ahojte mam 5t bábätko, drzim ju na rukách a zda sa mi horúca, merala som teplotu pod rukou a ma 36,8 je to ok? Teplomer vhodný do ritky nemam so sebou...boli sme aj 2h v aute a dosť sa spotila
Ja si tiez myslim ze ok... Keby sa vam zdala horuca este povyzliekajte ju... Ja som to tak robila😊
To bude jednak prehriatie z auta, na to dávaj strašný pozor, hlavne teraz v lete.
A do 37.4 by som povedala, že je to v pohode, môj má bežne aj 37.3, od narodenia mal tak, len sem tam pod 37. Hlavne keď teraz zuby idú a je leto.
Aj keď zvýšená teplota sa ráta od 37 po 38 a horúčka od 39 pokiaľ viem.
Aj kojíš, tak častejšie prikladaj teraz kvôli dehydratácii (prípadne napr feniklovy čajík alebo podobný, ktorý môžu deti od narodenia). Neobliekať veľmi, neprehrievať. Vyhýbať sa slnku hlavne počas obeda, deti naozaj veľmi reagujú na také počasie. A ak je spokojné bábo, nestresovať sa kvôli trošku vyššej teplote. 36.8 naozaj nie je teplota 😊
A ak by malo už naozaj horúčku, mne v lekárni povedali, že do 3m mu nemám nič dávať a ísť k lekárovi alebo pohotovosť. Našťastie sme sa tomu vyhli.
Su velke horucavy, ja som malu ochladzovala uz od 2 mes. vo vanicke, minuly rok tu boli pekelne horucavy uz v maji a jun ani nehovorim. Von som s nou nemohla ani o 7, lebo prazilo a tien v radiuse 1,5 km nemame. Takze sup vanicka a aj 5-7x za den si pohupkavala na takom vankusi do vanicky. Ja som jej spievala, ruky volne tak som sa pred nou hrala rukami, bublifuk, ona si citavala svoje gumene leporelo, no parada. Oblecko len bavlnene kratke dupacky s kratkymi rukavmi bez ponoziek. Ziadna klimatizacia. Ked bolo v tieni 38 krasne to zvladala, aklimatizovala sa.
Merala si pod pazuchou sklenenym teplomerom? Merala si aspon 5-7 minut?
36,8 je uplne v poriadku, dieta moze mat normalnu teplotu aj 37,2, pokial by dieta v tomto veku malo realne horucku, teda nad 38, treba vyhladat lekara. V aute radsej pustite klimu (samozrejme nie na 20 stupnov), dietatu dajte radsej tenku ciapku a oblecte, ale urcite nechodte v aute v ktorom je horuco.
Uplne v poriadku
Normálna telesná teplota dieťaťa je 36,5°C až 37,2 °C. Rozlišujeme zvýšenú teplotu (do 38 °C) a horúčku, o ktorej hovoríme, ak teplota presiahne 38 °C nameraných v podpazuší alebo 38,5 °C nameraných v zadočku. Teplota počas dňa kolíše, najvyššia býva večer a v noci, preto ju treba merať opakovane.Apr 28, 2020