Dobrý deň chcem sa opýtať,dcéra 4 roky ,19 kg ,mala teplotu 38.2 a po hodine uziatia nurefen sirupu 5 ml jej stúpla na 38.4,viem aké je dávkovanie sirupu ale,chcem sa opýtať môžem jen dať aj viac ml ?
Alebo Paralen pre deti ak mas
A máš ten sirup od 3 mesiacov alebo od 6 rokov?
Zalezi ktory sirup Nurofen mala, snad nie ten pre deti od 3m. Nurofen o sile 20mg/ml ma dostat 10ml (vaha deleno 2), toho silnejsie 40mg/ml ma dostat 5ml (vaha deleno 4). Davkovanie ibuprofenu je 30mg/kg vahy za 24h rozdelit do 3 davok. Davkovanie paracetamolu je 60mg/kg vahy za 24h rozdelit do 4 davok. Uplne kludne mozes dat 4r dietatu tabletky, dokonca je to aj vhodnejsie/prijemnejsie nez kvantum sirupu, ktore potrebuje vypit aby dostala ADEKVATNU davku. 🍀
Edit: uz citam ze mas ten slabsi sirup… Pises ze vies ake je davkovanie sirupu ale nechapem preco potom davas o polovicu menej 🤷🏻♀️
@najzienka ano samozrejme 🙂 ten silnejsi sa moze podavat kludne aj rocnemu dietatu, len si treba preratat davku podla vahy, ako aj pri tom slabsom. Je to ta ista ucinna latka, ten isty sirup, nie je dovod sa obavat, jediny rozdiel je, ze ho staci dat polovicu mnozstva, co je vlastne vyhoda. Kludne davkovat vaha deleno 4, teda pri 20kg vaziacom dietati to bude 20:4= 5ml 🍀
Dala by som jej štvrť tabletku paralenu radsej