Ahojte dnes všetko Ok mám 6 mesačnú dcérku poobede chcela spať tak som ju dala spať, po pól hodine sa zobudila ale vyzerala že chce ešte spať tak znova som ju dala na hodinu a keď sa zobudila sa mi zdala nejaká horúca ma teplotu 37.9, poradíte čo mám robiť? Stále plače a keď je na prsníku je dobre. Zuby ešte nemá, ďakujem
Ešte k vyššie nepísanému by som možno pridala kontrolu teploty počas spánku, nielen keď je dieťa hore.. plus pozor na febríné kŕče, netreba panikáriť, všetko sa to dá zvládnuť
Zatiaľ nič, len merať o pol hodku-hodku. Zrazat antipyretikami az pri 38,5, ak by bola nepokojna tak min nad 38. Mozes v pripade potreby striedat Nurofen a Paralen à 4 hod, alebo jednu ucinnu latku po 6hod. Nad 39 je vhodne pridat aj fyzikalne chladenie (vlazne zabaly, sprcha). Nurofen davkuj vzdy vaha/2 v ml.
Je potrebne aby dieta pilo dost tekutin, dojcit casto, na prsniku sa aj upokojuje aj pije, to je uplne idealne a este lepsie by bolo keby ste pri tom koza na kozu (ona len b plienke, ty bez tricka, prikryte sa lahkou prikryvkou.
Ak pije dost, ma dostatol pocikanych plienok a horucka bude dobre reagovat na lieky, netreba panikarit. Moze to byt nejaky virus, dva-tri dni teploty a potom vysev, alebo zuby, alebo kovid, alebo hocico…
Telotu idealne meraj v konecniku a nezabudni vzdy odcitat 0,5 stupna.