Tik u 11 mesačného syna

22. mar 2021

Dobrý večer, vopred píšem, že termín na neurológiu s malým mame, no až o 3 týždne (je predčasný, takže je sledovaný od narodenia), preto by ma zaujímalo, či nemáte niekto podobnú skúsenosť.
Syn začal robiť divnú grimasu, vyzerá ako tik - silno žmurká a tak cca sekundu drží očko zažmúrené. Niekedy prejdu 3 hodiny, že to neurobí, no niekedy to robí dlho a veľakrat po sebe. Neviem rozoznať, či to robí naschvál alebo nie. Neviem, či to má súvis, no Tomáško si začal i veľmi šúchať noštek a ľavé oko a vyplazovať jazyk. Nechcem hľadať problémy, no vôbec to, čo robí nevyzerá dobre 🤔
Nestretli ste sa s niečím podobným?
Zúbky mu nejdu, má ich už 10 a nikdy niečo podobné nerobil.
Ďakujem za možné skúsenosti.
T

danielahamar
22. mar 2021

s tým očkom, nosom a jazykom robí aj môj 3mesacný, robí to, ked je unavený a skrz tikov, tie má môj stredný, ale cca od 10rokov, ale on to má psych. zo školy

kristina3791
22. mar 2021

Ano toto robi moj dospely brat stale neviem cim to je sposobene on k lekarovi kvoli tomu nejde

dominika286
25. feb 2023

Dobrý deň, môžem sa opýtať ako ste dopadli a čo to bolo? Náš 9 mes syn robí niečo podobne, keď napr pozerá do svetla silno žmúri, ale žmurká očami aj keď sa do svetla nepozerá a otvára pri tom ústa, očká si aj veľmi často pretiera a zakrýva.

autor
25. feb 2023

@dominika286 Ahoj, u nás to prešlo. Trvalo to asi dva, či tri mesiace a proste to prestal robiť. Aj neurológ sa vtedy vyjadril v tom zmysle, že objavil niečo nové, ovláda vedome svalíky, tak skúša. Vtedy sa mi to vysvetlenie nepozdávalo, bála som sa, no mal pravdu 🙂