Termoplastické dlahy a varozita kolien u 14 mesačného

anita79
25. feb 2012

Mojmu 14 mesacnemu synovi boli predpisane termoplasticke dlahy na obe dolne koncatiny ( diagnoza- varozita kolien a predkoleni). Ma s tym niekto skusenost? Ako dlho to nosili vase deti a ako to zvladali? Dakujem za odpovede.

anita79
autor
25. feb 2012

nikto sa s tym nestretol?

marty2008
25. feb 2012

Jedna cacora to mnela od roka az do ted a druha od dvou let taky do ted.Nesmej zadny odstrkovadla a kazdy pul rok kontrola plus ted dostanou vlozky do bot nebo specialni obuv.Kacka ty ortezy mnela jeste spojeny zeleznou tyci.A jeste musime hlidat jak sedi nesmi davat nohy za sebe.Musi sedet z nohama pred sebou nebo turecky sed.V cervnu jdeme na kontrolu a kdyz to bude zase spatny opet nasadej ortezy.

anita79
autor
26. feb 2012

@marty2008 dakujem za odpoved. A ako si na to dievcata zvykli- ja si totiz vobec neviem predstavit, ze to maly bude mat-bojim sa ze to bude davat dole. Ma to mat aj v noci. Zatial ich doma nemame u vo vyrobe. Dostal to kvoli noham do O a vybocenym kolenam

marty2008
26. feb 2012

Zvykli si rychle proste to musej mit a hotovo 🙂 a mneli to taky i v noci..Jasne zkousej to tak sem to znovu nasazovala az si na to zvykli ale nikdy sem neustoupila proste musi to mit.ale neni to lecba na pul roku je to nadlouho.Plus kacka mnela jeste chodici strojek na kycle a zvladla vse na 1 🙂

ludva
26. feb 2012

@anita79 Já nevím, nevím. Zkusili jste i názor jiného lékaře? Můj synek měl před lety taky nohy do "O", málem dostal také dlahy, ale zkusili jsme názor ještě 2 ortopedů a ti tuto léčbu nedoporučili. Dneska po 10 letech má Jenda nohy jako pravítka.....

anita79
autor
26. feb 2012

@ludva och tak neviem... u nas v okoli je vseobecne problem s dobrymi ortopedmi :( ale mozno by este trebalo niekoho skusit- on ma aj vybocene kolena- ma len 14 mesiacov-chodi od 11mes.

ludva
26. feb 2012

@anita79 Jenda stál od 7mi měsíců a v 10 měsících běhal regulérně sám. Měl málo vitamínu D, jelikož měl silný reflux. Doktoři óčka odůvodnili tím, že jak se začal brzy stavět a chodit, tak měl ještě měkké kosti a ty tu zátěž neunesly. Neříkám, že je to stejné i u tvého synka, to bych si netroufla.... Jen mi dlahy přijdou tak velký zásah do života, že bych je konzultovlal ještě s někým.

anita79
autor
26. feb 2012

@ludva aj nam to zdovodnila lekarka nedostatkom D vit- resp, ze ho jeho telo nespracovava- a zvisili sme vigantol na 3kvapky- neviem ci dost- maly sa dost skoro zacal stavat na nohy a je to velke dieta- aj vyska aj vaha- teraz 14 mes. ma 14kg.

ludva
26. feb 2012

@anita79 Jendovi déčko dokonce píchali, ale je to dost bolestivá injekce.... nevím, jeslti zabrala, ale nohy má rovné, kolena jako Hurvínek, ale to spíš proto, že je hubeňour ☹ Sportuje, dělá atletiku, momentálně chodíme na rehábku kv. zádům, ale jinak se mudře kolena líbí 🙂

anita79
autor
2. mar 2012

tak uz mame dlahy doma- ma to na chodile a na celej nohe az hore- vobec v tom nevie chodit, kedze sa noha neohyna ani v clenku a ni v kolene ☹

anita79
autor
5. mar 2012

@marty2008 chcem vam vyjadrit obdiv, ako ste to zvladali s dvoma detmi a ortezami. U nas to zatial nevyzera dobre- maly je z toho riadne nervozny, bol zvyknuty behat, teraz urobi zopar krokov.

marty2008
22. mar 2012

No bude to tezky 😒 .musi se v tom naucit chodit az to bude umet tak zase bude litat 🙂 deti se ucej rychle 😉 Holky si na to zvykli a pak to nechteli sundat 🙂 .Mne neobdivujte to ty moje holky to zvladli na 1s hvezdickou 🙂 ja sem doma jen bulela 😉

anita79
autor
23. mar 2012

@marty2008 chodit uz v tom celkom dobre vie- ale tak velmi na siroko, kedze je to spevnene v kolenach a clenkoch, vonku je velmi mrzuty-mechce byt v kociku- a na chodenie v ortezach je zima (ma to ako sandale) , zase neviem ako bude v lete, ked bude horuco a ma pod tym nosit puncochy. Den zvladame celkom dobre , ale noc zatial nie- uz asi 3 tyzdne je zahlieneny a kasle tak, ze niekedy aj v noci zvracia, tak v noci to velmi nema-max. do polnoci-aj to je do vtedy 5x hore.

marty2008
23. mar 2012

Kacka chodi jeste ze siroka ted.Ted by ji mneli pomoc ty vlozky do bot.Noste pod to puncochy ja sem v lete parkrat nedala a mneli ekzem nebo zapareninu nevim co to bylo.No a museli vydrzet v kocarku mi sme to mneli taky jako sandale a jeste spojeny zeleznou tyci takze kacka se mohla jen plazit.Pak sme je mohli davat jen na noc tak pak uz litala jen se strojkem na kycle.ona tech vad mnela vic ale je to statecna holcicka vse zmakla lip nez ja.Jo a kdyz byli marod tak sme to treba tyden nedavali aby si udelali pri spani pohodli 😉

anita79
autor
16. máj 2012

@marty2008 ahoj-prosim ta, ako casto vam tie ortezy menili-my nosime 3. mesiac a uz sa mi zda, ze nesedia.

marty2008
31. máj 2012

Podle rustu kazdy 3mesice na kontrolu a ted 1 za pul roku.