Dobrý večer, vopred píšem, že termín na neurológiu s malým mame, no až o 3 týždne (je predčasný, takže je sledovaný od narodenia), preto by ma zaujímalo, či nemáte niekto podobnú skúsenosť.
Syn začal robiť divnú grimasu, vyzerá ako tik - silno žmurká a tak cca sekundu drží očko zažmúrené. Niekedy prejdu 3 hodiny, že to neurobí, no niekedy to robí dlho a veľakrat po sebe. Neviem rozoznať, či to robí naschvál alebo nie. Neviem, či to má súvis, no Tomáško si začal i veľmi šúchať noštek a ľavé oko a vyplazovať jazyk. Nechcem hľadať problémy, no vôbec to, čo robí nevyzerá dobre 🤔
Nestretli ste sa s niečím podobným?
Zúbky mu nejdu, má ich už 10 a nikdy niečo podobné nerobil.
Ďakujem za možné skúsenosti.
T
Ano toto robi moj dospely brat stale neviem cim to je sposobene on k lekarovi kvoli tomu nejde
Dobrý deň, môžem sa opýtať ako ste dopadli a čo to bolo? Náš 9 mes syn robí niečo podobne, keď napr pozerá do svetla silno žmúri, ale žmurká očami aj keď sa do svetla nepozerá a otvára pri tom ústa, očká si aj veľmi často pretiera a zakrýva.
@dominika286 Ahoj, u nás to prešlo. Trvalo to asi dva, či tri mesiace a proste to prestal robiť. Aj neurológ sa vtedy vyjadril v tom zmysle, že objavil niečo nové, ovláda vedome svalíky, tak skúša. Vtedy sa mi to vysvetlenie nepozdávalo, bála som sa, no mal pravdu 🙂
s tým očkom, nosom a jazykom robí aj môj 3mesacný, robí to, ked je unavený a skrz tikov, tie má môj stredný, ale cca od 10rokov, ale on to má psych. zo školy