ak budú problémy pretrvávať tak smer neurológia, psychológia..vraj to má veľa detí, väčšinou chlapci..syn má 4 roky a dávam zatiaľ iba Bkomplex..rozmýšľala som, že skúsim detské magnezko ale teraz mu tiky utíchli tak ešte asi počkám..teraz ma napadlo že niekedy v začiatkoch sme boli aj u očnej lekárky a tá tie tiky dávala do súvisu s alergiou, vtedy mal len také očné tiky, výrazne zmurkanie a tak ale neskôr toho bolo viac..istého času aj akoby pokasliaval (zvukový tik) no vždy to po nejakom čase prejde chvíľu je kľud a potom znovu ale v inej podobe..🤔verím, že z toho vyrastie..ale môže to byť aj psychika, syn je dosť citlivé vnímavé dieťa..
Moja sesternica mala velmi silne tiky až sa bila do hlavy vydávala zvuky no proste katastrofa uz to bolo moc ako nasadili ten olej tak nema tiky vobec občas ju mikne aj bola taka zvláštna ( psycho) a aj sa normalne už rozprava, komunikuje 🙆🏽♀️
Tiež by ma zaujimali názory iných mamičiek,aj čo majú staršie detičky a si tým prešli,čo pomohlo,zabralo,či sa to vytratilo a pod.
Mám 6 rocneho syna a ma tiky take, ze si odkasliava (ale tak riadne) a myka hlavou. To mykanie prislo az neskor. Chodime psychologicke na biofeedback (boli sme doteraz 8krat), ale teda zatial nevidim ziadne zlepsenie, davam mu Esprico uz par mesiacov 2x za den. Inak neberie ziadne lieky. Teraz sa chystam este raz poriadne porozpravat s lekarkou, lebo je to v poslednej dobe velmi intenzivne. Neurologicka povedala, ze je hyperaktivny, malokedy obsedi, inak je velmi sikovny, je prvacik. Ja uz som z toho niekedy hotova, dost sa kvoli tomu trapim, bojim sa, co bude v skole, ci sa mu nebudu posmievat a milion dalsich veci 😞
@janula1502 Prosím Vás ako to dopadlo so synčekom s tikami? Prešlo to ?
Syn máva tiky..vždy to trvá nejaký čas, potom z ničoho nič prejdú a neskôr po nejakej dobe sa mu vráti iný tik a takto dookola:/