Teplota u trojročnej dcéry

kajulqa47
27. jún 2022

Dobrý deň prajem, dcérka sa mi od cca 15tej sťažuje na bolesť bruška, kakala cca 6xkrat za deň, inokedy len raz.. No lenže akurát som jej merala teplotu a má 38°, dala som nurofen...ist na pohotovosť alebo čakať na ráno a hneď k lekárke? Ďakujem vám.

diamond007
27. jún 2022

@kajulqa47 načo na pohotovost?
Má sa zrážať teplota až nad 38,5-39.0.
Asi črevná viroza, kúpiť zajtra hylák kvapky a probiotiká.
Veľa tekutín.

mogaa
27. jún 2022

@kajulqa47 a čo čakáš že mu dajú na pohotovosti? ak má hnačku, niečo na hnačku, prípadne kulíšek a nad 38zrážať teplotu.....to vôbec nie je na pohotovosť a aj s lekárom by som min.1deň počkala....diétny režim, probiotiká a zrážať teplotu....

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika11103
27. jún 2022

Tiež si myslím že počkať aj s lekárom . Ak je to obyčajná virozka čo je inak teraz úplne vsade tak lepšie bude aj pre ňu aj pre ostatných keď to doma vylezi, vypoti . Hylak kulisek a veeeeela tekutín . Samozrejme ako baby písali nad 38 až zrážať teplotu a keby to nepomáhalo potom ísť lekárke / len daj pozor aby mala veľa tekutín a verím že o pár dni je fit . Držím palce

luliu
27. jún 2022

@kajulqa47 na toto pohotovosť neslúži, zajtra treba ísť k lekárovi, prípadne sa to dá úplne v pohode zvládnuť aj doma

lucka1197
27. jún 2022

A nepovedala, kde ju bolí bruško? Či v pravo dole, kde je slepák? Ak nie tak asi ozaj len viróza. Držím palce nech je čím skôr lepšie.

zuzanaete
27. jún 2022

Taketo veci riesime bezne iba doma. K doktorke by som isla, ak by sa to nezlepsilo za 3 dni.

andreatytler
27. jún 2022

A co ak je to slepak? Ako to clovek rozozna od brusnej chripky u maleho dietata?

nika11103
27. jún 2022

@andreatytler verte mi ak by to bol slepak už su v nemocnici bábätko by to dalo najavo . Ale samozrejme ak by sa to zhoršilo nech vyhľadajú pomoc

anavixy
27. jún 2022

Pri slepaku sa hlavne zvracia, hnacka je menej casta a skutočne je bolesť neznesiteľná. 3 ročne dieta vie aj trochu lokalizovať bolesť? Ci len vseobecne ze brusko ho boli?

dopka
27. jún 2022

@kajulqa47 na 99% je to viroza 🥴 my sa s touto,, srajdou,, trapime uz od velkej noci. Neviem co to je, uz sme si to vystriedali niekoľkokrát vsetci v rodine, starší syn 6 ročný to uz mal 3x. Hnacky a vysoke teploty. A stazoval sa na silne bolesti brucha. Momentalne od soboty hnackuje opat 1,5 ročný syn, teploty vysoke, v podstate kazde 4 hodiny striedame len sirupy 🥴 pod 37,7 mu ani raz po podani liekov neklesla. Dnes sme boli u lekarky, CRP nizke, vsetko ostatne v poriadku, takze aj ona len potvrdila, ze opat nejaka viroza,akurat mu urobila vyter z ritky, tak uvidime ci tam nieco najdu 🤷‍♀️ kazdopadne držím palce ❤️❤️ inak detvaky užívali tasectan prášok, dost to Pomohlo, to je proti hnacke ☺️

dopka
27. jún 2022

@kajulqa47 a pre ukludnenie, tiez sme boli s tym starším na pohotovosti raz, lebo sme sa bali, ze je to slepe crevo. Tam nam povedali, ze slepe crevo najprv boli v oblasti pupka potom sa bolest presuva do pravej casti nizsie. Ked tam silno zatlacite a rychlo pustite, bolest by mala vystrelit - takze dieta zjajkne, zacne plakat alebo urobi cokolvek iné, cim vam da najavo, ze ho to velmi boli. Ale tak isto mi povedali, ze pri slepom creve, dieta nie je schopne velmi ani chodit, ležať, hlada si polohu s pokrcenymi nohami, aby sa bolest zmiernila ☺️

andreatytler
27. jún 2022

@nika11103
@anavixy
Pytam sa preto lebo chcem vediet do buducna ak sa nieco stane. Myslite ze ak by malo 3 rocne slepak, tak od bolesti krici a place a nie ze sa len slovne stazuje?
Neviem ci 3 rocne uz vie presne povedat kde ho boli brucho. Nas ma 2.5 roka a raz ho takto bolelo brucho. Pytam sa kde a on si potapkal na pupku ale tam si tapka vzdy ked sa ho opytam kde mas brucho. A mne slepak vtedy ani neprisiel na rozum.
Ale dobre vediet ze pri slepaku sa skor zvracia ako hnackuje.

anavixy
27. jún 2022

@andreatytler no ja si prave tiez nie som ista ci vie presne ukazat 😏 ale uplne presne ako pise @dopka to je 🙂

andreatytler
27. jún 2022

@anavixy Dakujem