Test na celiakiu - skreslia 2 týždne bez lepku výsledky?

katus226
13. jún 2022

O tyzden ma dcerka odber krvi kvoli podozreniu, ze jej problemy robi lepok. Pred tyzdnom som jej vysadila lepok, doteraz papala vsetko. Keby som este ten tyzden do vysetrenia lepok nedavala alebo len malicko (dnes uz som napr dala), skresli to vysledky? Dost sa bojim. Ked som sa pytala u dr, nejako jednoznacne sa nevyjadrili. Mate skusenosti? Dakujem!

majla87
13. jún 2022

@katus226 ak jej budu robit protilatky, tak ano, skresli to vysledok. Dieta sa neodporuca, pokym to nie je dosetrene, lebo to vyjde negativne a celiakiu mat aj tak moze.

katus226
autor
13. jún 2022

@majla87 dakujem za radu, asi ano protilatky. Skusim davat pomenej, ale predsa. Len mi bude stiskat polky az do testu 🙈

kacena4
13. jún 2022

@katus226 poho pomenej, ak chces zistit celiakiu, najprv musi mat kontakt s danym alergenom ak ho nema vysledky bufu skreslene

travelllerka
13. jún 2022

Nám prízvukovali, že ma mat pred biopsiou 3 lepkove jedla denne, určite nevyradovat

majamat
13. jún 2022

@katus226 dieta sice skresluje vysledky, ale za 2t protilatky nedokazu tak rapidne poklesnut. cize davaj teraz lepok. nevylucuj ho, kym sa nedokonci diagnostika

travelllerka
13. jún 2022

Teraz čítam, že len krv jej idú brat. Určite zarad lepok naspäť, ja si myslim

majamat
13. jún 2022

@travelllerka ja som dokonca pocula, ze 4 lepkove jedla. no ale vsak to je jedno, jednoducho ho musi byt dostatok.

evkamotka
13. jún 2022

Urcite si vopred zavolaj kam mate ist a povec im to, nech sa zbytocne neprezeniet na testy. Mne dr prizvukoval lepok do testov nevyradzovat