Ahojte. Zajtra je sviatok a moja malá 4 týždňová dcéra tak kričí, plače až jej hlas odchádza bojím sa že odpadne alebo sa nenadýchne. Predpokladám, že má tichý reflux mal všetky príznaky. Som strašne zúfala už od 15tej hodiny furt plače kričí😭😭
Ak ju podozrievas na tichý reflux, podlož knihami nohy postieľky na jednej strane (neboj sa vyššieho sklonu, nám doktorka povedala, že môže byt až do 45 stupňov). Mojej dcérke to okamžite pomohlo a konečne sme sa vyspali (teda ja s prestávkami, lebo som ju stále zdvihala, šmýkala sa mi na spodok postieľky). Nedávaj ju vôbec na rovné, ani pri prebalovani, ani pri kŕmení, do pár dni by sa malo prejaviť ukľudnenie. Držím palce, aby to bolo ono a polohovanie zabralo 🙏
Nie len postieľku do vyvýšenej polohy, ale všetko kde ju dávaš aj počas dňa. Polohovať potom na pravý bok. Bruško ju nebolieva? Deti s týmto druhom refluxu majú častejšie koliky. Ak, tak skús ešte zahusťovať mlieko. Gastrotuss môže pomôcť, ale môže sa z neho potom ťažšie kakať.
@ema229 ležať na hrudníku a byť v šatke je trosku iné, lebo v šatke sa skôr upokojí keďže je stiahnutá. Dve moje deti mali tichý reflux taky silnejší. Prvej stačilo polohovanie s refluxnym vankúšom a všade aj prebalovaci pultik mala vyvyseny, balila som do zavinovačky a tak na ten vankúš. Bola na umelom mlieku, musela som dávať každé dve hodiny, vždy bol problém keď jedla až po troch,vtedy jej bolo zle. Druhé dieťa, tam nezaoberalo vyvýšenie, na hrudníku pospala ale keď bolo veľmi zle tak len šatka. Kojila som častejšie a pomenej a dala som si pozor na stravu. Cez den spala v šatke a v noci ja po sediacky a ona na mne spala, ta mala najsilnejší tichý reflux. Teraz mam tretie a to zvláda najlepšie ale tiež ma všade vyvýšené. Na hrudníku sa nevie ukludnit keď mu je zle, jemu pomáha len šatka pripadne uspavanie v kočiari ale vo vajíčku a cumel. A nepijem ovocné džúsy, možno náhoda ale mam pocit ze vtedy mu je viac zle.
@ema229 vyzvracia co zje?davas jej nieco na brusko?