Tichý reflux

evelyna123
25. dec 2023

Ahojte, máme doma mesačné bábo, ktoré trpí skrytým refluxom. Vôbec negrcká, ale málo spinká, vkuse sa prehýba, je nekľudná, na chvíľku zaspí potom sa hneď zobudí na prehĺtanie a pálenie záhy. V postielke prakticky už skoro vôbec nespí aj keď ju máme podloženú (tam sa vždy zobudí na pregĺganie), mám ju skoro stále v nosiči a aj po 3 hodinách od kojenia ju trápi ten reflux, grganie. Už neviem čo robiť, sme vyčerpaní. Skúšali sme mlieko zahustiť nutritonom, gastrotuss len nachvíľku zaberie, použili sme už aj AR Beba formulu. K pediatričke ideme na kontrolu v stredu a neviem či mám naliehať aby nás poslala na gastro. Chápem že reflux je normálny v tomto období, ale nepríde mi normálne že aj napriek všetkým opatreniam ten reflux nemizne. Doktorka vravela že po jedle stačí 30min aby neležala ale u nás je to nereálne keď aj po tývh 2,3 hodinách je stále nekľudná a plače. Mali ste to niekto podobne?

andy57
25. dec 2023

@evelyna123 áno, aj moja dcérka najmladšia to tak mala, malo spinkala, nekludna bola, dávali sme tiež gastrotuss, ja som sa tiež radila s pediatrom, ale on mi poradil skúsiť najprv mlieko HA, tak som kúpila HiPP HA a dávala to, trošku sa jej to zlepšilo, takže som nemusela kupovať AR mlieka. Na gastro sme nešli, keď začali v 4m príkrmy bolo to lepšie, denne spanky sa zlepšili síce až keď prešla na dva spanky, ale v pohode , prežili sme to.

bubuzu
25. dec 2023

Reflux trvá a prestane až keď dozreje tráviaca sústava a to vy neovplyvníte ničím. To čo robíte len pomáha, aby ste nejako dovtedy prežili. Moja trojmesačná ho má tiež a už je to o dosť lepšie. Na chrbte ani na boku ale stále nezaspí, lebo jej mlieko stále trochu vybieha. Ale na bruchu sa jej spí dobre a prespí tak kľudne celú noc.Inak spí v nosiči, alebo šikmo na hrudi. Čiže len vydržať. Bude to už len lepšie.

bubuzu
25. dec 2023

A naša tiež kľudne aj po troch hodinách od jedla po položení grckala.

otecpoleno
25. dec 2023

Dobry den dámy, este si dovolim pridat sa s otazkou, ci nejaky kus nabytku/pomocka Vam pomohli pri refluxe, napriklad su nejake super elektricke postielky co doetatko same kolisu, alebo polohovacie lehatka, ci nejake vibeujuce svetielka do postielky co imituju zvuk auta. Dam akekolvek peniaze, aby malá mala mensi tichy reflux.

jakubrianka
25. dec 2023

Náš syn mal a stále má silný reflux.

Totížto, nie je reflux ako reflux@bubuzu. Je fyzioligický, a je patologický extrém, ktorý opisuje autorka.

Vypodlož matrac, monitor dychu je must have. U nás sa malý skľudnil, keď sme prešli na neocate mlieko. Aj alergia na mlieko môže spôsobovať ťažký reflux. To bol náš prípad, ale testy mu robila žiaľ až po roku takže to bol des. Kto nezažil, nepochopí. Doteraz mu dávam max 180ml mlieka (celkovo posledné jedlo) najneskôr hodinu pred spaním a zahusťujem ho 1-2 ČL instantnej prosnej/ryžovej kaše.

ivkad115
14. jún 2024

@evelyna123 Dobrý deň, máme úplne rovnakú situáciu. Pomohlo vám prosím niečo? Ďakujem.

otecpoleno
14. jún 2024

@ivkad115 Dobry den, sucitim s Vami. Poviem Vam pravdu ze od zvysenej postuelky cez Gastrotuss sirup po sono pazeraka nam nepomohlo nic, len po jedeni nosit babatko hodinu v nositku a vydrzat. Po 5 mesiacoch nam reflux takmer odisiel. Musel ten trakt dozriet. Na kompenzaciu pripadnych disbalancii z ttolkeho nosenia v nositku sme chodili na fyzioterapiu, ktora tiez velmi pomohla posilnennim brisnych svalov. Drzim palce a vydrzte!

