Ahojte,dcérka má akurát túto 4.noc ,čo ma teploty.Prve dva dni boli najhoršie,mala až 40,nevedela som ich zraziť.Stale za hodinu vystúpili.Dnes už boli tie teploty v dlhsom intervale,neviem,či je to na ústupe,alebo co.Hned po prvej noci sme boli u Dr.crp dobre,nemá ani soplik, ani kašeľ,ani hnačku,ani necika viac,moc ma ukážkový na test.papieriku.Aj papa normálne.
Aj test sme jej robili na korunu.Jediny príznak máva zimnicu.
2 dní pred teplotami mala kliesta v hlave,no doktorka tvrdí,že to nie je z toho,že to prichádza neskôr.
Zajtra asi pôjdem zase k doktorke.Neviete mi povedať,čo to môže byť za vírus?
@ladybug138 ano vysoké teploty len a studené nôžky často a zimnicu.Toto je 4vecer.Bojim sa či nemá zápal močových ciest.Niekedy cika častejšie,niekedy nie
crp mohlo byt robene priskoro, treba ist znova k lekarke. Crp ukaze spravne obvykle po aspon dvoch dnoch choroby, urcite nie po prvej noci.
Zimnica nie je priznak, zimnica je proces kedy telo vytvara teplo trasenim svalov a zakonite po zimnici vystupi teplota. Ked ma dieta studene nozky, pocit zimy alebo rovno tu zimnicu/triasku, je treba jo prikryt a podavat teple tekutiny, kym ten pocit zimy prejde, vtedy uz bude teplota zvysena a treba ju zrazat antipyretikami.
No a prave preto sa pri horucke odporuca ist k lekarovi az po 2-3 dnoch, pretoze CRP v prvy den vobec nemusi byt vysoke, teraz uz moze byt, ale ani nemusi, moze to byt viroza, kludne aj ta 6.,7. choroba, to uz by mal prist vysyp.
Ak teploty neustupia, odoberte moc a chodte k lekarke, alebo mozete moc vysterit papierikom aj doma.
Ja by som urcite zajtra minimalne volala DR, nech poradi dalsi postup.
@anavixy
@uhnakova ďakujem Vám,ja som volala aj na pohotovosť a vraveli,že môžem prísť,lenže lekarne sú zatvorené.No mala som ísť cez deň,moja chyba,ja som dúfala, že už bude v poriadku večer.
Len čítam po modrom koniku príspevky,že skončili deticky v nemocnici so zápalom oblicky a vážny priebeh a nemali tiež len horucky.Tak hneď som sa vystrašila. Ja mam doma papieriky Combur a mala tam všetko v poriadku včera v moci,lenže sú pár mesiacov po záruke.Ako je pravda,že ciká viacej,prvý deň,keď cikala, tak ju bolkalo vravela.Vtedy sme boli aj u Dr.a vravela som jej o tom ,ale podla crp vylúčila obličky.
@ladybug138 môžem vedieť aký bol u vás priebeh?Aké ste mali teploty?Štvrtý deň sa vyspala?
@miirkka1 nestresuj sa predom, kludne to moze byt len angina, deti casto nemaju dalsie priznaky nez horucku a ani na hrdlo sa nestazuju, aj moje to tak mali. Takto v noci sa niekam trepat by bol pre dieta strasny stres a este by sa mu mohlo pohorsit. Do rana uz vydrzite a potom Vam urcite detska lekarka pomoze. Drzkaj sa a napis potom, ako ste dopadli a co sa z toho vyklulo.
@uhnakova tak nakoniec som išla s nou,lebo zase po hodine jej vystúpila teplota.Ona ma stale nohy studene,nemôžem jej ani zabal robit.Nic jej nenašli,hrdlo ani kusok cervene,ani pozitivna nie je,aj Crp negatívne.Ze viroza bez priznakov...no chudina 4den sa takto trápi.Dufam,ze zajtra bude dobre
@miirkka1 tak my sme mali jednu sezonu tri chripky v rade, este pred covidom. Deti mali tri chripky behom troch mesiacov a ja dve (jedna ma obisla). Zakazdym 5 dni vysoke horucky u deti, piaty den navecer potom zvykla klesnut pod 38 a tak to bolo este dalsi den. Je mozne, ze to tak bude aj u vas. Pri chripke sa zvykol rozbehnut cca na treti den aj suchy kasel, ale nemusi to byt pravidlo.
Akurát som si všimla, že ma cervensie dasna ako inokedy a jednu malinku aftu na pere. Prikladám fotku pred chorobou a po.Nahodne som to mala odfotene kvôli uzdicke.
Môže to mať s tým suvis???Dnes je 5den,neverim,ze je to 6.choroba.Pred 2 mesiacmi mala afty na mandliach ale len 2dni teploty,doktorka vravela,že to bola slintavka.Moze byť tá teplota z toho?Crp ma ale dobre,mam to teda vytierat alebo treba antibiotika?
Prosím vás poraďte mi,už prestala aj papať a zje sirup tak ukazuje ,že ju to páli vzadu.Doktorka už nemá na mňa nervy
@miirkka1 ma teda len teplotu? My sme nedavno mali siestu chorobu, po 3 dnoch ustala teplota a na dalsi den sa mala vyhadzala