Teploty každé 3 hodiny

dubek
23. dec 2022

Som tu zas a už totálne zúfalá dcéra 4r. Mala pred týždňom zevraj nejaké vírusové ochorenie teplotou ala 4-5 dní dávali sme lieky od teploty vitamíny po týždni t.j včera začala znovu teplotovat boli sme ráno u Dr.zapalene priedušky dostala cefzil a sirup ambroxol ....teploty ma pravidelne každé 3hod .prosím ako mam postupovať pri takýchto teplotách bojím sa že ju predávkujem liekmi že jej ublížim od septembra sa nevieme z toho dostať prosím poraďte mi striedam paralen z nurofen9m prepáčte za chybi som v úplnom strese a bojím sa

dzulli1980
23. dec 2022

A akú má teplotu, keď musíš striedať po troch hodinách?

hilda08
23. dec 2022

@dubek aké ma vysoké teploty?

dubek
autor
23. dec 2022

@dzulli1980 najvyššiu mala 39.1 to som dala aj obklady

dubek
autor
23. dec 2022

@hilda08 najvyššiu dnes 39.1 po troch hodinách 38.5-6

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
23. dec 2022

@dubek ako davas lieky? Striedas nurofen s paralenom? Diatatocne davky? 39,1 podla mba este netreba zabal. Moji takto tahali tyzden, cele noci 39 az 40... ale dalo sa zrazat nurofenom.

dubek
autor
23. dec 2022

@veronika4495
@ukulela ako často si podávala lieky striedala si ?

dzulli1980
23. dec 2022

To nie je teplota, pri ktorej treba striedať lieky po troch hodinách, treba zrážať inak ... rozkrojeným citrónom natierať stopy, lýtka, dať rozkrojený zemiak do ponožky, dávať dieťaťu často piť, veľmi ho neobliekať ... pokiaľ by nešlo zraziť ani tak, vtedy by som podala liek po troch hodinách ... moja dcéra máva štandardne pri chorobe teplotu cez 40 st., ja začínam dávať zábaly, keď ide teplota nad 39,5 st. ...
@dubek

ukulela
23. dec 2022

@dubek stacilo nurofenpo 8 hodinach. Ked mal 40, sprchovali sme. Inac ked treba, striedam. A mojim lepsie zrazi teplotu paralen. Nurofen zas lepsie tlmi bolest u nas. . Len som teraz nemaoa panadolovy sirup.

hilda08
23. dec 2022

@dubek treba sa riadit aj tym, ze ak ma studené ruky/nohy teplota este stúpa, ak ich ma uz horúce teplota uz výrazne nestúpne…pomaha aj “roztlacat” teplotu z jadra so končatín, moj ma pri kazdej chorobe 40ky

lilizzachy
23. dec 2022

@dubek ja striedam lieky ak je potrebné každé 4 hodiny, ak skôr robím zábal. Pri covid sa nám osvedčili čipky do zadku, zaberajú rýchlejšie.

nikha2809
23. dec 2022

Ane moja dr.vzdy vraví že pri vysokej horúčke striedať každé tri hodiny, to že by sa malo až po štyroch som čítala až tu 🤷

nadazdi
23. dec 2022

Ja mojim babám vyzražam aj 40tky metódou koža na kožu, cca po hodine sa potim s nimi.. naposledy však pri chrípke mi mala kaslala do ucha a skončila som na antibiotikách 😂 nakoľko mame febrilne kŕče cela rodina v detstve, nemôžem im dávať zábaly a raz mala tento kŕč aj ked som podala liek, že jej rýchlo zrazil teplotu, už si ich proste dávam hole na seba, prikryjeme sa a čakáme.. či zápal obličiek alebo zápal priedušiek z chrípky, všetko som takto zrazila 😁

luliu
23. dec 2022

@dubek normálne môžeš striedať Paralen a nurofen každé 3h, nepredavkujes ju. Syn tak berie od malička, ak má teploty sú vysoké a nezrazitelne.

dubek
autor
23. dec 2022

@luliu ďakujem

ukulela
23. dec 2022

@dubek zase pozor, striedat mozes, ale nesmies presiahnut davku jednotlivych liekom. Ia davam nurofen kazdych 8. No ak do 2-3 hod neklesne, supam paralen. Cipok zaberie rychlejsie.

luliu
23. dec 2022

@ukulela ono to krásne vychádza každých 6h nurofen alebo Paralen, teda striedať kľudne po 3h ak je to potrebne. A dennú dávku nepresiahne