A este doplnim ze nam pomohlo velmi vysadit mliecne (ABKM).

ivkad115
14. jún 2024

@otecpoleno Dobrý deň, a Gastrotuss ste užívali aj tak?
my máme vyvýšené úplne všetko.. no aj keď ho nosíme a potom dáme spinkať ten spánok je hrozný..buď ani nevydrží alebo sa vypína celý akoby mal kŕče ale vidím že to je kyselina a chrčí nonstop, vydáva extrémne zvuky a celý sa tým spánkom len pretrápi a my vlastne tiež..nehovoriac o tom ako dlho kým zaspí...
Keď zle spinká je nevrlý potom v bdelom čase.
Zlepšovalo sa to nejako časom alebo ako to u vás prebiehalo?
Tá AR Beba vám nepomohla vôbec? skúšame aj my lebo už sme na prášky ale zatiaľ nevidím rozdiel.
Ďakujem

ivkad115
19. jún 2024

@evelyna123 Dobrý deň, prosím pomohlo vám niečo? Ďakujem.

evelyna123
autor
19. jún 2024

@ivkad115 Dobrý deň, najviac nám pomohlo vysadiť mliečne výrobky, pretože malá má alergiu na bielkovinu kravského mlieka(mala aj krv v stolici). Ak by ste náhodou mali ABKM tak odporúčam fb skupinu kojení pri ABKM, tam som čerpala info. Vyradila som zo stravy ale aj sóju a obmedzila vajíčka (častokrát pridružené reakcie). UM je nutné tiež zmeniť v prípade alergie na bielkovinu kravského mlieka, tam sú potom špeciálne mlieka neocate, alebo napr nutrilon allergy care. Beba AR nám vôbec nepomohla. Gastrotuss tiež veľmi nie :/, ten sme ale dávali len v noci, tak ako píšu
letáku, nepametám si teraz presne . Ak kojíte odporúčam sa skontaktovať s laktačnou poradkyňou či pri kojení nedochádza k veľkému hltaniu vzduchu. U nás pomáhalo aj nechať odgrgnúť. A najviac pomohol čas. V 3, 4 mesiaci sa to začalo upravovať, a teraz v 6tom už ten reflux nemá skoro vobec, aj ked sem tam grcne ale to sa nedá porovnať s ťým čo bolo. Takze v nasom pripade najviac zabralo vyradit mliecne zo stravy, ak ste na UM potom specialne mlieko by mozno pomohlo, odgrgavat, a cas :/ ...

evelyna123
autor
19. jún 2024

@ivkad115 a dosť nás zachránilo aj nosítko(my máme be lenka) kde bola často krát cez deň aj celý spánok (ona vacsinou mavala len kratke 30minutove spanky a trebalo ju douspavat ale to nie kvoli refluxu ale kvoli tomu ze si nevedela predlzit cez den ten spankovy cyklus). Nase jedine stastie bolo ze sme sa v noci ako tak vyspali ze pospala aj 4,5 hodin vkuse tak sme ju odlozili po hodine/dvoch nosenia a spala aj v postielke. Cez den mi ale domacnost stala a bola som rada ze som sa stihla najest :/ ...

otecpoleno
19. jún 2024

@ivkad115 Gastrotuss sme vysadili, nepomahal (alebo nie nejak viditelne). Beba AR sme skusili, nepomohlo, chrčala tiež, ale hlavne upozornujem, ze Beba AR je stale mliecne UM a teda nebolo zlucitelne s vysadenim mliecnej bielkoviny v strave matky.
Takze zhrniem, nam pomohlo nosenie v nositku vo zvislej polohe a vysadit mliecnu bielkovinu/vajcia/soju.