Tichý reflux kŕmenie a manipulácia

freckled_cat
19. aug 2022

Ahojte maminky, na sone diagnostikovali mojej 2 mesačnej dcérke GER - tichý reflux, grcká málo ale viac ju trápi pálenie záhy, čo jej ide hore hrdlom preglgne a má bolesti, sliní a všeobecný diskomfort. Keď kojím (robím to vo zvýšenej polohe) tak sa často počas kojenia odtrhne hoci by ešte pila a je vidieť na nej, ako ju ten reflux trápi, čo vtedy urobiť? Na rukách sa nosiť nedá, kočík, kidvak a nosič neznáša, iba šatku mi toleruje a to nie vždy. Čo robíte v takomto prípade s detičkami, necháte ich na podložke vo zvýšenej polohe kým ich to prejde? Alebo ich dáte do nejakej úľavovej polohy a potom skúsite nakojit neskôr? Potrebovala by som radu, lebo ma bolí keď vidím, ako sa trápi, ďakujem.

tenerifka
19. aug 2022

@freckled_cat moje 3 deti toto robili cca od mesiaca do 3.mesiacov a nemali ziadny tichy reflux a ani podobne vtakoviny, jednoducho toto robi vacsina babatiek a v 3 mesiacoch to prestane zo dña na deñ, vtedy pomahalo nechat odgrgnut, ponosit, pritulit, ponosil tato, pritulil....a preckat toto obdobie

banalu
19. aug 2022

@freckled_cat No len dat do vyvysenej polohy, ak nic ine sa neda a nosit. Nasa spala prve mesiace skoro v stoji medzi nami. Uspat len na rukach, potom pomohol nosic. Nakoniec sme postupne presli plne na AR UM. Lebo sme uz nevladali. Aj v noci sa kojila kazdu 1,5-2 h potom sme hodinu uspavali na rukach a ked konecne clovek zazmuril oci tak sa to cele opakovalo. Striedali sme sa pri nej, ale ked zacalo k tomu aj obdobie ked plakala a kricala od 4tej do 8smej a my sme uz boli na pokraji odvozu na psychiatriu, zacala som jej na noc davat AR UM a bola ako vymenena. Kludna, spokojna, spala, v noci vypila flasu a spala dalej bez problemov. Akonahle som ju v noci nakojila tak uz to islo do pecka... Nakoniec mala MM len cez den a tym padom sme bojovali uz len cez den.
Vo 4 mesiacoch bola plne na UM, kedze mlieko mi haprovalo z viacerych dovodov a uprimne, uz som sa viac nedokazala pozerat ako po MM trpi a tak som s kojenim proste sekla. 🤷‍♀️

zorkahorka
20. aug 2022

Moj negrckal,ale bolo vidiet,ze sa mu mliecko vracia do ust a prehlta.doktorka mi odporucila po nakojeni aspon 20 min drzat vo zvysenej polohe na pleci,aby sa mlieko usadilo. Potom som polozila do postielky na bok a na klinovy vankus. Po cca 2 mesiacoch to samo preslo