kiki234
23. dec 2022

V prvom rade si skontroluj letak a pozri sa ci davas dostatok lieku (minule tu bola tiez podobna tema a nakoniec sa zistilo ze mamka dava ovela nizsiu davku a koli tomu horucka neklesala). A tiez si skontroluj dennu davku aby si nemala strach. Teda pozri si kolko je mx denna davka a zrataj si kolko si dala za 24 hodin. Nikde nepises ako je to napriklad v noci. Teraz velmi vela citam a aj vela kamosiek chytilo chripky a tiez hovoria ze deti maju 5 dni horucku potom sa to zlepsi. Moje nic take zatial nemali, ale pri corone som davala kupel. Nie sprchu a ani nie obklady. Jednoducho som naplnila bud vanicku, ak bolo velmi zle tak velku vanu a sla som s detmi, kvoli podpore a odreagivaniu. Normalne napusti vodu ako pri kupabi, nasledne zober milion hraciek, u nas su top pohariky kde si prelievaju vodu. To ich bavi najviac a dieta drz co najdlhsie vo vanicke. Ako chladne vodicka, chladne pomaly aj dieta. V tomto je dobra mama, moze odputavat pozornost, hrat sa s dietatom, santit a spliechat a dieta menej vnima tu studensiu vodu a nie je tak vystresovane ako pri sprche alebo pri zabale. Pozri si tu dennu davku ako si na tom. Este napisem ze cipky nam zaberali lepsie avsak jedno z deti 8ch nonstop vytlacalo. Teda dala som cipok a kukla som o 3 minuty do plieny a polovica uz vonku. Aj na to treba dat pozor, pedi mi povedala ze do 10minut by sa malo pockat a sledovat ten cipok ci dieta nevytlaci. Pri jednom som teda cipok vymenila stale ho vytlacala, uspel sirup a aj jej chutil. Ak davas cipky a nahodou byhene bud sa pokus ten isty narvat spat alebo uz nedavaj novy ale odrez z neho aby mal podobnu velkost ako ten co dieta vytlaci.

miiceencoovaa
23. dec 2022

@kiki234 wau toto sa mi veľmi páči. Keď bude maly teplotovat, tak to vyskúšam ☺️

kiki234
23. dec 2022

@miiceencoovaa dufam ze nebude treba 🙂 radsej nech je zdravucky 🙂

miiceencoovaa
23. dec 2022

@kiki234 áno, mohol by už byt zdravý aspoň dva mesiace 😳

dzulli1980
23. dec 2022

Neviem teda, pri akých teplotách detí si toto realizovala, no pokiaľ má dieťa teplotu cez 40 st., nejaké "šantenie" vo vode a "milión hračiek" k tomu ho baviť nebude, to mi ver ... pri takej teplote sú deti ako handrové bábiky.
@kiki234

kiki234
23. dec 2022

@miiceencoovaa moji maju este len 1 a 2 roky takze zatial, musim si zaklopat okrem corony u oboch alebo u troch ak mam rataj aj seba, a starsia mala hned po corone crevnu vyrozu nas este nic ine nechytilo. Ta corona nas dala dolu, hlavne starsiu ta sa trapila 2 tyzdne s horuckami, schudla 2kg a este ako bonus hned na druhy den co bola fit dostala crevnu vyrozu. Chudatko male, ale zvladla to na jednicku, ako velka zena 🙂 neviem si predstavit v jej kozi toho mojho maleho chlapa 😀 ona ani pri stolickach nezaplakala, len som ich zbadala. On pri kazdom jednom to dal dobre najavo 😀

kiki234
23. dec 2022

@dzulli1980 toto '' santenie vo vode '' som realizovala vzdy ked teplota vysla nad 39 a mali sme dost casu na liek 🙂 treba vyskusat a potom komentovat 🙂 alebo si zahryznut do jazyka, ked viem ze to nedokazem a ani sa o to nepokusim

dzulli1980
23. dec 2022

@kiki234 Prepáč, neverím ... dcéra má pri každej chorobe teplotu v intervale 40 - 42 st., je ako handrová bábika, za mňa je tento Tvoj príspevok strašne naivný ... pri takejto teplote chcú deti len spať a spať a ak ich aj nasilu takto vopcháš do vody a snažíš sa "šantiť s nimi s miliónmi hračiek", len ich trápiš ... dieťa, pri takejto teplote, potrebuje hlavne pokoj.
@kiki234

kiki234
23. dec 2022

@dzulli1980 prepac, neverim.

marianarem
24. dec 2022

@dzulli1980 @kiki234 Asi mate pravdu obidve. Nie vsetko plati na kazde dieta a pri kazdej chorobe. Ja som u maleho zazila, ze mal 38 a bol uz vtedy ako handrova babika. Len lezal, ledva mlel. Minule mal sopel, ale behal, smial sa, jedol aj pil. A potom pri nahodnom dotyku som citila ze je horuci. Odmerala som a tiez tych 38. Verim ze niektore deti su pri niektorej chorobe aj pri 39 schopne sa ist hrat do vane. Ja som napriklad raz mala chorobu ze 5dni 39 a ani som tomu teplomeru nechcela verit, lebo normalne som bola funkcna. Myslela som ze bude tak 37.5.

soldi
24. dec 2022

@dzulli1980 moje deti pri teplote cez 39 funguju uplne normalne pri niektorych virusoch. Pri niektorych su odpalene. Cize to je individualne. To, ze si nieco nezazila, neznamena, ze sa to nedeje

soldi
24. dec 2022

@dubek ked zrazas teplotu stale hned ako vystupi nad 38, tak znemoznujes telu liecit sa, preto to tak dlho trva. Dietatu sa nic nestane aj ked ma 39, to uz nie je novorodenec.
Podavaj vela tekutin a lieky daj az ked bude mat nad 39

kleopatra114
24. dec 2022

Moja pri bežných vírusoch pri 39,5 skace po posteli a salie sa . Teraz pri chrípke mala 38 a nevstala prvý deň z postele - nie je choroba ako choroba