Tichý reflux pri mesačnom babätku

jarca1111
28. jan 2019

Ahojte, náš drobec má o 2 dni mesiac, bohužiaľ som ho kojiť nemohla pre zdravotné problémy. V pôrodnici nám nastavili mliečko hipp Ha, no maly stalle vrackal a veľa krát aj oblúkom, doktorka nám predpisala Hipp AR, síce po ňom nevrackal iba sa mu vracalo do pusi a prehltaval,ale kakal aj 10x denne a to taku stolicu, že bola len riedka, prešli sme na Sunar AR, po ňom ma stolicu peknú.. Potrebujem poradiť ako mu uľaviť pri tom vracaní sa mliečka do pusinky, je z toho nervozny, cely deň vobec nespi iba plače a stale by len jedol.. v noci sice spinka ale budí sa na to prehltavanie mliecka a casto sa aj dusi.. Čo vam pomohla to zmierniť? Skušala som aj homeopatika gastrocynesine no zmenu nevidim a taktiež aj ten sirup, ktorý to ma ako keby uzemniť, no po ňom je to ešte horšie.. prosim poradte mi, som už bezradna.. Ďakujem

bobula46
28. jan 2019

@jarca1111 syn mal reflux. Skús podkladať klin, pokiaľ nemáš, tak pod matrac niečo aby bol vo vyvýšenej polohe, vždy po papaní odgrgnúť, pár minút po papaní nechať na rukách, v zpriamenej polohe, nechať ležať na boku (keď polohuješ tak vždy na druhom boku) a nie na chrbáte. Nepamätám si už úplne všetko ale toto pomáhalo najviac. Tak dúfam že som poradila ♥️

malinajahoda
28. jan 2019

@jarca1111 mojej malej zistili v 5 týždni reflux. Kúp určite klin. Malý nech na ňom spí v noci, cez deň, stále a aj keď ho krmis. Vždy musí byť hlava vyššie ako telo. Po kŕmení nechať odgrgnut. A nedávať ležať na brucho!

synthiarowley
29. jan 2019

@jarca1111 Naša malá bola kojena, ale tiež sme sa natrapili s tichým refluxom,postupne sa to lepšilo, do pol roka to aj samé prešlo. Skús určite sirup Gastrotuss baby, odkedy sme jej ho dali bola po napapani o poznanie kludnejšia, ako vymenené dieťa, aj lepšie spinkala, že sa jej to mliečko nevracalo tak. Je myslím voľnopredajny a nevstrebava sa, my sme ani nedavali úplne pri každom kojeni a veľmi nám pomohol.Samozrejme polohovat vyššie,pri spánku vyššie/ šikmo nech sa mlieko nevracia, po jedle moc nemanipulovat, radšej menšie dávky mlieka a hlavne vydržať, bude to lepšie.

barunka.k
29. jan 2019

@jarca1111 tiež sme sa s týmto natrapili...treba polohovať ...vrchná časť tela vyššie alebo jednoducho podložiť nohy postielke...samozrejme aj v kočíku vyššie hornú časť tela...teda respektíve všade kde bábätko leží...ja som skúsila Gastrocynesine a tiež sa mi zo začiatku zdalo že nepomáha ale po dlhšom používaní bola zmena viditeľná ....čím bude bábätko staršie tým to bude lepšie...pomôžu neskôr aj prikrmy...ja som bola alergická na reči že musí z toho vyrásť ale je to tak a treba vydržať...držím palce lebo ozaj to nie je jednoduché ale prejde to neboj😊