Teploty 6. deň

mediana
1. jan 2024

Ahojte, ja asi potrebujem len ukludnit, že máme vydržať a bude dobre. Dcéra 3r kašeľ, asi skôr suchý a dráždivý, od minulého štvrtka, od stredy sa pridruzili horúčky, vždy stúpnu na.max 39, zrazim, ale za 6 hodín opäť to isté. V noci záchvaty kašlú aj 2 hodiny. V piatok sme teda boli u obvodnej zastupujucej, ta len poslúchol vyhodnotila zapal priedusiek a nasadila ATB. V sobotu sme išli pre istotu na pohotovosť, urobili odbery, krv moc, všetko v poriadku, crp 7, rtg hrudníka čistý, podľa nich žiadne priedušky, výsledok len ze vírus, že zraziť teploty. Dnes je to 6ty deň, teplota skočí na 39, po podaní lieku zrazim na max 37,7... zajtra skočíme opäť k obvodnej. Stretli ste sa s tak dlhými teplotami? Vitamíny dávam, stoptussin, tekutiny... je aj hrava, niekedy malátna...

domka222
1. jan 2024

Áno, syn mal týždeň. Až keď začali účinkovať ATB cca na 3-4ty deň bolo aj po teplotách

tinus139
1. jan 2024

@mediana Ahoj, môj syn mal najdlhšie teploty 7 dní do 39 miestami 40....tak tiež som zrazila a za 3 4 hodiny opäť 39... boli sme aj na pohotovosti aj u lekára obvodného... všetko mal v poriadku aj CRP ale on nemal kašeľ ani nádchu len teploty... tak sme nejako vydržali potom nakoniec nasadili ATB a zabralo... hlavne veľa veľa veľa tekutín nech pije keď to ide 🙂 určite sa to už začne zlepšovať

katkaseiner
1. jan 2024

dcera mala pred asi mesiacom, hlavne tam bol vikend, potom sviatok (teda okolo dušičiek), cize nedalo sa ist k lekarovi plus ked to uz vyveralo ze to prechadza, tak to bol zas dalsi den s horuckou (6dni).Nakoniec ked som pisala triednej ze ma horucky a neide do školy tak mi napisala ci to nie js kovid lebo ho malo dievcatko s ktorym dcera sedi...test ju uz nezachytil

nika11103
1. jan 2024

Tak a teraz sa kľudne do mna pustite , ale nepochopím tomuto “pre istotu ísť na pohotovosť”. Veď ste dostali antibiotiká to nezaberie zo sekundy na sekundu . Za prve môže ten vírus alebo chorobu zbytočne úplne “odovzdať” iným detickam , za druhé môže niečo horšie chytiť od naozaj chorých detičiek . Takto sa zbytočne tie pohotovosti zaťažujú a choré detičky , naozaj s vážnym problémom tam dlho čakajú….

A teda k veci - ako už napísala kočka nado mnou , ešte chvíľku počkaj alebo teda zajtra obvodnej , to telíčko sa musí s tou chorobou popasovať . Držím palce nemyslím svoj koment v zlom .

mediana
autor
1. jan 2024

@nika11103 pozri, nechcelo sa.mi to rozpisovať, nebolo to pre noc za nič. Dcéra sa začala sťažovať na bolesť hlavy v zátylku, stále tam ukazovala (co môže byt znak meningitidy). Najskôr som tam volala, kazali prísť. Hneď nás izolované na expektacne lôžko, takže sme s nikým do styku neprišli.

tundra
1. jan 2024

@mediana Urobili ste velmi dobre!Nas syn mal tyzden horucky.3x navsteva lekara,nic len paralen.Ked na 7.den prestal reagovat na paralen a teplota sa nedala zrazit,isli sme na pohotovost.Syn mal vtedy 17.rokov.V nemocnici po 3.hodinach,podozrenie na zapal pluc...Nechali si ho tam.To bolo okolo 14:00.Vecer mi volali,ze ho prevazaju do druhej nemocnice,stav sa zhorsil a namal este 18, klinika nemala detske spec.oddelenie.Zacala sa mu rozvijat sepsa- otrava krvi,hrozilo zlyhanie organov.3 dni bol na intenzivke,nastastie jedny z antibiotik zabrali a dostal sa z toho.Zijeme vo Švajciarsku,ale obvodny doktor to podcenil...Drzim palce,nech to dobre dopadne👍.

biglovemom
1. jan 2024

Ano meningitidu treba vylucit dobre si spravila ze si bola na pohotovosti.
Antibiotika si zbytocne ale to asi vies kedze je to Virus.
Teploty mozu aj 10 dni trvat, teplota nie je choroba,telo pracuje a to je dobre.neboj bude lepsie.

katka164
1. jan 2024

@mediana moja mala pred Veľkou nocou dlhodobo teploty,antibiotiká nezabrali,skončila s chrípkou v nemocnici.Tiež kašľala,až zadusiť sa išla kašlom.

mediana
autor
1. jan 2024

@katka164 a v nemocnici jej ju ako liečili? Ako zistili ze je to chripka?

aimee77
1. jan 2024

@mediana A ako vylucili meningitidu?

mediana
autor
1. jan 2024

@katka164 áno viem, mala som trvať na crp. Ale keď človek má rešpekt pred doktormi a váži si ich rozhodnutia, no po skúsenostiach to asi prehodnotim...

mediana
autor
1. jan 2024

@aimee77 neurologickými testami, priťahovali bradu k hrudníku

koniarova
1. jan 2024

@mediana crp jej urob z lekárne

tundra
1. jan 2024

@mediana Synovi dal obvodak,dake kvapky na naparovanie,aby sa mu lepsie dychalo.Ano,trochu sa mu dychalo lepsie,ale asi vplyvom tepla a vlhka sa stav akutne zhorsil.Robili aj crp,ze to ma v norme,len dal poznamku,ze daku hodnotu ma ako majster sveta vo fajceni...pritom syn je nefajciar...crp islo v nemocnici raketovo hore.

dadka1997
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadka1997
1. jan 2024

Ano mam skúsenosti, mesaic pred tym ako sa to stalo, mal syn zapal stredneho ucha, prelieceny atb..
Po mesiaci: teploty 40, uz som bola zufala, nic nezaberalo, dr povedal ze viroza dal atb .. usi ciste, dychanie ciste, takto to trvalo 5 dni.. po tych 5tich dnoch sa zacal stazovat ze ho boli usko, tak som bola v tom ze choroba, ale nedalo mi to islaa som na pohotoovst, dalej pokracovat atb a na noc fenistil, ale v ten den ki to nedalo, isla som na usne pohotovost, syn mal rozsiahli zapal stredneho ucha, este vtedy mi prepichli bubienok a vytiekol mu hnis, prisli sme v hodine 12, moja intuicia bola ist, tak som šla, trapili sme sa obaja nespala noc deň, bolo to utrpenie nakoniec prepichnutie pomohlo, po kontrole bolo vsetko v poriadku, odvtedy sa nestazoval, a to maval dost zapal stredneho uška, .. ale ma strašnu mazivost, uska mava uz po dvoch dnoch spinave a vychadza mu to von, vize castejsie mu cistim uška

katka164
1. jan 2024

@mediana robili jej testy,zobrali krv.Vzorky moču,stolice.U nás zrejme pochybil dr.,stále si išiel svoje.Ani ventolin nám doma nepomáhal.