Teploty a podávanie liekov 1,5-ročnému dieťaťu

13. nov 2024

Ahojte, syn od včera rana teplotuje. Keďže sa mu teplota dvíha skôr po podaní lieku tak každé 4 hodiny podávam na striedačku cipky paralen a nurofen. Paralen mu zabera oveľa menej ako nurofen čiže po paralelne robim aj zabaly. Takto mi radila doktorka. Už mi je naozaj blbe volat jej opat ale je to prvý krát čo takto teplotuje a ja som z toho vystresovana 😃 energie ma až až na to že teplotuje, akurát mu teplota nikdy neklesne pod 37,7 a ja sa chcem opýtať tu či je to v poriadku či ešte čakať do zajtra, všade citam že deti tak 3 dni zvyknu teplotovat ale keďže u nás toto ešte nebolo tak som neistá 😕
A či je to v poriadku toľko dni aj noci vkuse podávať lieky proti teplote

katesocka
13. nov 2024

Akú vysokú zvykne mať teplotu?

nafka0483
13. nov 2024

A kolko ma? Teplota sa nezraza, az ked ma vysoku - horucku. Pod 38 sa nezraza.

dzulli1980
13. nov 2024

To akú má teplotu, keď "energie má až, až" a dávaš mu zábaly? ... nepreháňaš trochu?

marianarem
13. nov 2024

37.7 je v pohode teplota, pri vysokych horuckach ti to vacsinou nepadne uplne. Inac ale ak ma dost energie, tak netreba zrazat za kazdu cenu, ta horucka je imunitna reakcia a realne posobi proti chorobe, cize kludne ho mozes nechat nejaky cas aj s teplotou, ak nevyzera, ze by mu bolo nejako velmi zle.

lucia13022023
13. nov 2024

Ja viem tak, že od 38 stupňov sa teplota zráža.
Ked mal syn 37. 7 nedala som ani liek, ani zábaly.

autor
13. nov 2024

@katesocka
@nafka0483
@dzulli1980
@marianarem
@lucia13022023

Viem kedy mam teplotu zrážať.
37,7 ma po podaní lieku keď mu zaberie nižšie mu ale neklesne.
Väčšinou ma teplotu v rozmedzí 38,8 až 39 takze áno zrátam aj zabalmi

autor
13. nov 2024

*zrážam

katesocka
13. nov 2024

Tak potom keď zrazíš na 37,7 to je super. Dcéra mala v septembri 40 stupňové teploty, ani za svet nešli zraziť, keď klesla na 39 bola som šťastná. Netreba silou mocou čakať, že teplota klesne pod 37. Po 3 dňoch ak budú teploty stále, zbehni k dr, vezmi aj moč pre istotu. Držím palce.

lucia13022023
13. nov 2024

Tak to buď rada, že klesne na 37 stupňov. Čakaj tri dni, keď neprestane horúčkovat chod k dr nechh urobi crp.

marianarem
13. nov 2024

To klesnutie len na 37.7 je normalne, je to ok. Tych 39 nie je este take hrozne, ako som pisala, ak je dieta cule a chce pit, tak netreba okamzite zrazat ani taku teplotu. Takze celkovo zatial u vas nie je nic znepokojujuce, viem, ze ten prvy raz je tazky, ale nemusis robit zatial ziadne dalsie opatrenia, je to bezny priebeh.

autor
13. nov 2024

@katesocka
@lucia13022023
@marianarem
Ďakujem toto som si potrebovala precitat, upokojili ste ma 😇😃

katesocka
13. nov 2024

Rado sa stalo. Inak úplne ťa chápem, tiež som bola taká, že som čakala, že teplota klesne neviem ako. Až teraz pri dcére som sa naučila že to nie je potrebné. Hlavné, že klesne aspoň trochu.

anavixy
13. nov 2024

Za mna (detska sestra) zabaly naozaj nie su potrebne pri takejto teplote. Horucka ani nema, nemusi klesnut pod 37,7, nemusi klesnut ani pod 38,0, hocico pod 38,5 je dostacujuce. (Navyse ani prudke narazove zrazenie teploty nie je vhodne, aj potom hrozi prudky vystup teploty a febrilne krce). Paralen a Nurofen maju rozne casy ucinku, preto jeden zaberie skor a druhy neskor, moze aj menej zabrat, ale fyzikalne chladenie staci pridat pri horucke nad 39 (az 39,5) alebo ak po hodine od podania lieku horucka neklesla alebo stupa, nie pri horucke do 39 zaroven s liekom, to je zbytocny stres pre dieta.