icon

Test na alergiu u 9 mesačnej dcéry

gemelos
16. jan 2018

Prosím Vás dá sa kúpiť test, ktorým by som doma zistila alergie u mojej 9-mesačnej dcéry?
Sú aj pre takéto malé bábatka?

Strana
z2
tova
17. jan 2018

@gemelos ano mojej robili v 9 mes. krvny test na alergie a robia uz aj novonarodencom

bibistec
17. jan 2018

Domace testy neodporucam nemusia byt spolahlive. Alergie vam zistia u lekarky ale problem mozu byt intolerancie a toto lekari nerobia iba sukromne a je to platene. Neviem ake mate tazkosti

caray
17. jan 2018

s takým malým dieťatkom by som asi radšej šla k doktorovi. hentie testy nemusia byť úplne presné

luba41
17. jan 2018

ak máš podozrenie na alergie, tak v tomto veku určite na potravinové alergie..to si vieš odpozorovať sama, ved také dieťa ešte až tak vela toho nejedáva, tak si vieš odpozorovať každú potravinu..ak dojčíš, tak budeš vylučovacou metodou zistovať aj na sebe..v tomto veku testy u lekára nepovedia nič- možu vyjst falošne pozitivne, falošne negativne..

moncurienula
17. jan 2018

Tie testy maju nejake vekove obmedzenie?

sanssa
17. jan 2018

domaci test? neviem, ci by som takemu verila. skor si normalne zajdi k pediatricke ak mas nejake podozrenie a ona ta uz posle

kaja73
17. jan 2018

krvne testy hlavne potravinove su velmi nespolahlive a u malych deti obzvast. treba si to vypozorvat ved toho este tolko taketo dieta nepapa ..kazdu potraviny sledovat 3-4 dni az potom davat novu..pelove alergie sa robia neskor koznym testom..laktoza sa da ale zistit..terba na to vasak 3 hodinove testova spojene s 3 ci 4 odbermi krvi za tu dobu z prsta...je to pomerne narocne na cas a dieta ten test.

hettinka
17. jan 2018

@gemelos zistiť niečo môžeš, ale neviem, nakoľko by som to brala ako spoľahlivé a nakoľko to vieš doma správne vyhodnotiť
mne povedala pediatrička z krvi, že syn ma alergiu na mlieko aj soju ... a nakoniec u alergologičky povedali, že žiadnu nemá. Že ani pediater to nemôže vyhodnotiť, len alergolog. Síce tam mal niečo zvýšené, ale výsledok bol interpretovaný nesprávne. Ja nie som lekár, tak tomu úplne nerozumiem, alergologička mi to takto povedala...

Takže ak máš podozrenie, smer odborník a nevyhadzuj peniaze za domáce testy...

gemelos
autor
18. jan 2018

Co toto je?

gemelos
autor
18. jan 2018
bibistec
18. jan 2018

@gemelos to ma dlhodobo ci len po jedle? Ak len po jedle moze to byt hit ak dlhodobo kludne atopicky ale zle vidno. Lekarka povedala co?

gemelos
autor
18. jan 2018

malá má 9 meciacov a u detskej dr. sme boli. Vraj to vyzerá ako reakcia na jedlo...no nič nové jej posledný mesiac nedávam. Môže to byť aj z vody mestskej? ked ju kúpeme? dala nám 3x za deň 7 kv. fenistilu a kúpať v ovsenom kúpeli, no po kúpeli to má ešte horšie.

gemelos
autor
18. jan 2018

je to červená suchá koža

bibistec
18. jan 2018

@gemelos ale ma to len niekolko hodin po jedle? Ci to ma v kuse?

bibistec
18. jan 2018

A odkwdy to ma? Po zacati prikrmovania?

bibistec
18. jan 2018

Tu vodu z vodovodu vidite suvis? Prestahovali ste sa do ineho ojresu kde je iba voda?

gemelos
autor
18. jan 2018

Ona to nemala z jedného dňa na druhý, začala mať iba suché nožičky a tak sme mysleli, že kombinácia zima, pančušky, štvornožkovania..potom sa jej spravili červené mapy hore na chodidlách a za kolenami a neskôr malé bodky červené na brušku a vzadu na zadočkom tie červené suché flaky. Takže to začalo možno pred mesiacom... vtedy som začala dávať kaše na večer "na dobrú noc". Tie som teraz vysadila, ale žiadna zmena. Nekojím, od mesiaca pije Hipp. No a to kúpanie... cca 2 mesaice sa kúpe tak že sedí vo vani sama, presne po tade ako má všetko červené a kúpe sa cca 15-20 min. sedavé kúpele. Predtým to bolo iba tak narýchlo poležato. Ale kúpeme každý 2 - 3 deň, nie každý deń. No po každom kakaní ju máčam vo vode.

gemelos
autor
18. jan 2018

a má to stále.. ráno bledšie..ale cez den je to viac zčervenie.. Tiež ma napadlo, či to nie je z pečiva, ktoré začala jesť viac..ale neviem či lepok takto by reagoval na kožu. Na rukách to nemá..ani na tvári

luba41
18. jan 2018

ovsený kúpel zruš, kup len v čistej vode, je to premnožená kvasinka vplyvom nesprávneho zloženia stravy..vela sacharidov v strave / obilniny, sladké ovocie, sladká zelenina/, mlieka a mliečneho atd..zorientuj sa odla tohto napr. https://www.modrykonik.sk/atopicky-ekzem/

emili31
18. jan 2018

@gemelos nas maly mal podobne a bol to zlaty stafylokok..ziadne blbosti nerieste a chodte koznej

gemelos
autor
18. jan 2018

@luba41 to mi dáva celkom aj zmysel. Malá ma skoro v každom príkrme zemiak, cuketu, mrkvu + iné... ryža jej moc nechutí a tak je to na 99% všetko zemiakové.

