Mojmu 14 mesacnemu synovi boli predpisane termoplasticke dlahy na obe dolne koncatiny ( diagnoza- varozita kolien a predkoleni). Ma s tym niekto skusenost? Ako dlho to nosili vase deti a ako to zvladali? Dakujem za odpovede.
Jedna cacora to mnela od roka az do ted a druha od dvou let taky do ted.Nesmej zadny odstrkovadla a kazdy pul rok kontrola plus ted dostanou vlozky do bot nebo specialni obuv.Kacka ty ortezy mnela jeste spojeny zeleznou tyci.A jeste musime hlidat jak sedi nesmi davat nohy za sebe.Musi sedet z nohama pred sebou nebo turecky sed.V cervnu jdeme na kontrolu a kdyz to bude zase spatny opet nasadej ortezy.
Zvykli si rychle proste to musej mit a hotovo 🙂 a mneli to taky i v noci..Jasne zkousej to tak sem to znovu nasazovala az si na to zvykli ale nikdy sem neustoupila proste musi to mit.ale neni to lecba na pul roku je to nadlouho.Plus kacka mnela jeste chodici strojek na kycle a zvladla vse na 1 🙂
@anita79 Jenda stál od 7mi měsíců a v 10 měsících běhal regulérně sám. Měl málo vitamínu D, jelikož měl silný reflux. Doktoři óčka odůvodnili tím, že jak se začal brzy stavět a chodit, tak měl ještě měkké kosti a ty tu zátěž neunesly. Neříkám, že je to stejné i u tvého synka, to bych si netroufla.... Jen mi dlahy přijdou tak velký zásah do života, že bych je konzultovlal ještě s někým.
tak uz mame dlahy doma- ma to na chodile a na celej nohe az hore- vobec v tom nevie chodit, kedze sa noha neohyna ani v clenku a ni v kolene ☹
No bude to tezky 😒 .musi se v tom naucit chodit az to bude umet tak zase bude litat 🙂 deti se ucej rychle 😉 Holky si na to zvykli a pak to nechteli sundat 🙂 .Mne neobdivujte to ty moje holky to zvladli na 1s hvezdickou 🙂 ja sem doma jen bulela 😉
@marty2008 chodit uz v tom celkom dobre vie- ale tak velmi na siroko, kedze je to spevnene v kolenach a clenkoch, vonku je velmi mrzuty-mechce byt v kociku- a na chodenie v ortezach je zima (ma to ako sandale) , zase neviem ako bude v lete, ked bude horuco a ma pod tym nosit puncochy. Den zvladame celkom dobre , ale noc zatial nie- uz asi 3 tyzdne je zahlieneny a kasle tak, ze niekedy aj v noci zvracia, tak v noci to velmi nema-max. do polnoci-aj to je do vtedy 5x hore.
Kacka chodi jeste ze siroka ted.Ted by ji mneli pomoc ty vlozky do bot.Noste pod to puncochy ja sem v lete parkrat nedala a mneli ekzem nebo zapareninu nevim co to bylo.No a museli vydrzet v kocarku mi sme to mneli taky jako sandale a jeste spojeny zeleznou tyci takze kacka se mohla jen plazit.Pak sme je mohli davat jen na noc tak pak uz litala jen se strojkem na kycle.ona tech vad mnela vic ale je to statecna holcicka vse zmakla lip nez ja.Jo a kdyz byli marod tak sme to treba tyden nedavali aby si udelali pri spani pohodli 😉
Podle rustu kazdy 3mesice na kontrolu a ted 1 za pul roku.
nikto sa s tym nestretol?