Ahojte maminy.ako som sľúbila , píšem čerstvú skúsenosť o rehabilitačnej nemocnici TETIS v Dunajskej Lužnej.
Na týždennom pobyte som bola teraz na týždeň , nastúpili sme 7.1.2020
Pobyt bol super,strava dobrá,fyzioterapeutka a ostatní personál od "ujov" kuričov, kuchárok až po doktorky.Boli milí, ústretoví a vysmiati a to neprehaňam.
Jediný mínus bol,že na chodbe,kde sme boli ubytovane nie je detský kútik ,ani žiadna spoločenská miestnosť,kde by sme si mamičky mohli posedieť a viac sa spoznať.detsky kútik je v jednej z budov.v zime je to otravné,že v jednej budove bývate,v druhej je kuchyňa,v tretej budove sú rehabilitácie a vo štvrtej doktorky,laser a detský kútik.to stále obliekanie seba aj detí.
Inak sa mi tam páčilo a dokonca vidím na dcérke pokroky.
Chcela som dať čerstvé info.ak máte otázky,kľudne rada odpoviem.
Pri odchode som si nahlásila ďalší letný pobyt. Už sa tam tešíme.pekny deň všetkým 🤗
@nastasias ahoj, mne vždy dala odporúčanie len naša rehabilitačná doktorka, pod ktorú sme spadali, kým sme cvičili Vojtu (teraz máme 15mesiacov , cvičili sme do 12mesiacov).
Ale návrh na liečbu môže vypísať neurológ alebo rehabilitačný doktor.
Prepošlem ti , ako nám to vypísala naša rehabilitačná už po druhý krát.
Od obvodného lekára netreba nič, len teda chorobopis zobrať so sebou na pobyt.Plus posledné aktuálne lekárske správy, ak máš napr.od neurológa, neurochirurga, rehabilitačnej doktorky a podobne , treba poslať všetky "najčerstvejšie ".
Inak ak by si mala otázky, v Tetise pekne nasmerujú, poradia.ked si dáš na net TETIS, je tam kontakt telefónny.nemala som nikdy problém.
My sme tam boli teda 1x v januári a hneď sme sa objednali na leto , prelom júl/august, ale teda kvôli korone sa termín pravdepodobne bude posúvať.budu ma telefonicky kontaktovať.
@brna1989 ďakujem, už som to vyzistila, malo by tam vraj byt na konci napísané, ze odporúča pobyt v DL. No keď som jej volala, teda neurologické, tak mi povedala, že to nie je pre nás, že tam chodia ťažké prípady atď. Predtým mi vravela, že sa mám objednať a dá mi odporúčanie. Takze nakoniec nám to nevyšlo. Dakuj moc za info
@nastasias neviem akú máte diagnózu,ale deti majú hypotonicke svalstvo a už sme tam boli 3x a ideme zase v júli, takže si pýtajte, čo vám patrí 🙂
@janulka_petkulko sak práve mi nemáme žiadnu diagnózu, čo je aj dobre, ale ta jedina otvára dvere. Syn má zlu motoriku, jemnú aj hrubú, no asi to naozaj nie je na kúpeľňu liečbu. Nedokáže držať pero, už ma 5 a pol roka a uchop mu nič nehovorí, nestojí na jednej nohe, neskace atď. Nič vážne, ale chcelo by to nejako nakopnúť. Po narodení mal vážne problemy, bol sledovaný na neurológii. No podľa pani neurologicky nepotrebuje vôbec nič, len doplnky s omega a precvičovať motoriku, ale ako, to už nepovedala. Takže ideme súkromne na fyzioterapiu. Co už.
@janulka_petkulko dobrý den, volali Vám už z tetisu?ja mám termin prelom júl/august , volala som im ,či to kvôli korone neposuvaju
Povedala, že má budú kontaktovať.mesiac nič, tak som písala email 3tyzdne dozadu a odpísala, že budú ma kontaktovať.no neviem kedy, však pomaly je už jul
@brna1989 ja som tam volala minulý týždeň a dali nám termín v polovici júla, ideme na nadštandard, lebo nás je veľa :D, tak asi mali voľnú izbu, možno im treba iba volať a volať, sama som prekvapená, že takto skoro ideme
@janulka_petkulko tak zajtra volám, ďakujem za info 👍
@mili9 na nadštandarde je tv, mikrovlnka,konvica, chladnička, inak sú tieto veci spoločné na chodbe, wc a kúpeľňa sú pre dve izby,ako bunka na internáte, jedlo pre deti nosia pred dvere na stolík, bežné izby majú wc a kúpeľňu spoločnú na konci chodby, strava pre deti je v jedálni, ja som bola aj na bežnej izbe spokojná,ale s dvomi deťmi som šla už na nadštandard, hlavne kvôli kúpeľni,nech mám deti na dohľad, chladničku po ruke
@nikasaj dobrý deň, ja som bola na prvom pobyte v januári a zobrala som si teda malo oblečenia.dcera mala vtedy 10mesiavov a kašičky ,jedlo bolo všade 😁
Treba určite aspoň 10bodyčiek.pyzamko stačí jedno, mozno dve. Teplačikov aspoň 5.no ono je to ťažko, vy si skôr poznate, či vám veľa aj doma zašpini alebo nie.v zime je nanič to, že stále hore dole obliekať , vyzliekať,to je také otravné.leto je lepšie , aj sa dá oprať a majú vonku vešiaky na bielizeň v areáli a je to hneď suché.inak je v izbách teplučko, ja som dokonca vypla radiátor, lebo teplo až moc bolo .a pre vás ako maminu, domáce oblečenie stačí.teplakove súpravy a tričká.
@nikasaj neviem ako staré máte dieťatko,ale zoberte hračky určite.lebo v zime sú dlhé dni.v lete je to super, lebo v areáli sú hojdačky, auta, motorky, lavičky pre mamičky.no v zime to bolo zdĺhavé.ja som síce s dcérkou chodila na dlhé prechádzky, inak by som sa aj ja sama unudila.ja som ju mala v kočari, takže sa dalo.na zimu je tam herňa, kde sa kúri a je tam aj telka ,ale teraz počas korony, herňu zatvorili.takze hračky zobrať určite.
Pobyt máme schválený . Dnes som zaslala papiere a nastupujeme 1.3. Čakala som dlhšiu čakaciu dobu 😁
@foxina89 vonku je veľký areál.da sa tam prechádzať.dnes mi poslali pozvánku a nesmie sa vychádzať z areálu von, ako sa dá vždy.kvoli korone a plus sa nesmie okrem pacienta a sprievodnej osoby ubytovať nikto iný.ako to napr bolo predtým,že sa brali starší súrodenci.teraz je to zakázané.
Mne tam chýbali misky umelohmotne ,kde som si prehodila jedlo,ktoré som si odniesla z kuchyne.teraz je aj tak spoločne stravovanie asi zakázané a bude sa stravovať v izbách.netusim,aké sú teraz postupy.inak myslím,že nám tam nechýbalo.
Stránku som neštudovala.ani neviem,čo tam majú napísané.
@brna1989 ahoj super, ďakujeme za skúsenosť, chcem sa spýtať, ako ste sa pri hlasovali? Jaj mam od neurologicky správu z vyšetrenia, kde sa píše, že sa odporúča stimulácia hrubej aj jemnej motoriky. Toto mi poslala, keď som si pýtala odporučenie do Tetisu. Už s tým má skúsenosť, takže snáď je to dobre, aj keď mi to príjde cudne. Treba ešte od obvodnej odporúčanie a výpis z chorobopisu? Ďakujem moc!