AHOJTE MAMIčKY, potrebujem poradit, teraz večer sa mi zdala dcerka akasi tepla zmerala som jej teplotu v konečníku a po odčítani mala 37,7 , môžete mi poradit, ako mam postupovat, mam podat nejake lieky vo forme čipku či to mam nechat tak a kontrolova ju? velmi sa bojim, nechcem panikaritť, ale chcela by som počuť ako to riešite s detmi vy. KEd meram bezdotykom teplomerom teplota sa každu chvilku meni, tak sa riadim radšej podla toho konečnika. velmi pekne dakujem.
@radopp prečítaj si názov témy
@denisse1311 nám vravela dr.cipok dávať až nad 38,5^C takže ja by som nedavala nic kým to nieje nutné...
no my sme mali horúčku po očkovaní ako 3-mesačné bábo a dali sme panadol baby podľa hmotnosti, vraj do 38st.by sa nemalo nič dať, ale ja som to nevydržala a pri 37,8 som už dala sirupček, lebo malá moc horela...a po pol hodinke krásne ustupovala horúčka a malá sa aj napapala a pokojne zaspala...
no skús ešte trochu vydržať, ak nie je moc drobček tak organizmus zabojuje neboj...
@denisse1311 hlavne kľud. Iné príznaky nemá? Soplík, kašeľ a pod? Je umrnčaná, plačlivá? Alebo taká ako obyčajne? Zatiaľ ju len sleduj, dávaj dostatok tekutín. Ak dojčíš, tak dojči na požiadanie. Ak je na UM, môžeš ponúknuť trochu vodičky. Teplotu má zvýšenú len večer, alebo aj cez deň? Ak bude mať teplotu do 38 po odčítaní, len sleduj, obleč trošku ľahšie. Nad 38 môžeš dať Paralen (panadol) čipok, podľa hmotnosti. Ak už má 5 kg, môžeš dať celý. Paralen môžeš po 4 hodinách striedať s Nurofenom. Ale nepredpokladám, že by mala neustupujuce horúčky. Možno chytila niekde nejakú virozu, teraz je toho všade plno.
Skoré uzdravenie maličkej
može to byť že jej idu zubky?
@denisse1311 jasné....koli zúbkam sa teplotuje občas...🙂
@mamjka no lebo teraz ma teplotu 36,4 , tak som z toho zmatena, mala strašne slinta teraz tie teploty tak kolišu
@denisse1311 neboj sa... 🙂 aj my sme stresovali keď malej 1xvybehla teplotka 😉 može to byť zo zubkov..ak nekašle alebo nehnačkuje alebo niečo važnejšie tak to budú zúbky 😉 nedavaj jej hneď lieky na teplotku aspoň do tych 38,0 vydrž 🙂
@denisse1311 Koľko rokov má dcérka?