gemelos
autor
18. jan 2018

@emili31 ako to zistia? z krvi?

luba41
18. jan 2018

@gemelos tak obmedz mlieko na minimum, ak musí-tak len ráno večer / zatial/..píšeš pečivo, zruš alebo vymen za inu obilninu a len doobeda.. mrkva, zemiak , petržlen, cuketa, cvikla a pod - vymen za zelené zeleniny / može sa aj tam najst alergen-odsleduj/, ..banan, sladké ovocie- radšej varené jablko a tiež radšej dopoludnia..var polievky, mäso , sleduj zloženie aj ak kupuješ hotové v pohárikoch.. zkrvi nezistia nič, ty musíš pozorovať

svetielocko
18. jan 2018

Aj u mojej dcery vyzeral ekzem presne takto. Zacalo jej to mokvat a tyzden sme boli hospitalizocane. Sup ku koznej. Uvidis,co ti povie. Pripadne potom alergolog nech jej spravi testy na potravinovu alergiu. A ako prvy krok vysad preventivne mlieko a mliecne vyrobky. Tie taketo veci sposobuju asi najcadtejsie.Ak by to ak bolo zbytocne,tych par dni kym ju pozrie odbornik,o nic nepride.
U nas - kozna pomohla kortikoidmi vyliecit najhorsie. Potom zauradovala alergologicka a ked som upravila stravu podla jej pokynov, zastabilizovalo sa to (premastujeme a kym drzi dietu mame ekzem pod kontrolou). Bez upravy stravy by sme asi museli byt stale na kortikoidoch.
Nehovorim,ze to musi byt vas pripad,ale cim skor to ries s odbornikmi lebo sa to len zhorsi,kym nepridete na to,kde je pes zakopany. Drzim palce 🙂

gemelos
autor
18. jan 2018

@svetielocko Ďakujem, no teraz si to bez mlieka predstaviť ani neviem 😔 V noci sa budí aj 2 - 3x na mlieko, večer ho má pred spaním a ráno pri vstávaní. Nič iné mliečne zatial nedávam, ani jogurty som neskúšala ešte a tak si neviem predstaviť že žiadne mlieko 🙄

svetielocko
18. jan 2018

@gemelos pripadne su take hypoalergenne mlieka. Ale suhlasim s komentarom vyssie, ze to bude asi zlaty stafylokok, ktory robi tuto sarapatu. Aj to sme mali v tom ekzeme zanesene 🙂 Treba to preliecit (pravdepodobne atb mast) a potom sa uvidi, ci sa jej stale robi ekzem (a treba to nejako riesit) alebo budete mat pokoj 🙂
Bez zajtra ku koznej, ta ti najlepsie poradi. (a na mlieka zatial kasli, az ked by ti ekzem neustupoval, resp. kym ti to dr neodporuci)

kaja73
18. jan 2018

@gemelos moj mal takuto reakciu na ockovanie..cervene flaky po tele..pekne to do mesiaca same zmzilo,ale dali sme dalsie kolo vakcin a reakcia nastala hned do hodiny na nozickach a do druheho dna na celom tele..,cele telo mal v ohni..to uz ale nezmzlo do mesiaca ako po prvej vakcine..trapili sme sa 2 roky..preslo to do ekzemu potom uz.

hettinka
18. jan 2018

@gemelos no môže to mať z jedla, ale napr. aj z prádla, reakcia na zmenu prášku na pranie, aviváže, niečo vo vode ...
Syn mal problémy z mlieka, on bol tiež na UM a ked som mu po 1. narodeninách dala kravské, vyzeralo to dosť podobne, červené flaky, svrbivé, ale aj niekedy nesvrbivé. Dr. spravila testy a vyhlásila, že má "alergiu na mlieko" a radšej nemám dávať ani soju... Mne kázala Dr. dávať HA mlieko, to malý nechcel absolútne piť, tam sme dávali normálny Nutrilon a toleroval aj kyslomliečne výrobky, jogurty, actimel, z toho reakcie nemal.
Bola som potom aj na alergológii, povedala mi tam, že on alergiu nemá, že jej tam nič neukazuje. Ale že ked mu teda mlieko dobre nerobí, nech ho nepije, a že z toho aj môže vyrásť ,,, asi okolo 6 rokov sa to naozaj potom upravilo, teraz už pohár mlieka vypije bez následkov.

Ja by som šla na alergologiu, pediatri toto nevedia zhodnotiť, nie sú odborníci.

maykaaa1122
18. jan 2018

s takým malým dieťatkom by som asi radšej šla k doktorovi. hentie testy nemusia byť úplne presné..a na fotkach to vyzera ako ekzem..kazdopadne, na tvojom mieste by som v prvom rade riesila dr..🙂

emili31
18. jan 2018

@gemelos nie, lekarka iba tycinkou prejde po tom mieste a o tyzden mate vysledky...cize prve chodte koznej..nam to zmizlo po natreti na druhy den uz to bolo o 80 percent dole..a ked nepomoze kozna tak rieste alergologa - z krvy

gemelos
autor
18. jan 2018

@maykaaa1122 boli sme u detskej lekárky, predpísala fenistil a vraj to je asi z niečoho čo zjedla. Tak preto som chcela ten test, lebo ak by to bolo z potraviny, netuším čo mám začať vyraďovať a dúfala som, že ten test mi v tom pomôže.
@hettinka prášok sme nemenili, to ma napadlo ako prvé, po kúpeli sa jej to vždy zhorší. A ak by mala alergiu na mlieko alebo laktózu je možné že až teraz by sa to prejavilo, ked UM pije už od 1. mesaica?

Strana
z2