Ahojte. Chcela som sa opytat ako funguje testovanie proti covidu19. Mam doma 9 mesačnú ja som pozitívna snazim sa aby to nemala nosím rúško a rukavice. No aj tak ma príznaky potrebujem poradit ako ju dat otestovať skúšala som doma antigenovy test len tie testy vobec neukazujú dobre. Mate nejaké rady. Za každú radu budem vďačná.
@kikinaaaa tak ju objednaj na pcr, ak ti antigenove testovanie nestaci. ja len nerozumiem, naco testovat take drobatko? naco potrebujes vediet, ci ma/nema covid?
@kikinaaaa ja by som ju tiez netestovala. Naco? Ale teda ak chces, objednaj ju. Pcr robi vyter iba z podnebia ustociek, takze je to v uplnej pohodicke.
@matkahelka - možno kvôli prípadným post covid problémom. Ak by sa náhodou neskôr niečo vyskytlo, aby vedeli správne zareagovať liečbou. Inak v tom nevidím ani ja zmysel pri takom malinkom bábätku.
@katrinka8 to uz je aka blbost. ved post covid sa da identifikovat aj bez toho, aby mala covid potvrdeny. ja mam 2-mesacnu a keby mala covid, posledne, co by mi napadlo ju trapit testovanim.
Neviem ako si robila antigen, ale skus jej spravit z ust/jazyka ak si robila len z nosa. Nam vychadzali len takto a aj to take slabe duchy, ze som musela zmurit aby som ich nasla - pozitivne ale boli, pcr potvrdilo.
@kikinaaaa my sme aktualne cela rodina pozitivna. Mame 3mesacnu a tiez je urcite pozitivna. Ma uplne rovnake priznaky ako my ostatni. Ale ani v sne by mi nenapadlo testovat ju. Ved naco? Ved ona covidpass nepotrebuje a ked som volala nasej pediatricke, sama povedala, ze zbytocne by som ju testovala. Poznacila jej do karty, ze je pozitivna.
@kikinaaaa my sme testovali doma ročnú a hneď jej vybehli dve čiarky. Okrem toho keď ti doma ukazuje negatívne tak neriešila by som. Načo ju zbytočne nosiť po testovaniach? ona nepotrebuje mat doklad o prekonani